НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Шумен: Окръжният съд ще заседава по делото „Хитрино“

Шумен: Окръжният съд ще заседава по делото „Хитрино“

19 Март 2019 | 08:40 | Агенция "Фокус"
Шумен. Окръжният съд ще заседава по делото „Хитрино“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. Очаква се да бъде извършен повторен разпит на румънския свидетел инж. Лука Паиш. Жп инжинерът е участвал в изготвянето на частната експертиза на фирма Булмаркет, според която причината за инцидента в Хитрино от 10 декември 2016 година е незаключена стрелка на релсовия път. Инж. Лука Паиш се разпитва в качеството му на свидетел. Очаква се да бъде представена и комплексна специализирана експертиза за стрелка №5 и инфраструктурата на жп гарата в Хитрино, след като на предходното съдебно заседание от 19 февруари Окръжен съд - Шумен назначи второ вещо лице за изготвянето ѝ. Делото за влаковата катастрофа в Хитрино през 2016 година ще започне от 9.30 часа. Обвиняеми по делото са ашинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Отложиха повторния разпит на румънския свидетел инж. Лука Паиш по делото „Хитрино“

Шумен: Отложиха повторния разпит на румънския свидетел инж. Лука Паиш по делото „Хитрино“

19 Февруари 2019 | 11:27 | Агенция "Фокус"
Шумен. Отложиха повторния разпит на румънския свидетел инж. Лука Паиш по делото „Хитрино“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. Съдебният състав прие възражението от страна на прокурор Маргарита Георгиева и адвоката на частните обвинители, които поискаха отвод на призования от съда преводач от румънски на български, за частично основателно и отложи разпита на инж. Лука Паиш за 19 март. Искането за отвод на преводача бе с мотив, че той е пристрастен и ангажиран със защитата на обвиняемите за влаковата катастрофа в Хитрино двама машинисти, което поставя под сериозно съмнение истинността на превода. Посочено бе, че няма претенция към професионалната квалификация на преводача. Съдът отбеляза, че действително преводачът е присъствал на предходно заседание, в което е разпитван вече и Лука Паиш, но не е скрил това обстоятелство. За новия разпит на румънския свидетел съдът определи да се осигури участие и на втори преводач по делото.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Свидетелят Лука Паиш ще бъде разпитан повторно по делото „Хитрино“

Шумен: Свидетелят Лука Паиш ще бъде разпитан повторно по делото „Хитрино“

19 Февруари 2019 | 08:42 | Агенция "Фокус"
Шумен. Свидетелят Лука Паиш ще бъде разпитан повторно по делото „Хитрино“. Това стана ясно по време на заседанието на Окръжен съд - Шумен по делото, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. Искането бе от страна на защитата на машинистите, обвиняеми за влаковата катастрофа от 10 декември 2016 година. Условието бе преводачът да бъде запознат със специфичния списък на термини от жп инфраструктура, за разлика от първия разпит на Лука Паиш. Жп инжинерът е участвал в изготвянето на частната експертиза на фирма Булмаркет, според която причината за инцидента в Хитрино е незаключена стрелка на релсовия път. Повторният разпит на Лука Паиш ще се проведе по време на заседанието, което започва 10.00 часа. Очаква се да бъдат разпитани и вещи лица.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.