НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ревност е причината за убийството в Ботевград (ОБЗОР)

Ревност е причината за убийството в Ботевград (ОБЗОР)

20 Март 2019 | 16:03 | Агенция "Фокус"
София. На 19 март към 17.30 часа на тел. 112 е получен сигнал за жена с прободна рана на улица в кв. „Васил Левски“ в Ботевград. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Разследващите органи са констатирали смъртта и самоличността на 32-годишната жена. Заподозрян за извършеното е бил 42-годишният й съпруг. Незабавно полицията предприема действия за неговото издирване. Няколко часа по-късно той е намерен мъртъв в апартамента си. Мъжът се е самоубил с огнестрелно оръжие. Поставил е цевта на оръжието в устата си и е възпроизвел изстрел. Ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова обяви, че убийството на 32-годишната жена в Ботевград е извършено от ревност. Съдебно-медицинската експертиза е показала, че жертвата е имала 3 прободни рани с нож. Първата е била в дясната част на гръдния кош, втората в областта на шията. Посоката на ударите е била рязко от горе надолу и леко назад. Третият удар, който е бил смъртоносен, е отстрани на гръдния кош. Пронизал е изцяло левия дроб и лявата камера на сърцето й. Жертвата е починала няколко минути след нанасянето му. Наталия Николова допълни, че едно от децата на двамата родители се е разхождало в квартала и е видяло, че майка му лежи на тротоара. Това е споделено от детето през нощта след работа с психолози. По информацията на прокуратурата съпругата е имала намерението да се разведе с мъжа си. Директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов допълни, че от 2015 г. досега не е имало никакви сигнали срещу него. Предполага се, че мъжът се е самоубил на 19 март около 17.30-18.00 часа. Тялото му е било открито след полунощ около 02.00 часа.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ст. комисар Николай Спасов: От 2015 г. досега не е имало никакви сигнали срещу мъжа, който уби съпругата си в Ботевград

Ст. комисар Николай Спасов: От 2015 г. досега не е имало никакви сигнали срещу мъжа, който уби съпругата си в Ботевград

20 Март 2019 | 12:19 | Агенция "Фокус"
София. От 2015 г. досега не е имало никакви сигнали срещу мъжа, който уби съпругата си в Ботевград. Това каза на брифинг директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов във връзка с убийството в Ботевград, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Незабавно бяха сформирани екипи, които са посетили мястото. От анализа и оценката на риска, по разпореждане на главния секретар на МВР, е сформиран щаб от служители на ОДМВР-София, служители от сектор „Проникване и реагиране“ при ГД „Национална полиция“ и СОБТ. Въпросният щаб е сформиран поради информацията, че извършителят има две законно притежавани пушки, които е закупил през 2017 г.“, обясни той. „Направен е анализ на местата и адреса, на които може евентуално да се укрива въпросното лице, като са сформирани 5 екипа на различни адреси на територията на Ботевград и околностите му. Поетапно е прониквано в адресите, за да може същият извършител да бъде неутрализиран и задържан. Прониквайки в апартамента с помощта на робот, управляван от СОБТ, е установено въпросното лице с прострелна рана в главата“, коментира Спасов. По думите му от 2015 г. досега не е имало никакви сигнали срещу него. „Предполага се, че мъжът се е самоубил около 17.30-18.00 часа. Тялото му е било открито след полунощ около 02.00 часа“, посочи той.
Ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова допълни, че едно от децата на двамата родители се е разхождало в квартала и е видяло, че майка му лежи на тротоара. „Това детето го сподели доста по-късно през нощта след работа на психолозите. Един полицейски служител незабавно е извел детето от мястото, като на по-късен етап е предадено на роднини. Официално нямаме данни от граждански съд за започнала процедура по развод, но имаме информация, че това е било намерението на съпругата – да се разделят“, каза още тя.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокурор Наталия Николова: Съпругът на убитата жена в Ботевград се е самоубил с огнестрелно оръжие

Прокурор Наталия Николова: Съпругът на убитата жена в Ботевград се е самоубил с огнестрелно оръжие

