НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:20


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Галя Захариева, Комисия по образованието и науката в Народното събрание През последните години училището се промени и тази промяна се усеща осезаемо

Галя Захариева, Комисия по образованието и науката в Народното събрание През последните години училището се промени и тази промяна се усеща осезаемо

19 Февруари 2019 | 19:59 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. През последните години училището се промени и тази промяна се усеща осезаемо. Това каза в Пазарджик по време на дискусия по темата „Образование и мотивация на младите хора за повече знания и перспективи за развитието на България и Европа“ заместник-председателят на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание Галя Захариева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. По думите й сериозна част от решенията, които се вземат в страната ни като част от Европейския съюз, влияят благотворно и върху образователната ни система.
„Правителството провежда последователна политика и тя дава своите резултати. От далечната 2007 година, когато учителите стачкуваха, сега нещата са променени сериозно – увеличени са средствата за работни заплати на педагозите, тези за тяхната квалификация, получаваме подкрепа за работа по различни национални програми, а също и по такива на Европейския съюз“, посочи Захариева. Тя даде като пример област Пазарджик, където над 10 милиона лева са вложени за обновяването на 6 училища и 4 детски градини. „Променени са сгради, кабинети, пособия, развитие на образователния процес. Всичко това дава реални възможности да отговорим на съвременните изисквания, да имаме достатъчно модерни условия за качествено образование“, допълни Захариева. Тя подчерта и ролята на учителите, които винаги са били не само източник на знания за своите ученици, но и хора, които са ги възпитавали и насочвали в живота.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Пазарджик ще се проведе граждански образователен диалог в рамките на платформата „Европа в нашия дом“

В Пазарджик ще се проведе граждански образователен диалог в рамките на платформата „Европа в нашия дом“

19 Февруари 2019 | 07:54 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще проведе среща в Пазарджик по темата „Образование и мотивация на младите хора за повече знания и перспективи за развитието на България и Европа“, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Пазарджик. Инициативата е част от събитията, включени в платформата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“. Участие в срещата ще вземат областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, народните представители от 44 Народно събрание Даниела Малешкова, която е член на комисията по образование и наука, Десислава Костадинова, член на комисията по култура и медии, Десислава Тодорова, член на комисията по околна среда и води, както и общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова. В рамките на форума ще бъдат обсъдени националните и местните политики в сферата на образованието. На вниманието на обществеността и на участниците ще бъде представено развитието на общините в Пазарджишка област, управлявани от ГЕРБ, както и приносът на европейската солидарност за това.
Целта е гражданската платформа по темата за образованието да мотивира повече млади хора да работят чрез образование и професионално израстване за просперитета на България и Европа. Срещата в Пазарджик е шеста от платформата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.