НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: Продължават номинациите на структурите на социалистическата партия в региона за предстоящите евроизбори

Пазарджик: Продължават номинациите на структурите на социалистическата партия в региона за предстоящите евроизбори

18 Февруари 2019 | 14:58 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. През годините всяка партия си е извела поуки от допуснатите грешки при подреждането на листите за различните видове избори. Това каза на пресконференция в Пазарджик областният председател на БСП Петя Цанкова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Тя обясни, че партиите ще бъдат все по-прецизни в подреждането на кандидатите си и допълни, че до 20 февруари в региона ще продължи номинирането на кандидати за предстоящите евроизбори. „След това са обсъжданията по места, а на 23 март на Национален съвет ще бъдат определени водачите на листата на социалистите. В Пазарджишкия регион подкрепа получават настоящите евродепутати, авторитетни личности, нови лица. За сега най-много номинации е получила Елена Йончева“, допълни Цанкова.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евродепутатът Момчил Неков: Предстоящите евроизбори трябва да преминат под знака на информираността

Евродепутатът Момчил Неков: Предстоящите евроизбори трябва да преминат под знака на информираността

18 Февруари 2019 | 13:24 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Предстоящите евроизбори трябва да преминат под знака на информираността. Това каза на пресконференция в Пазарджик евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Момчил Неков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Той посочи, че в работата си се ръководи от постоянство, устойчивост и конкретика при решаването на проблемите. „Движен съм от каузи, които включват важни за определени отрасли проблеми като тези с двойните стандарти при храните или проблемите в пчеларството. Целта е в единния европейски пазар да има единни правила, които да се спазват от всички“, посочи Неков.
По думите му по време на своето европредседателство страната ни не се е възползвала от възможностите, които дава Дунавската стратегия за развитието на региони от Северна България. „Продължава работата и по приемането на термина „планински продукт“ като термин за качество. България ще бъде петата страна след Франция, Италия, Румъния и Австрия, в която той може да намери приложение. Според проведено от нас социологическо проучване 89% от хората са склонни да платят повече за екологично чисти продукти, каквито са планинските продукти като мляко, агнешко месо, мед“, коментира Неков. Той допълни, че в Общата селскостопанска политика на ЕС за следващия период трябва да бъдат предвидени повече средства за планинските райони, които се обезлюдяват.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.