НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Силистра: Извършено е посегателство върху системата за видеонаблюдение в резервата „Сребърна“, откраднати са камери и техническо оборудване

Силистра: Извършено е посегателство върху системата за видеонаблюдение в резервата „Сребърна“, откраднати са камери и техническо оборудване

11 Февруари 2019 | 15:47 | Агенция "Фокус"
Силистра. Територията на поддържан резерват „Сребърна“ отново стана обект на посегателство върху изградената система за видеонаблюдение. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Русе. От района на южния шлюз и местността Фазанарията са откраднати 6 бр. камери и техническо оборудване. Нарушена е и целостта на защитните ограждения и са взломени заключващите механизми.
Посегателството е установено в ранните часове на 8 февруари, когато охраната е извършвала ежедневните обходи. Веднага е подаден сигнал до ОДМВР - Силистра. Извършен е оглед от дежурната оперативна група и са предприети необходимите процесуални действия.
Кражбата на елементи от системата за видеонаблюдение не е прецедент в резервата. Подобно деяние беше регистрирано през 2017 г. Практиката показва, че до груби посегателства върху държавно имущество обикновено се стига след предприемане на мерки по предотвратяване и наказване на нарушения на режимите в резервата. Така например, през месец октомври 2017 г., след конфискуване на два бракониерски плавателни съда беше изгорена новозакупената лодка. Настоящият случай не прави изключение, тъй като дни преди посегателството са постановени съдебни решения за потвърждаване на наложени глоби на двама ловци, членуващи в Ловна дружина – с. Айдемир за нарушения, извършени в границата на резервата.
Поддържан резерват „Сребърна“, заедно с Национален парк „Пирин“ е в списъка на обектите на световното природно наследство на UNESCO, с които България участва в Конвенцията. Не случайно за опазването и популяризирането на защитената територия се полагат много усилия от страна на държавата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.