НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:26


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Волен Сидеров, „Атака“: Ако „Обединени патриоти“ не бяхме във властта, България щеше да подпише пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция

Волен Сидеров, „Атака“: Ако „Обединени патриоти“ не бяхме във властта, България щеше да подпише пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция

12 Декември 2018 | 10:58 | Агенция "Фокус"
София. Ако „Обединени патриоти“ не бяхме във властта, България щеше да подпише пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по време на среща власт-медии на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Ако подпишем този пакт, това означава, че признаваме миграцията като способ за развитие и просперитет – т.е. тези нелегални мигранти, които нарушават българския закон, са носители на развитие и просперитет. Казва се много ясно и че пактът промотира джендър перспектива. Преброили сме, че в Истанбулската конвекция понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в пакта – 31 пъти. Тоест, пактът налага джендър философията. Казва се още, че ние трябва да легализираме нелегално влизащите емигранти. Казва се още и че трябва да инвестираме в развитието на техните умения – не знам какво точно означава това. Явно трябва да се инвестира от държавния бюджет в уменията им да изнасилват момичета в центъра на големите градове“, заяви Сидеров.
Той посочи, че всичко това са само част от акцентите на пакт, който по думите му е непознат на българската общественост. „Връщам се на него, защото ако не беше участието на патриотите във властта – на много охулваните патриоти като скандални коалиционни партньори, този пакт щеше да бъде подкрепен от България, както и Истанбулската конвекция. Ако Реформаторският блок беше коалиционен партньор на ГЕРБ например, пактът на ООН и Истанбулската конвенция щяха да бъдат подкрепени от държавата ни. Ето я ползата от патриотите във властта. Основни държави в Европа – например Австрия, отказаха да се присъединят. САЩ също отказаха. Но у нас имаше колебания и ако не беше нашето присъствие на Коалиционна съвет при премиера Борисов преди няколко седмици, щяхме до подкрепим пакта“, заяви Сидеров.
Лидерът на „Атака“ обясни, че ако някой намери нещо, което ще е от полза за България в този пакт, лично ще го почерпи. „Защото такива твърдения са манипулация. Нашето външно министерство не си върши добре работата, то трябваше да ни запознае добре с това какво някой някъде е измислил и предлага на държавите по света. Това не беше свършено и чак когато вдигнем шум по някоя тема, чак тогава се взима решение. Убеден съм ,че ако не беше този Коалиционен съвет, той щеше да бъде подкрепен от българското правителство, защото виждаме, че Екатерина Захариева е склонна да го направи“, каза още Сидеров.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров организира среща на властта с медиите на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“

Лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров организира среща на властта с медиите на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“

12 Декември 2018 | 07:14 | Агенция "Фокус"
София. От 10.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание лидерът на „Атака“ и член на Комисията по външна политика Волен Сидеров организира среща власт-медии на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП „Атака“.
Официални покани за срещата са отправени към външния министър Екатерина Захариева, нейния заместник Георг Георгиев и председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Корнелия Нинова, БСП: Не отидох на конгреса на ПЕС, защото избрах Конституцията и законите на България по темата Истанбулската конвенция и решението на парламента по тема миграция

Корнелия Нинова, БСП: Не отидох на конгреса на ПЕС, защото избрах Конституцията и законите на България по темата Истанбулската конвенция и решението на парламента по тема миграция

11 Декември 2018 | 17:42 | Агенция "Фокус"
София. Не отидох на конгреса на ПЕС, защото избрах Конституцията и законите на България по темата Истанбулска конвенция и решението на парламента по тема миграция. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по бТВ. „Бяхме пред избор Конституцията и законите на Република България, мнението на православната църква, традициите на християнското семейство, на учените или тази резолюция. Другият избор е решението на Народното събрание на България да не се подписват двустранни споразумения за решения за връщане на мигранти от Европа или резолюцията“, каза Нинова. Тя посочи, че след отказа ѝ да отиде на конгреса са завалели обвинения към БСП, че са националисти и популисти. „Имам въпрос - откога в България да спазваш Конституцията на страната е национализъм и откога да изпълняваш решенията на Българския парламент е популизъм“, попита Нинова.
„Да отделим безспорното от спорното. Безспорното е, че БСП номинирахме Сергей Станишев за президента на ПЕС, че нашите гласове са твърдо за него, дадени са“, заяви Нинова и отбеляза, че там няма интрига. „Имаме различни мнения, включително в ПЕС. Не е вярно, че съм единственият лидер, който е отсъствал“, каза тя и даде пример с лидери от държави от Вишеградската четворка. „ПЕС е едно нормално европейско семейство, в което има партии с различно мнение и те го изразяват. Имахме решение политическо на партията да не подкрепим резолюциите, но те не гласуваха и напуснаха залата при това заедно с други делегации“, заяви Нинова. Тя посочи, че това се е случило заради предложението всички резолюции да се гласуват заедно. „Трябваше да се гласуват осем резолюции наведнъж заедно с Пакта за миграция и Истанбулската конвенция", каза Нинова и уточни, че те са се гласували анблок, с ръкопляскания, без броене не гласове, поради което българската делегация е станала и напуснала залата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Драгомир Стойнев, БСП: Гордеем се, че Сергей Станишев отново е преизбран за лидер на ПЕС  - пожелавам на българската десница  да имат българин лидер на десницата

Драгомир Стойнев, БСП: Гордеем се, че Сергей Станишев отново е преизбран за лидер на ПЕС - пожелавам на българската десница да имат българин лидер на десницата

11 Декември 2018 | 14:04 | Агенция "Фокус"
София. Гордеем се, че Сергей Станишев отново е преизбран за лидер на ПЕС - пожелавам на българската десница да имат българин лидер на десницата. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по време на пресконференция в централата на БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Виждайки капацитета им – съмнявам се, че това ще е скоро“, коментира още Стойнев. „Поздравителен адрес от Корнелия Нинова от Изпълнителното бюро има. Той ще бъде изпратен на Сергей Станишев. Конфликт между Нинова и Сергей Станишев няма“, коментира още Стойнев. По думите му доводите за неприсъствието на Корнелия Нинова на конгреса в Лисабон са били ясни. Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" даде пример с резолюциите свързани с миграцията. Стойнев отчете, че много правителства падат заради миграцията. Той посочи, че поздравителният адрес трябва да бъде одобрен от Изпълнителното бюро. „Когато е от името на Изпълнителното бюро – то трябва да го одобри. Днес имахме бюро, одобрихме, изпращаме“, допълни още Стойнев.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евродепутатът Момчил Неков: Преизбирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС е успех за БСП и за България

Евродепутатът Момчил Неков: Преизбирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС е успех за БСП и за България

10 Декември 2018 | 10:12 | Агенция "Фокус"
София. Преизбирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС е успех за БСП и за България. Това каза пред журналисти евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Момчил Неков във връзка с преизбирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това означава, че българският глас и лявото пространство на България ще се чува на европейско равнище“, коментира евродепутатът.
Агенция „Фокус“ припомня: Сергей Станишев бе преизбран за президент на ПЕС по време на конгреса на европейските социалисти в Лисабон, който се проведе на 7 и 8 декември. За кандидатурата му гласуваха 270, или 83.9 % от делегатите. Номинацията си Станишев получи на третото заседание на 49-тия конгрес на БСП през октомври миналата година, а това ще бъде третият му мандат на поста.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Зеленски е на първо официално посещение в Германия. 18 юни 2019 г.
Владимир Зеленски е на първо официално посещение в Германия. 18 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.