НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:24


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Георги Тронков, кмет на Вълчи дол:  Съвсем скоро предстои газифициране на целия град

Георги Тронков, кмет на Вълчи дол: Съвсем скоро предстои газифициране на целия град

19 Февруари 2019 | 17:11 | Агенция "Фокус"
Вълчи дол. Съвсем скоро предстои газифициране на територията на град Вълчи дол. Това съобщи на пресконференция във Варна кметът на Вълчи дол Георги Тронков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. „Имаме подадени 300 молби към момента, сега се полага инсталацията и поетапно ще се реализира“, каза той. Кметът на Вълчи дол посочи, че газоразпределителната станция се намира на 3 километра от населеното място. „Идеята е целият град да бъде газифициран. Предвижда се до няколко дни да се приключи с включването на основните артерии. Обществените сгради вече са газифицирани и следващият етап е периферията на града“, добави още Георги Тронков.
По време на пресконференцията той отбеляза също, че 350 души получават ежедневно топъл обяд на територията на община Вълчи дол. Тронков допълни, че услугата е част от социален проект на територията на Вълчи дол, при който със средства на Общината е обновена и оборудвана базата и цялата кухня. „Друг проект за енергийна ефективност, който се очаква да стартираме, е за цялостно реконструиране на Културен дом в Община Вълчи дол“, допълни. Той обясни, че вече са реновирани осем улици на територията и 2000 кв. метра тротоарна настилка. „Предстоят още промени по инфраструктурата на града“, допълни Георги Тронков.
Сияна БУХЛАРСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Вълчи дол Георги Тронков: През 2018 година басейнът в спортен комплекс „Петко Сираков” в града бе реновиран напълно

Кметът на Вълчи дол Георги Тронков: През 2018 година басейнът в спортен комплекс „Петко Сираков” в града бе реновиран напълно

19 Февруари 2019 | 16:46 | Агенция "Фокус"
Вълчи дол. През 2018 година басейнът в спортен комплекс „Петко Сираков” във Вълчи дол е реновиран напълно. Това съобщи на пресконференция в Областния информационен център във Варна кметът на Община Вълчи дол Георги Тронков, предаде репортер на Радио „Фокус- Варна. Кметът добави, че бившият стадион за спортни мероприятия е обновен по проект „Красива България”. „Паркът е почистен и в момента се подготвят два навеса за разширяване“, коментира още Георги Тронков. По думите му, паркът разполага с добро място за отдих за населението на Община Вълчи дол и по проекта е заложено да се обнови всичко, което е необходимо, по отношение на спорта.
„За да могат учениците от цялата община да ползват този комплекс с цялостната му база-басейн,стадион, игрище за плажен волейбол, се покриват разходите по извозването им“, каза по време на пресконференцията Диана Великова, директор на Дирекция „Инвестиционна политика и хуманитарни дейности“ в кметската администрация. Тя допълни,че желанието на Общината е да се уплътни максимално времето на учениците със занимателни и интересни мероприятия. „Това е необходимо, за да се избегне порокът на улица и да се създадат условия децата да останат, да се развиват и да се чувстват добре на територията на общината“, обясни Диана Великова.
Георги Тронков информира, че по друг проект се предвижда ски пистата във Вълчи дол също да бъде обновена. „Тя вече не е в съсобственост с Ловно-рибарското дружество и проектът е готов. Чака се да се отворят мерките“, допълни кметът. Той подчерта, че се предвижда създаването на хотелска част и център за подготовка за обучение на деца. Георги Тронков посочи, че в процес на проекта е предвидено удължаване на терена на ски влека. „В момента той е с дължина от 250 метра, но имаме разрешение за още 100 метра. Това е ски влек с традиции, строен през 1997 година“, поясни Георги Тронков. Той заяви, че гласуваните средства са 30 000 лева за 80-90 кв. м площ.
Сияна БУХЛАРСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Никола Груевски на заседанието на съда в Будапеща за екстрадицията му. 27 юни 2019 г.
Никола Груевски на заседанието на съда в Будапеща за екстрадицията му. 27 юни 20...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.