НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: 14 530 нуждаещи се жители на областта ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти

Варна: 14 530 нуждаещи се жители на областта ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти

7 Декември 2018 | 21:44 | Агенция "Фокус"
Варна. 14 530 нуждаещи се жители на област Варна ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз (ЕС). Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Димитричка Кънчева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС, Български Червен кръст – Варна започва поетапното предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти. От 7 януари до 28 февруари 2019 година в област Варна служители и доброволци на БЧК ще раздават хранителните пакети по определен график, който е публикуван на интернет страницата на БЧК и на Агенцията за социално подпомагане. Продуктите ще се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.
Пакетите ще съдържат 2 кг ориз, 3 пакета спагети, 3 бутилки олио, 3 кг захар, 3 кг леща, 2 кг зрял фасул, по 2 кутии белени домати, зелен грах и гювеч, 1 кутия конфитюр, 1 кутия лютеница, 4 кутии месни консерви и 1 кутия рибни консерви.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитричка Кънчева, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна: 8 943 са одобрените заявления за целева помощ за отопление в областта

Димитричка Кънчева, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна: 8 943 са одобрените заявления за целева помощ за отопление в областта

7 Декември 2018 | 16:14 | Агенция "Фокус"
Варна. 8 943 са одобрените заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление във Варненска област за отоплителен сезон 2018/2019 година. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Димитричка Кънчева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. Тя припомни, че приемът на заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление по реда на Наредба № РД-07-5/2008 г. е приключил на 31 октомври. 9 794 е общият брой на приетите в областта заявления-декларации за целева помощ за отопление. Одобрените са 8 943, а със заповеди за отказ са 851 заявления. На територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна ще бъдат подпомогнати 3 545 лица и семейства, на територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – Провадия подпомаганите лица и семейства са 2 356. През отоплителния сезон 1 724 лица и семейства на територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – Долни чифлик ще получават целева помощ за отопление. Във Вълчи дол ще бъдат подпомогнати 899 лица и семейства, а в Девня – 419.
Димитричка Кънчева отбеляза също, че одобрените за получаване на целева помощ за отоплени ще получат допълнителна финансова подкрепа от 100 лева. Тя припомни, че с Решение № 833 на Министерски съвет на лицата и семействата, на които е отпусната целева помощ за отопление за отоплителния сезон 2018/2019 година, ще бъде предоставена еднократна финансова подкрепа в размер на 100 лева. С допълнителните средства от 100 лева размерът на помощта ще стане общо 474,15 лева за петте месеца на отоплителен сезон 2018/2019 година, така най-нуждаещите се лица ще бъдат компенсирани за поскъпването на цените на горивата за отопление, посочи Димитричка Кънчева. Няма да е необходимо допълнително подаване на заявления-декларации в дирекциите за социално подпомагане, защото тези 100 лева ще бъдат получени от одобрените за целева помощ за отопление лица и семейства. Сумите ще бъдат изплатени по подадените банкови сметки или чрез пощенските клонове в зависимост от предпочитанията на гражданите декларирани при първоначално подадените заявления-декларации. При изявена промяна за начина на плащане или закрити банкови сметки на лицата е необходимо те да посетят дирекциите и писмено да заявят своите предпочитания.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.