НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“ остават в ареста

Сливен: Четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“ остават в ареста

22 Октомври 2018 | 17:07 | Агенция "Фокус"
Сливен. По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура- Сливен. Те са обвинени за това, че на 18.10.2018 г. в гр. Сливен са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители. Престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив. Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК. Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са извършили престъпленията, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Определението на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Районната прокуратура внесе искане за постоянен арест на четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“

Сливен: Районната прокуратура внесе искане за постоянен арест на четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“

22 Октомври 2018 | 12:43 | Агенция "Фокус"
Сливен. Районната прокуратура внесе искане за постоянен арест на четиримата задържани за нападението на полицаи в кв. „Надежда“. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Сливен. Районен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 14.30 часа днес. Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са обвинени за това, че на 18 октомври 2018 г. в Сливен са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ МВР - Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм - замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители – престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив.
Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д. – престъпление по чл.270, ал.1, пр.1 от НК.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Районната прокуратура задържа за 72 часа четирима души за нападението над полицейски служители в кв. "Надежда"

Сливен: Районната прокуратура задържа за 72 часа четирима души за нападението над полицейски служители в кв. "Надежда"

19 Октомври 2018 | 16:17 | Агенция "Фокус"
Сливен. Районната прокуратура задържа за 72 часа четирима души за нападението над полицейски служители в кв. "Надежда". Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура. Районна прокуратура – Сливен задържа за 72 часа Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. Те са обвинени за това, че на 18 октомври 2018 г. в град Сливен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ МВР - Сливен, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред и по своето съдържане се отличава с изключителна дързост и цинизъм. Те замеряли полицаите с различни предмети (чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни), приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители – престъпление по чл.325, ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Антон И. и Йонко Д. и престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.2, пр.1, вр. ал.1 от НК за Симеон Б. и Ангел Д, тъй като са извършили деянието при условията на опасен рецидив.
Те са обвинени и за това, че на същите дата и място, противозаконно пречели на орган на властта – служител на РУ на МВР – Сливен да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, като препятствали поставянето на помощни средства на Йонко Д и Ангел Д. и отвеждането в полицейското управление на Ангел Д.
Предстои в следващите дни Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ст. комисар Димитър Величков, ОДМВР - Сливен: Девет души са задържани за нападението над полицаи тази сутрин в ромския квартал "Надежда"

Ст. комисар Димитър Величков, ОДМВР - Сливен: Девет души са задържани за нападението над полицаи тази сутрин в ромския квартал "Надежда"

19 Октомври 2018 | 12:55 | Агенция "Фокус"
Сливен. Девет души са задържани тази сутрин в ромския квартал "Надежда" в Сливен за нападение над полицаи и неизпълнение на служебно разпореждане. Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР - Сливен старши комисар Димитър Величков, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен. Според ст. ком. Величков снощи около 22.15 два полицейски екипа реагирали на сигнал за силна музика в най-бедната част от квартала - на ул. "Кара Кольо". По думите му на място полицаите заварили около двайсетина силно пийнали цигани, те не реагирали на настояването на полицаите да спрат музиката и дори нападнали екипа. Той добави, че при опита да задържат двама от инициаторите на сблъсъка, към нападателите се присъединили обитатели на съседните къщи. Те замеряли полицаите с бутилки, камъни, тухли и дори буркани. Ст. ком. Величков каза още, че се е наложило полицията да извика подкрепление от още четири автомобила. По думите му при сблъсъка са ранени четирима полицаи, като единият е настанен в болница с рани по главата. Той посочи, че рано тази сутрин в 7.00 часа е проведена полицейска операция по задържане на участниците в сбиването. "Арестувани са деветима. Всички те са криминално проявени, осъждани за множество кражби , а единият от тях - за посегателство на длъжностно лице през 2016 година. Образувано е досъдебно производство, предстои повдигане на обвинения и евентуално взимане на мярка на неотклонение", уточни комисар Величков.
"Това е вторият подобен инцидент в квартала. Година по-рано, в същата част от квартала група цигани отново нападат полицейски служител, и го удрят с бутилка", съобщи началникът на Районното управление главен инспектор Димитър Кикьов. По думите му тогава извършителят е задържан на място.
"В момента обстановката в "Надежда" е спокойна, не е имало и напрежение по време на акцията за задържане на хулиганите. Няма да има засилено полицейско присъствие в квартала, няма да се иска и подкрепление от служба "Жандармерия", уточни Кикьов. Тази събота и неделя в квартала отново ще има специализирана операция за спазване изискванията за нощната тишина и нарушаване на обществения ред.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков ще даде на брифинг подробности около инцидента в кв. „Надежда“

Сливен: Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков ще даде на брифинг подробности около инцидента в кв. „Надежда“

19 Октомври 2018 | 10:27 | Агенция "Фокус"
Сливен. Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков ще даде на брифинг подробности около инцидента снощи в кв. „Надежда“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Брифингът ще се състои днес 12.00 часа във фоайето на областната дирекция на ул. "Ген. Скобелев" 5.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Сблъсък между полиция и цигани е станал в квартал „Надежда“, има задържани

Сливен: Сблъсък между полиция и цигани е станал в квартал „Надежда“, има задържани

19 Октомври 2018 | 10:20 | Агенция "Фокус"
Сливен. Сблъсък между полиция и цигани е станал в квартал „Надежда“. Това потвърди за Радио „Фокус“ - Сливен началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов.
Полицията е реагирала на сигнал за силна музика, но циганите са отказали да спрат шума. Стигнало се до сблъсък, има и задържани. „Работи се по случая. Провеждат се процесуално следствени действия“, заяви главен инспектор Димитър Кикьов.
Подробна информация за инцидента ще бъде представена по-късно от директора на ОДМВР-Сливен комисар Димитър Величков. Часът се уточнява.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: Трима полицейски служители в Сливен са пострадали при изпълнение на служебните си задължения

МВР: Трима полицейски служители в Сливен са пострадали при изпълнение на служебните си задължения

19 Октомври 2018 | 10:08 | Агенция "Фокус"
Сливен. Сигнал за висока музика в кв.“Надежда“ в Сливен бил получен снощи в 22.15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност. При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители, двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един - оставен за наблюдение.
Последвало задържането на 46 - годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.
По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.