НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Смолян: В Общината ще бъде представена изложбата от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

Смолян: В Общината ще бъде представена изложбата от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”

19 Октомври 2018 | 13:54 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 17.30 часа днес в сградата на Община Смолян ще бъде открита изложбата от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. На събитието ще бъдат представени и избраните фотоси за календара на 2019 г . Всяка снимка съдържа името на нейния автор, това се отнася и за календара на Общината. Всички участници, изпратили свои фотоси за инициативата, са поканени на събитието. Авторите на снимките, които отговарят на критериите, ще получат грамота за участие. Специални награди ще има и за участниците, чиито кадри ще се използват за календара на Общината за 2019 г .
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Успешно приключи инициативата „Да покажем красотите на община Смолян”, кадрите ще бъдат подредени в изложба, а най-добрите ще красят календара на Общината за 2019 г.

Смолян: Успешно приключи инициативата „Да покажем красотите на община Смолян”, кадрите ще бъдат подредени в изложба, а най-добрите ще красят календара на Общината за 2019 г.

11 Октомври 2018 | 16:30 | Агенция "Фокус"
Смолян. Успешно приключи инициативата на Община Смолян с мото „Да покажем красотите на община Смолян в календар”. Тя стартира през месец февруари т. г. по идея на кмета Николай Мелемов и продължи до 5 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В инициативата участваха 44 автори, а изпратените от тях снимки са 165.
Жури с председател зам.-кметът Венера Аръчкова и членове Сашо Сарандалиев - фотограф, Борис Кисьов - художник, Георги Кисьов и Сийка Табакова, служители в община Смолян, селектира снимките за изложбата, както и тези които ще бъдат използвани за отпечатването на календара на Общината за 2019 г. Журито беше изключително затруднено при избора на фотосите.
70 от снимките ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 19 октомври, петък, от 17,30 часа в сградата на Община Смолян.
На събитието ще бъдат представени и избраните фотоси за календара на 2019 г.
Всяка снимка ще съдържа името на нейния автор, това се отнася и за календара на Община Смолян. Всички участници, изпратили свои фотоси за инициативата, са поканени на събитието. Те ще получат грамота за участие, а специални награди ще има и за авторите, чиито кадри ще се използват за календара на Общината за 2019 г.
Инициативата се радваше на голям интерес, имаше снимки на автори, които не са от Смолян, но са били тук и са запечатали това, което ги е впечатлило. Фотосите съдържат елементи от градския пейзаж , природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
Целта на инициативата бе да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята бе да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, както и да бъдат събрани и съхранени в годишния календар за 2019 г. В кампанията можеше да участва всеки, който проявява интерес към инициативата. Условието бе да се изпращат максимум до четири авторски снимки.
Фотосите се качваха на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, както и в личния профил на кмета Мелемов във фейсбук.
Фотографиите стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.
Кметът Николай Мелемов благодари на всички, които участваха в инициативата и показаха красотите на Смолян и региона през техния обектив. "Каним и всички смолянчани да посетят изложбата. Събитието е включено в Програмата посветена на 106 години от Освобождението на Родопите и Празника на Община Смолян", добави Мелемов.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.