20 Март 2019 | 12:10 | Агенция "Фокус"
София. Съпругът на убитата жена в Ботевград се е самоубил с огнестрелно оръжие. Това каза на брифинг ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова във връзка с убийството в Ботевград, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В по-късен етап след обща работа от Окръжна прокуратура-София, ОДМВР-София, СОБТ и психолози от Института на МВР е установен и проверен адреса на жертвата и съпруга ѝ. В апартамента е намерен мъртъв съпруга ѝ, като вратата при влизане беше заключена. Към момента започва съдебно-медицинската аутопсия на тялото на съпруга“, коментира Николова. Тя посочи, че по първоначални данни смъртта е настъпила от огнестрелно оръжие, като нападателят е поставил цевта на оръжието в устата си и е възпроизвел изстрел.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокурор Наталия Николова: Убийството в Ботевград е извършено от ревност

Прокурор Наталия Николова: Убийството в Ботевград е извършено от ревност

20 Март 2019 | 12:07 | Агенция "Фокус"
София. Убийството в Ботевград е извършено от ревност. Това каза на брифинг ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова във връзка с убийството в Ботевград, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Към настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия, включващи оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, съдебно-медицинска експертиза на труп“, обясни тя. „От събраните до този момент доказателства можем да направим извод на този етап от разследването, че се касае за убийство, извършено от ревност. От съдебно-медицинската експертиза стана ясно, че жертвата има 3 прободни рани с нож. По тялото няма следи от борба, няма защитни наранявания, няма скубане, бутане или каквото и да било друго“, коментира Николова, като уточни, че има само 3 прободни рани. „Първата е в дясната част на гръдния кош, втората в областта на шията. Посоката на ударите е рязко от горе надолу и леко назад. Третият удар, който е бил смъртоносен, е отстрани на гръдния кош. Ударът е от ляво на дясно, почти хоризонтално и леко отгоре надолу, със странично замахване. Пронизал е изцяло левия дроб и лявата камера на сърцето“, допълни Наталия Николова и поясни, че жертвата е починала след около 2-3 минути. „Предстоят още следствени действия, ще бъде направен допълнителен оглед на шивашкото ателие, на установени автомобили“, каза още тя.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: 42-годишният мъж, убил съпругата си в Ботевград, е намерен мъртъв

София: 42-годишният мъж, убил съпругата си в Ботевград, е намерен мъртъв

20 Март 2019 | 07:46 | Агенция "Фокус"
Ботевград. 42-годишният мъж, убил съпругата си в Ботевград, е намерен мъртъв. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от МВР. Продължават процесуално-следствените действия.

„Фокус“ припомня, че 42-годишен мъж от Ботевград е нанесъл смъртоносни удари на съпругата си при битов скандал. Към 17.30 часа на 19 март на тел. 112 е получен сигнал за жена с прободна рана на улица в кв. „Васил Левски“ в Ботевград. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Установена е самоличността и е констатирана смъртта на 37-годишната жена. Бяха предприети са полицейски действия за издирване на заподозрения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Началникът на Районното управление на МВР в Ботевград ще оповести информация по случая с 42-годишния мъж, издирван за убийството на съпругата си

София: Началникът на Районното управление на МВР в Ботевград ще оповести информация по случая с 42-годишния мъж, издирван за убийството на съпругата си

19 Март 2019 | 19:07 | Агенция "Фокус"
Ботевград. Във връзка със случая с 42-годишния мъж от Ботевград, издирван за убийството на съпругата си, в 20.00 часа пред Районното управление на МВР в града ще бъде оповестена информация от началника на управлението. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: 42-годишен мъж от Ботевград се издирва за убийството на съпругата си

МВР: 42-годишен мъж от Ботевград се издирва за убийството на съпругата си

19 Март 2019 | 18:52 | Агенция "Фокус"
София. Полицията издирва 42-годишен мъж от Ботевград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 17.30 часа на тел. 112 е получен сигнал за жена с прободна рана на улица в кв. „Васил Левски“ в Ботевград. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Установена е самоличността и е констатирана смъртта на 37-годишната жена. По първоначални данни, 42-годишен мъж от града е нанесъл смъртоносни удари на съпругата си при битов скандал. Предприети са полицейски действия за издирване на заподозрения, както и процесуално-следствени действия на мястото на извършеното престъпление.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест на
Протест на "жълтите жилетки" в Париж. 21 септември 2019 година

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.