НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов откри обновена спортна зала в Търговище

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов откри обновена спортна зала в Търговище

12 Февруари 2019 | 14:41 | Агенция "Фокус"
Търговище. Имате невероятния шанс да тренирате в тази обновена спортна зала. Единственото, което бих ви помолил е да пазите това, което е изградено, за да могат вашите треньори ежедневно да полагат усилия да станете най-добрите. Убеден съм във вашите бъдещи успехи. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който откри обновена спортна зала в Търговище, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с кмета на града д-р Дарин Димитров, народния представител от ГЕРБ д-р Венка Стоянова, областния управител Митко Стайков, зам.-кметове, общински съветници, спортни деятели и треньори, Цветанов разгледа целия модернизиран спортен комплекс. Той бе обновен с целеви средства от държавата в размер на 850 хил. лв., отпуснати по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров. В залата е подобрена енергийната ефективност, подменена е дограмата, както и е изградена нова инсталация. В комплекса тренират деца и младежи в няколко спортни направления – художествена гимнастика, стрелба и борба. Сградата е строена в периода 1968-1975 г., като оттогава не е правен основен ремонт.
Председателят на ПГ на ГЕРБ даде като пример за положителния ефект на европейските средства върху състоянието на образователната инфраструктура в България и Първо ОУ „Христо Ботев“ в Търговище, което се намира в съседство на залата и е изцяло модернизирано със средства от ОП „Региони в растеж“. „Когато правителството и управляващото мнозинство в парламента вършат своята работа и се възползват от европейската солидарност – резултатите са налице. Родителите вече могат да бъдат спокойни, че техните деца ще учат и спортуват в най-съвременни условия. Надявам се това да послужи и за мотивация на всички учители, защото няма как да повишим качеството на образованието у нас без тяхната помощ“, посочи Цветан Цветанов.
По думите на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, съвременните условия за тренировки в обновената спортна зала ще бъдат предпоставка за постигането на още по-големи резултати, привличането на повече деца, които да спортуват и удовлетвореност на треньорите от различните клубове. „Към момента над 450 деца и младежи спортуват в обновения комплекс, където тренира и шампионката по спортна стрелба Антоанета Бонева“, каза градоначалникът. Д-р Димитров изказа специални благодарности към Цветан Цветанов и правителството за отпуснатите средства, с които дългоочакваното обновяване на спортния комплекс е вече факт.
По време на откриването бе отслужен тържествен водосвет, а децата и младежите от клубни форми в залата показаха свои съчетания пред официалните гости.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще присъства на откриването на модернизиран спортен комплекс в Търговище

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще присъства на откриването на модернизиран спортен комплекс в Търговище

12 Февруари 2019 | 07:25 | Агенция "Фокус"
Търговище. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети Търговище, съобщиха от пресцентъра на партията. Там той ще присъства на откриването на модернизирания спортен комплекс на ул. „Христо Ботев“ от 12.00 часа. Спортният комплекс в Търговище бе обновен с целево финансиране от държавата в размер на 850 хил. лв., отпуснати по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.