НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Младен Маринов назначи за директор на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев

Министър Младен Маринов назначи за директор на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев

21 Декември 2018 | 14:59 | Агенция "Фокус"
София. Министър Младен Маринов назначи за директор на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов представи пред служителите на Столичната дирекция на вътрешните работи новия директор старши комисар Георги Хаджиев. До сега той бе директор на ОДМВР-Стара Загора.

Георги Илиев Хаджиев е роден през 1974 г. в Петрич.
Постъпва в системата на МВР през 2001 г. като разузнавач във Второ РУ- СДВР. Преминава на различни длъжности в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР.
Преди да оглави дирекцията в Стара Загора е бил началник на Първо РУ-СДВР.
Завършил е висшето си образование през в УНСС през 2000 г.
Със заповед на министър Младен Маринов от 20 декември Георги Хаджиев е назначен за директор на СДВР.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Стефан Балабанов: Имам отлични впечатления от Георги Хаджиев и смятам, че отлично ще се справи с длъжността директор на СДВР

Зам.-министър Стефан Балабанов: Имам отлични впечатления от Георги Хаджиев и смятам, че отлично ще се справи с длъжността директор на СДВР

21 Декември 2018 | 12:20 | Агенция "Фокус"
София. Имам отлични впечатления от Георги Хаджиев и смятам, че отлично ще се справи с длъжността директор на СДВР. Това каза на брифинг зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов във връзка с назначаването на нов директор на СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“.„Имам отлични впечатления от Георги Хаджиев, защото многократно съм посещавал ОДМВР – Стара Загора. Това е дирекцията, която най-добре се бори с битовата престъпност и то само по селата. Разкритите престъпления там надвишават 50%, което в последните години не се е случвало. Хаджиев е с добър оперативен опит, прекрасен ръководител и се надявам отлично да се справи с новата длъжност, с която му предстои да упражнява оттук нататък“, заяви Балабанов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев е подписал указа за назначаване на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев е подписал указа за назначаване на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР

20 Декември 2018 | 12:04 | Агенция "Фокус"
София. Президентът Румен Радев е подписал указа за назначаване на ст. комисар Ивайло Иванов за главен секретар на МВР. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от прессекретариата на държавния глава.
Правителството предложи Иванов за поста на 12 декември 2018 г.
Текстовете на Закона за МВР гласят, че главният секретар е висшата професионална длъжност в министерството. Той планира, организира и контролира основните дейности на МВР и отговаря за изпълнението им. Главният секретар организира и контролира взаимодействието между основните структури на МВР при извършване на основните дейности, осъществява взаимодействие с други държавни органи и организации, както и със съответните структури с полицейски правомощия на други държави и с международни органи и организации при изпълнение на основните дейности и издава заповеди във връзка с изпълнението на правомощията си.
Постът бе овакантен, след като на 19 септември 2018 г. държавният глава Румен Радев разписа указа за освобождаването на Младен Маринов, който бе предложен от премиера Бойко Борисов за поста министър на вътрешните работи. Маринов зае мястото на министър Валентин Радев, който подаде оставка заедно със своите колеги Николай Нанков и Ивайло Московски заради катастрофата край Своге, при която загинаха 16 души, а 21 бяха ранени.

Кой е Ивайло Иванов?
Ивайло Иванов е роден на 25 февруари 1977 г. в Луковит, област Ловеч. Завършва бакалавърска степен по специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР през 2001 г. През 2010 г. завършва магистърска степен в ЮЗУ „Неофит Рилски" специалност „Право". Старши комисар Ивайло Иванов работи в системата на МВР от 1999 г., като от май 2017 г. към момента изпълнява длъжността директор на Столична дирекция на вътрешните работи. Заемал е длъжността полицай в „Полицейски сили за охрана" към „Охранителна полиция" - СДВР. След това е полицейски командир в „Полицейски сили за охрана" към „Охранителна полиция" на СДВР. По-късно е началник група в отдел "Специализирани полицейски сили" – СДВР и заместник-директор на РДПГ „Аерогари“ и директор на РДПГ „Драгоман“. Завършил е курсове за повишаване на квалификацията в Академията на МВР, в Германия и Холандия и специализиран курс в Международната правоприлагаща академия ILEA през 2015 г. в Будапеща, Унгария и в Розуел, САЩ през 2017 г. Притежава доказани професионални качества и богат практически опит и отговаря на изискванията на закона за заемане на длъжността.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента

Министър Младен Маринов: Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента

12 Декември 2018 | 16:18 | Агенция "Фокус"
София. Кандидатурата е съгласувана с президента съгласно процедурата, която повелява закона. Това каза пред журналисти министър Младен Маринов в отговор на въпрос съгласувана ли е с президента Румен Радев кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Наше писмено предложение за евентуалната кандидатура се връща със: „съгласувано с президента на Р България“, посочи той. „Днес кандидатурата беше гласувана на Министерски съвет. Предстои предложение за издаване на указ от президента“, заяви Младен Маринов. „Ще коментирам повече, когато приключи процедурата“, уточни той. Попитан кога очаква да приключи процедурата за назначаване на нов главен секретар, вътрешният министър каза: „Не мога да имам очаквания“. В отговор на въпрос кой ще ръководи СДВР, Младен Маринов обясни: „Искам да караме последователно. В зависимост от резултата по тази процедура, ще решаваме и последващите действия“. Попитан защо са се забавили с кандидатурата, вътрешният министър отговори: „За да стигнем до кандидатура, която да е съгласувана с процедурите“.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Ивайло Иванов има всички необходими качества за длъжността главен секретар на МВР

Министър Младен Маринов: Ивайло Иванов има всички необходими качества за длъжността главен секретар на МВР

12 Декември 2018 | 11:58 | Агенция "Фокус"
София. Ивайло Иванов има всички необходими качества за длъжността главен секретар на МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ивайло Стефанов Иванов е дългогодишен служител на Министерството на вътрешните работи. Минал е през всички длъжности в кариерното развитие, включително от полицай в „Охранителна полиция“, поделението за специализирани полицейски сили, през зам.-директор на “Гранична полиция” – Аерогари, директор на „Гранична дирекция“-Драгоман, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. Така че има необходимите качества и подготовка. Завършил е Академията на МВР, след което и магистратурата с юридическо образование. Изкарал е множество международни школи, включително в Унгария и САЩ. Смятам, че има всички необходими качества за работа в екип и изпълнение на длъжностната характеристика, която изисква длъжността главен секретар на вътрешните работи“, посочи министър Маринов.
Весела АЛЕКСАНДРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

12 Декември 2018 | 11:50 | Агенция "Фокус"
София. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР. Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Младен Маринов уточни, че кандидатурата на Иванов е предложена за одобрение от Министерски съвет и предстои да бъде направено предложение към президента за издаване на указ за назначаването му.
Очаквайте подробности.
Весела АЛЕКСАНДРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.