НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Началникът на ДНСК Иван Несторов ще направи спешна проверка по морето

Началникът на ДНСК Иван Несторов ще направи спешна проверка по морето

24 Януари 2019 | 17:29 | Агенция "Фокус"
София. По разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов ще направи спешна проверка по Южното Черноморие на 25 януари, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Заедно с експерти от РДНСК-Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, той ще провери сигнали за дейностите, които се изпълняват на къмпинг „Градина“, в района на къмпинг „Арапя“ и плаж „Алепу“. При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: РИОСВ провери сигнал за строителство на къмпинг „Градина“, установен е строеж в рамките на защитена зона „Бакърлъка“

Бургас: РИОСВ провери сигнал за строителство на къмпинг „Градина“, установен е строеж в рамките на защитена зона „Бакърлъка“

22 Януари 2019 | 15:57 | Агенция "Фокус"
Бургас. РИОСВ - Бургас извърши проверка на сигнал за строителство на къмпинг „Градина“ в землището на Созопол, получен късно вчера в инспекцията. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ. По време на проверката е установено, че строителството засяга частни имоти с проведени процедури по екологичното законодателство. Строителният обект не е обозначен, но по местоположението му става ясно, че се касае за съгласувано скоро инвестиционно предложение за изграждане на ресторант, бар, магазини, обслужваща улица и паркинг в частен имот на площ от 5.5 дка.
Имотът попада в границите на защитена зона „Бакърлъка“ – защитена зона за опазване на дивите птици, и граничи със защитена зона „Плаж Градина – Златна рибка“ – за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.
РИОСВ - Бургас е провела процедура по реда на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие, чрез изискан доклад за оценка на съвместимостта на инвестиционното предложение с предмета и целите на опазване на защитените зони. Процедурата е приключила с решение №БС-2-ОС/14.03.2018г., с което инвестиционното предложение е съгласувано.
Решението не е обжалвано в законоустановения срок и е влязло в сила. Имотът, предмет на инвестиционното предложение, попада в устройствена зона за курорт и допълващи дейности съгласно ОУП на Община Созопол, който е преминал през екологична оценка в МОСВ.
По отношение на строителството и спазването на ЗУТ, РИОСВ ще сезира компетентните органи – Община Созопол и РДНСК - Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.