НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Нов ремонт започва в ремонтираната вече детска градина „Чиполино“

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Нов ремонт започва в ремонтираната вече детска градина „Чиполино“

3 Май 2019 | 16:24 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Нов ремонт започва в ремонтираната вече детска градина „Чиполино“ в Свищов. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Свищов Генчо Генчев. Той уточни, че предстои реконструкция на покрива и полагане на нови водосточни тръби. „След изпълнението на един от проектите в предходните години, не от настоящото управление, един проект, за който са похарчени много пари, състоянието на покрива и водосточните тръби е много лошо. Това налага незабавна подмяна на водостока. Направено е конструктивно обследване на сградата. Предприети са и процедури за подземните канали, които да отвеждат дъждовните води. Сега трябва да оправим и водосточните, които идват отгоре, защото всичко се е разглобило“, обясни Генчо Генчев.
Предстои обновяване и на санитарните възли в заведението. Нова спортна площадка ще бъде изградена в СУ „Димитър Благоев“. Дейностите ще стартират до дни, а парите са осигурени по проект „Красива България“.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Свищов Генчо Генчев: До средата на май започва ремонтът на пътя Свищов – Вардим

Кметът на Свищов Генчо Генчев: До средата на май започва ремонтът на пътя Свищов – Вардим

3 Май 2019 | 12:36 | Агенция "Фокус"
Свищов. До средата на май започва ремонтът на пътя Свищов – Вардим. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Свищов Генчо Генчев. Той уточни, че проектът е готов и необходимите средства са осигурени. „Има проблем със сервитутите на определени земи. Искам да подчертая, че не става въпрос за някакъв текущ ремонт или обикновена рехабилитация. Предстои ни основна реконструкция на отсечката. Ще оправим местата, където има слягане, ще изправим и някои от опасните завои. Предстои цялостен ремонт и на моста, който е силно амортизиран и опасен за движение. Всичко ще започне до броени дни, след като изгладим недоразуменията със собствеността на някои от участъците, в които ще текат дейности“, поясни кметът Генчев. Той допълни, че ремонтът ще бъде осъществен на два етапа, тъй като реконструкцията на моста ще отнеме много повече време и средства.
Парите, които ще бъдат вложени в 9.6-километровата отсечка, са в размер на близо 6.5 млн. лв.
Пътят Свищов – Вардим е част от Републиканската пътна мрежа, а ремонтът е от изключително важно значение, както за жителите на общината, така и за транспортната връзка с областния град Русе и Североизточна България.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Със 700 000 лева Общината подобрява градската жизнена среда в региона

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Със 700 000 лева Общината подобрява градската жизнена среда в региона

21 Декември 2018 | 17:14 | Агенция "Фокус"
Свищов. Със 700 хиляди лева Община Свищов подобрява градската жизнена среда в региона. Средствата са отпуснати с постановление на Министерски съвет и ще бъдат вложени в инфраструктурни ремонти през 2019-та. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Свищов Генчо Генчев. С парите ще продължи облагородяването на ж.к. „Химик“, ул. „Тинтява“, ул. „Пирин“, ул. „Киряк Цанков“, ул. „Черни връх“ и ул. „Люлин“. В отсечките ще бъде подменен и водопровода, с отпуснати по-рано през годината средства.
От Общината припомниха, че реконструкцията на водопроводната мрежа на ул. „Люлин“ е от изключително важно значение за Свищов, защото там вървят 4 основни водопровода. С решение на „ВиК Йовковци“ те ще бъдат изцяло подменени, след което улицата ще бъде преасфалтирана по цялото ѝ протежение.
Кметът на Свищов Генчо Генчев подчерта, че отпуснатите средства са изключително важни за подобряване инфраструктурата на града и благодари на правителството, в лицето на премиера Бойко Борисов и на народните представители Цветан Цветанов, и Станислава Стоянова, които за пореден път проявиха разбиране и показаха ангажираност към развитието на Свищов.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Ремонт на пътя между Свищов и село Вардим предстои през пролетта на 2019 година

Велико Търново: Ремонт на пътя между Свищов и село Вардим предстои през пролетта на 2019 година

21 Декември 2018 | 14:53 | Агенция "Фокус"
Свищов. Ремонт на пътя между Свищов и село Вардим предстои през пролетта на 2019 година. Средствата в размер на близо 6.5 млн. лв. вече са одобрени от Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Това стана ясно след среща на кмета на Свищов Генчо Генчев с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, съобщи за Радио “Фокус“ – Велико Търново градоначалникът. Техническият проект вече е готов. Реконструкцията на целия пътен участък от 9.6 км ще е на стойност близо 6.5 млн. лв.
Близо 10 километровата отсечка е част от Републиканската пътна мрежа, а бъдещият ѝ ремонт е от изключително важно значение, както за жителите на общината, така и за транспортната връзка с Русе и Североизточна България.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.