НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:20


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Проучват се възможностите за видеонаблюдение на възлови точки в община Долни чифлик с цел превенция на престъпността

Варна: Проучват се възможностите за видеонаблюдение на възлови точки в община Долни чифлик с цел превенция на престъпността

19 Февруари 2019 | 18:43 | Агенция "Фокус"
Долни чифлик. През 2018 година е започнало проучване на възможностите за изграждане на видеонаблюдение на възлови точки в населените места в община Долни чифлик. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова. По думите й целта на Общината е въведе превантивни мерки спрямо извършването на престъпления в селата. Програмата е част от целите на местната власт, свързани с повишаване на сигурността и подобряване на опазването на обществения ред чрез изграждане на интегрирана система за видеонаблюдение в рамките на мандата - поетапно, от общинския център до най-малкото населено място, и осигуряване на охрана от специализирани фирми на територията на всички населени места. Продължава да се изгражда интегрирана система за видеонаблюдение в общински социални и образователни структури. Осигурява се и охрана чрез сигнално-охранителни известителни системи на над 40 обекта на територията на цялата община.
Диана СТОЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 188 души от Долни чифлик на възраст до 29 години са обхванати от Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта през 2018 г.

Варна: 188 души от Долни чифлик на възраст до 29 години са обхванати от Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта през 2018 г.

19 Февруари 2019 | 18:26 | Агенция "Фокус"
Долни чифлик. 188 души от Долни чифлик на възраст до 29 години били обхванати от Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта през 2018 година. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова. По думите й от всички обхванати в програмата безработните младежи на възраст до 24 години са били 80. Най-голямата част от тях са постъпили на работа на първичния пазар на труда – 105 души.
Друга голяма група са устроените на работа по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – 62 лица, следвани от устроените по програми за заетост – 11, и 1 - по мярка за заетост. През 2018 година в Общината работа са започнали 1107 безработни, а в обучение са включени 64 души. По програми за обучение и заетост работа са започнали 69 безработни, по насърчителни мерки за заетост – 10, по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 година” – 123. Най-голямата част от започналите работа през 2018 г. са устроените на работа на първичен пазар на труда – 839 безработни. Създадено е Общинско социално предприятие „Благоустройство и озеленяване“. По думите на Красимира Анастасова през миналата година са били устроени на работа общо са 751 души в неравностойно положение, а тях безработните на над 50-годишна възраст са 391, безработни с трайно намалена работоспособност – 89, и продължително безработни лица от над 1 година – 83.
Проектът за създаване на Общинско социално предприятие „Благоустройство и озеленяване“ е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“ със субсидия от 391 020 лв. С проекта се цели подкрепа на професионално развитие и осигуряване на трудова заетост на хора с увреждания и лица в неравностойно положение на пазара на труда и създаване на условия за подкрепа на социалното предприемачество и повишаване на ефективността на социалните предприятия чрез развитие умения и компетентности на хората, заети в общинското социално предприятие.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.