НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:37


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: 17-годишната Снежанка Пенова е новата девойка „Кюстендилска пролет”

Кюстендил: 17-годишната Снежанка Пенова е новата девойка „Кюстендилска пролет”

17 Март 2019 | 08:56 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 17-годишната Снежанка Пенова е новата девойка „Кюстендилска пролет”, съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил. Нейни подгласнички са Виктория Тишанска и Рафиела Николова. „Девойка на публиката“ е Виктория Тишанска, която е избрана чрез гласуване с SMS, продължило и по време на конкурса. С голям спектакъл на открито се състоя 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет ”2019. Водещи на програмата бяха актрисата Яна Маринова и музикантът Орлин Павлов, а кулминация на празничната програма беше изпълнението на Криско. Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019 получава парична награда от 1500 лв., а двете ѝ подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки. Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11.00 часа на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил. За трета година в местността Хисарлъка от 13.00 часа ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от Късноантичната и средновековна крепост, със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк” - Сандански за 2018 г. Цвети Веселинова и местни танцови състави. От 15.00 часа гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър - Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „Любомир Пипков” - София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Информационни табла представят празничната програма за „Кюстендилска пролет”

Кюстендил: Информационни табла представят празничната програма за „Кюстендилска пролет”

13 Март 2019 | 11:49 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Информационни табла представят празничната програма за „Кюстендилска пролет” в града, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Таблата са монтирани от общинския отдел „Култура и духовно развитие” и са разположени на централния площад „Велбъжд” и по протежението на пешеходния булевард „България”. Те дават информация програмата в дните, в които ще бъде избрана новата девойка „Кюстендилска пролет” и за самия 21-ви март – празникът на Кюстендил. На 16 март от 19.00 часа на пл. „Велбъжд” ще се проведе 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019. Празничната програма е с участието на Яна Маринова, Орлин Павлов и Криско. Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11.00 часа на площад „Велбъжд”, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма участват народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил. В местността „Хисарлъка” от 13.00 часа ще започне традиционното посрещане на Девойка „Кюстендилска пролет“ и концерт със специалното участие Цвети Веселинова и местни танцови състави. От 15.00 часа на новоизградената сцена „Базиликата“, ще се представят Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „Любомир Пипков” - София.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ ще се проведе на пл. „Велбъжд” на 16 март

Кюстендил: 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ ще се проведе на пл. „Велбъжд” на 16 март

12 Март 2019 | 11:22 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. На 16 март от 19.00 часа на пл. „Велбъжд” ще се проведе 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Водещи на спектакъла ще бъдат носителите на призa „БГ модна икона“ за 2018 г. - актрисата, участвала в едни от най-добрите български и чужди филмови продукции през последните години - Яна Маринова и Орлин Павлов - певецът, покорил не само музикалните сцени, но и превъплътил се в едни от най-запомнящите се актьорски роли в модерното българско кино и малкия екран.
Преди да стане ясно коя е носителката на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019, на сцената ще се качи един от най-обичаните изпълнители, продуцентът и хитмейкър Криско.
Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11.00 часа на площад „Велбъжд”, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма участват народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.
В местността „Хисарлъка” от 13.00 часа ще започне традиционното посрещане на Девойка „Кюстендилска пролет“ и концерт със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк”- Сандански за 2018 г., Цвети Веселинова и местни танцови състави.
От 15.00 часа на новоизградената сцена „Базиликата“, част от Късноантичната и средновековна крепост „Хисарлъка“, гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „Любомир Пипков”-София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: 14 претендентки ще се борят за титлата "Девойка Кюстендилска пролет 2019"

Кюстендил: 14 претендентки ще се борят за титлата "Девойка Кюстендилска пролет 2019"

14 Февруари 2019 | 12:53 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. На 8 февруари се проведе предварителен кръг за избор на "Девойка Кюстендилска пролет 2019". От 24 записали се девойки за участие, пред комисията се представиха 23. За титлата тази година ще се борят 14 претендентки. Това съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил.
Конкурсът ще се проведе на 16 март на площад "Велбъжд", от 19.00 часа.
Ето и имената на 14-те девойки:
- №1 Снежанка Владимирова Пенова;
- №2 Снежина Миленова Драгоманска;
- №3 Илиана Росенова Гаминчева;
- №4 Мария Станиславова Иванова;
- №5 Василиа Янкова Петрова;
- №6 Мануела Костадинова Иванова;
- №7 Гергана Тодорова Божидарова;
- №8 Виктория Красимирова Тишанска;
- №9 Лизбет Емилова Любчова;
- №10 Ния Руменова Андонова;
- №11 Марина Бориславова Андонова;
- №12 Рафиела Красимирова Николова;
- №13 Мария Зефирова Хаджиева;
- №14 Кристина Красимирова Амалска.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Изтича срокът за записване за участие в конкурса „Девойка кюстендилска пролет”

Кюстендил: Изтича срокът за записване за участие в конкурса „Девойка кюстендилска пролет”

8 Февруари 2019 | 09:18 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Изтича срокът за записване за участие в конкурса „Девойка кюстендилска пролет”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие” към Община Кюстендил. Крайният срок за записване е до края на днешния ден, във Възрожденското училище. Конкурсът ще се проведе за 53-ри път. Тази вечер предстои предварителният кръг, в който ще бъдат определени участничките в конкурса. „След това започват много репетиции, ще имаме много работа, за да може момичетата да придобият умения за поведение на голямата сцена. Те ще се подготвят за участие в три кръга”, каза Дима Укалска.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Започна записването за участие в конкурса за красота „Кюстендилска пролет”

Кюстендил: Започна записването за участие в конкурса за красота „Кюстендилска пролет”

25 Януари 2019 | 14:46 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Започна записването за участие в един от най-старите конкурси за красота – „Кюстендилска пролет”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие” към Община Кюстендил. Записването на кандидатките за участие в конкурса започва от днес и ще продължи до 8 февруари. Желаещите да участват могат да получат повече информация и да се запишат в общинския отдел „Култура и духовно развитие”. Кандидатските трябва да са навършили 16 години. Конкурсът е един от първите в страната. През 1966 година се поставя началото на традицията за избор на девойка „Кюстендилска пролет”, която се придружава от две подгласнички.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пробойна в японския танкер, атакуван в Оманския залив. Снимка от обследването. 19 юни 2019 година
Пробойна в японския танкер, атакуван в Оманския залив. Снимка от обследването. 1...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.