НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: Водачът на автомобила, участвал в гонка с полицията, остава в ареста

Стара Загора: Водачът на автомобила, участвал в гонка с полицията, остава в ареста

18 Януари 2019 | 16:43 | Агенция "Фокус"
Казанлък. По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С., на 29 г., за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На В.С. е предявено обвинение за това, че на 17 януари 2019 г., в гр. Стара Загора и в с. Калояновец, при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил извършването на полицейска проверка от двама полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора и блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, марка „Опел Астра“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК.
На 17 януари 2019 г. в гр. Стара Загора, по ул. „Генерал Гурко“, противозаконно пречил на орган на властта - двама полицейски служители при ОД на МВР - Стара Загора, да изпълнят задълженията си - да му извършат проверка на водач на МПС, като не спрял за проверка при подаден светлинен и звуков сигнал от автопатрулен екип на 1 РУ на МВР -Стара Загора - престъпление по чл. 270, ал.1 от НК.
На 17 януари 2019 г. на път ІV-66622 / с. Ръжена, общ. Казанлък- с. Ягода, общ. Мъглиж/, в землището на с. Ягода, общ. Мъглиж, но 200 м източно от жп прелез, в посока запад – изток, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Пежо 307“, след употреба на наркотични вещества- метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство - престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.
По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.
Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, спрямо когото са повдигнати три обвинения за умишлени престъпления, т.е. реалната опасност да се укрие е налице.
Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Трима мъже са задържани след 360-километрова гонка с полицията (ОБЗОР)

Трима мъже са задържани след 360-километрова гонка с полицията (ОБЗОР)

17 Януари 2019 | 19:23 | Агенция "Фокус"
София. Трима мъже са задържани след 360-километрова гонка с полицията. Около 2.35 часа на 17 януари на улица в Стара Загора патрулен екип е предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки ѝ материални щети. Последвало е преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между старозагорските села Ръжена и Ягода. След преследване в продължение на стотици километри колата е спряна, но водачът е успял да избяга. Спътниците му – на 23 и на 32 години, са задържани. Малко по-късно през деня след издирване е задържан и 29-годишният шофьор. В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Продължава работата по изясняването на случая, в това число и за установяване на причините за бягството. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов посочи, че само един от задържаните е криминално проявен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Задържан е водачът на автомобила, участвал в гонката тази нощ

Стара Загора: Задържан е водачът на автомобила, участвал в гонката тази нощ

17 Януари 2019 | 10:37 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. След издирване е задържан 29-годишният водач на автомобила, участвал в гонката тази нощ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Kъм 2.35 часа, на улица в Стара Загора патрулен екип предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения у служителите на реда с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки й материални щети. Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област. След като колата била спряна, водачът успял да избяга. Спътниците му - 23 и на 32 години са задържани. В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Работата по изясняването на случая, в това число и установяване на причините за бягството, продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов: Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи при гонката в Стара Загора, въпрос на време е водачът да бъде заловен

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов: Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи при гонката в Стара Загора, въпрос на време е водачът да бъде заловен

17 Януари 2019 | 09:12 | Агенция "Фокус"
София. Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи при гонката в Стара Загора. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в предаването „Тази сутрин“ по bTV във връзка с около 200-километровата гонка между лек автомобил и патрулна кола тази нощ. „Около 2.35 патрул от ОДМВР-Стара Загора предприел проверка на автомобил, в който е имало лица със съмнително поведение. Автомобилът не се е подчинил на подадения звуков и светлинен сигнал и колегите са го последвали, след като е ускорил. Той е направил опит да ги изблъска от пътя, при което е реализирал леко ПТП с единия от служебните автомобили“, разказа главният секретар. Той уточни, че преследването е продължило на територияята на няколко населени места в областите Стара Загора и Пловдив. „Много патрули са се включили, автомобилът е бил постоянно под полицейско наблюдение. Въпреки многократните опити да го спрат, той не е реагирал по никакъв начин на сигналите за спиране. Тогава те са взели решение да използват устройството за принудително. При задържането водачът на автомобила е скочил от него и е избягал, другите две лица, които са били в него са задържани“, уточни гл. комисар Иванов. „В момента продължава издирването на въпросния шофьор“, допълни той, като отбеляза, че към момента все още не е ясно каква е била причината автомобилът да не се подчини на опитите да бъде спрян. „Само едно от лицата е криминално проявено, известен ни е шофьорът, въпрос на време е колегите ни да го задържат“, заяви гл. комисар Иванов. „Категорично не е използвано оръжие от полицейските органи“, подчерта той, като уточни, че охранител, който се е намирал в близост, е използвал пиратки, когато е видял да тича. Гл. комисар Иванов посочи, че при няма пострадали. По думите му двамата задържани до този момент отказват да дадат показания, но работата с тях предстои.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: На 23 и 32 години са задържаните мъже след гонката тази нощ, преследваният автомобил е ударил патрулка

Стара Загора: На 23 и 32 години са задържаните мъже след гонката тази нощ, преследваният автомобил е ударил патрулка

17 Януари 2019 | 08:30 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Автомобил „ Пежо” е задържан от органите на реда на пътя между Ръжена и Ягода, след като е бил преследван в продължение на стотици километри. Това съобщиха за Радио „Фокус” от Районното управление в Казанлък. В автомобила са пътували трима мъже. Двама са заловени, единият е избягал. Заловените са на 23 години и 32 години. Единият е криминално проявен. Издирва се третият мъж. Полицията спира и проверява автомобилите в района.
Към 2.40 часа тази нощ лек автомобил „ Пежо” не е спрял на стоп палка на екип от КАТ в Стара Загора. С висока скорост автомобилът се отправил към единият от изходите на града и се качил на автомагистрала „Тракия”, където поел в посока Пловдив. Автомобилът е бил последван от полицаите. В преследването се включил и екип на КАТ от Чирпан, който се опитал да спре автомобила, но водачът не се подчинил и на техните сигнали. Преди Пловдив автомобилът - нарушител слязъл от магистралата и поел към Карлово, а след това и в посока Казанлък. Полицията в Казанлък завардила всички входове към града, автомобилът обаче се отклонил към селата Бузовград, Розово, Кънчево и Ръжена. Автомобилът е спрян на пътя между Ръжена и село Ягода. Преследваният автомобил е ударил патрулка, няма пострадали.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Двама души са задържани, а един се издирва след гонка с полицията

Стара Загора: Двама души са задържани, а един се издирва след гонка с полицията

17 Януари 2019 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Двама души са задържани, а един се издирва след гонка с полицията. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР . В 2.40 ч. тази нощ на територията на Старозагорска област полицейски патрул подава сигнал за проверка към автомобил марка „Пежо“. Автомобилът отказва да спре, вследствие на което е последвало преследване. Колата е спряна между селата Ръжена и Ягода.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.