НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Красимир Вълчев: Казанлък е най-добрият пример за ангажираността на Общината и на местния бизнес с професионалното образование

Министър Красимир Вълчев: Казанлък е най-добрият пример за ангажираността на Общината и на местния бизнес с професионалното образование

12 Ноември 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Казанлък е най-добрият пример за ангажираността на Общината и на местния бизнес с професионалното образование. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който посети Казанлък, където се срещна и разговаря с директори на детски и учебни заведения в общината и бе запознат с възможностите за взаимодействие между образователните институции и местния бизнес в сферата на дуалното обучение, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Пред журналисти министър Вълчев обърна внимание на това, че Казанлък е община, където може да бъде видяно отражение на всички проблеми и политики в системата на образованието. По думите му в общината има големи и елитни училища, селски училища, училища с концентрация на деца от уязвими групи, има специфични проблеми и добра практика на взаимодействие между професионалните гимназии и бизнеса, има добри резултати по Механизма за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане на децата в предучилищна и училищна възраст. „Поздравление за Общината, за ангажираността на местния бизнес с професионалното образование, с дуалната форма на обучение. Тя е възможност да мотивираме повече деца да се включат в професионално образование, особено техническо. Казанлък е най-добрият пример за това – има концентрация на високотехнологични предприятия, които създават голяма добавена стойност, необходимост от кадри и взаимодействие на професионалното образование и бизнеса”, каза още министър Вълчев.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково

Министър Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково

12 Ноември 2018 | 07:28 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Посещението включва работни срещи с кметове, с директори на училища и детски градини, както и с работодатели, ангажирани с развитието на професионалното образование. В 17.30 часа министър Вълчев ще бъде гост на празника по случай 75 години от създаването на ПГСАГ в държавната опера в Стара Загора. В 17.15 часа е предвидено кратко изявление.
Заместник-министър Деница Сачева ще участва в първата Международна конференция на тема „Допълваща и алтернативна комуникация“. Форумът стартира в 9.00 часа в парк-хотел „Москва“ в София. Целта е специалистите, работещи с хора с увреждания в България, да се запознаят с различни методи за допълваща и алтернативна комуникация. Ще бъдат представени и подходи за работа и обучение на деца с увреждания за усвояване на умения за комуникация.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.