НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Гергана Коларова, ПСАГБАЛ „Света София“: Нека новият параклис в двора на болницата бъде за наше и на пациентите здраве и успокоение

Д-р Гергана Коларова, ПСАГБАЛ „Света София“: Нека новият параклис в двора на болницата бъде за наше и на пациентите здраве и успокоение

19 Декември 2018 | 12:12 | Агенция "Фокус"
София. Нека новият параклис в двора на болницата бъде за наше и на пациентите здраве и успокоение. Това каза д-р Гергана Коларова – изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“ по време на освещаването на параклиса, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Идеята за параклиса е доста стара, може би от преди седем-осем години. Мислехме си, че е добре тук да има едно място, където всеки един от нас и нашите пациенти да може да се подсети, че всеки ден ние се молим за нещо, по никакъв начин да не забравяме, че сме християни и това е нашата религия, нашата опора в живота, оттам ние черпим сили”, каза д-р Коларова. „С много мъка, с много сили, ние успяхме да реализираме тази наша идея. Крайно много ни помогна Агенцията по вероизповедание начело с г-н Велинов. Това беше първият човек, към който се обърнах, не знаейки какви са следващите стъпки. Всичко, както е необходимо по канона, се направи. Те ни подпомогнаха и финансово. Огромна благодарност и на кмета на „Красна поляна”, който съдейства неимоверно много при транспортирането и подготовката, за да е тук този параклис сега”, допълни тя. „Ние не трябва да забравяме нашата вяра. Това е едно местенце, където човек може да се усамоти и искрено да се помоли за това, което иска. Силно се надяваме, бидейки на територията на болницата, това да бъде за наше спокойствие и здраве, за здравето на пациентите ни и на малките бебенца, които се раждат тук”, каза още Коларова.
На освещаването Браницкият епископ Поликарп каза, че се надява този параклис да бъде една духовна утеха на всички, които се трудят в болницата, на всички, които постъпват и най-вече на най-малките душици, на които поемат първите глътки въздух тук.
Теодора ПАТРОНОВА


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Православен параклис бе открит и осветен в двора на Първа САГБАЛ „Света София“

София: Православен параклис бе открит и осветен в двора на Първа САГБАЛ „Света София“

19 Декември 2018 | 11:38 | Агенция "Фокус"
София. Православен параклис бе открит и осветен в двора на Първа САГБАЛ „Света София“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Новопостроеният параклис бе осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарен епископ на Софийска света митрополия и отец Бисер Костадинов - председател на църковното настоятелство към Първа САГБАЛ „Света София“. Молитвеният дом носи името „Рождество Христово“. В официалното събитие се включиха д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет, г-н Георги Йорданов - Началник на кабинета на министъра на финансите, Министерство на финансите на Република България, д-р Моника Чеуз, директор на Дирекция „Здравеопазване“ в Столична община, г-н Емил Велинов, Директор на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет на Република България и д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“ и кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ПАСЕ прие резолюция за връщане на Русия в организацията. 25 юни 2019 г.
ПАСЕ прие резолюция за връщане на Русия в организацията. 25 юни 2019 г.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.