НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: 14 530 нуждаещи се жители на областта ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти

Варна: 14 530 нуждаещи се жители на областта ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти

7 Декември 2018 | 21:44 | Агенция "Фокус"
Варна. 14 530 нуждаещи се жители на област Варна ще получат индивидуални пакети с хранителни продукти по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз (ЕС). Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Димитричка Кънчева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС, Български Червен кръст – Варна започва поетапното предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти. От 7 януари до 28 февруари 2019 година в област Варна служители и доброволци на БЧК ще раздават хранителните пакети по определен график, който е публикуван на интернет страницата на БЧК и на Агенцията за социално подпомагане. Продуктите ще се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.
Пакетите ще съдържат 2 кг ориз, 3 пакета спагети, 3 бутилки олио, 3 кг захар, 3 кг леща, 2 кг зрял фасул, по 2 кутии белени домати, зелен грах и гювеч, 1 кутия конфитюр, 1 кутия лютеница, 4 кутии месни консерви и 1 кутия рибни консерви.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитричка Кънчева, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна: 8 943 са одобрените заявления за целева помощ за отопление в областта

Димитричка Кънчева, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна: 8 943 са одобрените заявления за целева помощ за отопление в областта

7 Декември 2018 | 16:14 | Агенция "Фокус"
Варна. 8 943 са одобрените заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление във Варненска област за отоплителен сезон 2018/2019 година. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Димитричка Кънчева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. Тя припомни, че приемът на заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление по реда на Наредба № РД-07-5/2008 г. е приключил на 31 октомври. 9 794 е общият брой на приетите в областта заявления-декларации за целева помощ за отопление. Одобрените са 8 943, а със заповеди за отказ са 851 заявления. На територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна ще бъдат подпомогнати 3 545 лица и семейства, на територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – Провадия подпомаганите лица и семейства са 2 356. През отоплителния сезон 1 724 лица и семейства на територията на Дирекция „Социално подпомагане“ – Долни чифлик ще получават целева помощ за отопление. Във Вълчи дол ще бъдат подпомогнати 899 лица и семейства, а в Девня – 419.
Димитричка Кънчева отбеляза също, че одобрените за получаване на целева помощ за отоплени ще получат допълнителна финансова подкрепа от 100 лева. Тя припомни, че с Решение № 833 на Министерски съвет на лицата и семействата, на които е отпусната целева помощ за отопление за отоплителния сезон 2018/2019 година, ще бъде предоставена еднократна финансова подкрепа в размер на 100 лева. С допълнителните средства от 100 лева размерът на помощта ще стане общо 474,15 лева за петте месеца на отоплителен сезон 2018/2019 година, така най-нуждаещите се лица ще бъдат компенсирани за поскъпването на цените на горивата за отопление, посочи Димитричка Кънчева. Няма да е необходимо допълнително подаване на заявления-декларации в дирекциите за социално подпомагане, защото тези 100 лева ще бъдат получени от одобрените за целева помощ за отопление лица и семейства. Сумите ще бъдат изплатени по подадените банкови сметки или чрез пощенските клонове в зависимост от предпочитанията на гражданите декларирани при първоначално подадените заявления-декларации. При изявена промяна за начина на плащане или закрити банкови сметки на лицата е необходимо те да посетят дирекциите и писмено да заявят своите предпочитания.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февруари 2019 година
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февру...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.