НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Добрич: До 17 февруари електронната система за прием в детските заведения е отворена за попълване на свободни места

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Добрич: До 17 февруари електронната система за прием в детските заведения е отворена за попълване на свободни места

11 Февруари 2019 | 11:40 | Агенция "Фокус"
Добрич. До 17 февруари електронната система за прием в детските заведения е отворена за подаване на заявления за попълване на свободни места за настоящата учебна година. Това съобщи зам.-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. По думите ѝ въпреки че многократно бе пояснявано, че сегашният прием е за учебна 2018/2019 г., много от родителите подават заявления за новата учебна 2019/2020 г. Тя добави, че класирането за нея ще се осъществи през месец май. „Дотогава всеки месец при наличие на свободни места ще се обявява класиране за приключване на сегашната учебна година. На 18 февруари електронната система ще бъде затворена за редакция и регистрация на заявления. На тази дата ще бъдат обявени резултатите от класирането. Записването на класираните деца ще започне на 19 февруари и ще продължи до 28 февруари включително. Системата ще бъде отворена за редакция на съществуващите заявления на некласираните деца и за регистрация на нови заявления", каза още тя. По думите ѝ на 7 март предстои да бъдат обявени свободните места само за текущата учебна година 2018/2019. Предвидено е отваряне на системата за регистрации на заявления на деца родени 2012, 2013, 2014, 2015 г. до 15 март включително. На 18 март ще бъде обявено следващото класиране, а записването на децата е в периода 19 - 29 март включително. „При необходимост класиране за запълване на места ще има и през април", допълни д-р Баева. Тя посочи, че предвид продължаващата миграция, няма опасност децата в Добрич да останат извън класиранията за детски заведения. „Места в детските градини и ясли се освобождават постоянно. Към момента свободните места в детските градини са 120, в детските ясли – 20. През месеците декември и януари системата беше затворена", каза още зам.-кметът.
Според европейския регламент за защита на личните данни в нея са изтрити всички данни на чакащите класиране деца. Сега се подават наново. Това е третата година, в която Община град Добрич провежда прием чрез електронна система. На сайта на администрацията в рубриката „Прием в детски заведения“ е публикувана пълна информация.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.