НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: В града ще се проведат Дни на отворените врати за предприемачество чрез природни науки

Бургас: В града ще се проведат Дни на отворените врати за предприемачество чрез природни науки

13 Януари 2019 | 09:04 | Агенция "Фокус"
Бургас. В града ще се проведат Дни на отворените врати за предприемачество чрез природни науки. Събитието ще се проведе от 9.30 часа и ще продължи до 13.30 часа на обяд в Механотехникума в град Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Посетителите ще могат да се запознаят с различните природонаучни и технически щандове на „Университет за деца“, да наблюдават любопитни природонаучни експерименти, технически инсталации и да се запознаят с необятните възможности, които предлага всяка една наука.
Със специално организираните Дни на Амелия Еърхард, Зонта клуб Бургас открива събитията по случай 100 годишнината на Zonta International. Като член на световното семейството на Zonta International, дамите от Бургас ще отбележат юбилея на своята организация с поредица от събития през юбилейната 2019 година. Зонта клубове днес има, в 67 страни по целият свят, с над 30 000 членове. Международната неправителствена женска организация Zonta International, е с общ консултативен статут в икономическия и социален съвет на Обединените Нации. Има консултативен статут към ЮНЕСКО и статут на участник в Съвета на Европа. Само 144 неправителствени организация в света, получават консултативен статут към Обединените Нации. В България работят 8 Зонта клуба, с 220 зонтианки и сме най-стабилно развиващата се Зонта държава в Централна и Източна Европа.
Зонта клуб Бургас промотира фестивал за момичета, от пети до седми клас, със специалното участие на Университет за деца – София, с ръководител Явор Киряков. Събитието се осъществява в успешно сътрудничество с Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника и РИО в Бургас. Проектът включва практикоприложни работилници по физика, химия, биология, астрономия, роботика и електроника. На две сесии (сутрешна и следобедна), с продължителност от 120, 150 минути, участниците ще бъдат провокирани да развият научните си интереси.
Фестивалът се стреми да запознае обществеността и със стипендията на името на Амелия Еърхард, която се дава всяка година, от Zonta International, на 30 жени докторантки до 35 години, от цял свят, които се занимават с космически науки.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Зеленски е на първо официално посещение в Германия. 18 юни 2019 г.
Владимир Зеленски е на първо официално посещение в Германия. 18 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.