НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Румен Петков, АБВ: Причината да няма главен секретар са скандалите в управляващия формат

Румен Петков, АБВ: Причината да няма главен секретар са скандалите в управляващия формат

25 Октомври 2018 | 18:16 | Агенция "Фокус"
София. Не мисля че президентът Радев е тръгнал да нарушава законите и да създава партия , но от този конфликт страда България. Така председателят на ПП АВБ Румен Петков коментира напрежението между президента и премиера в предаването „Лице в лице” по бТВ.
По думите му първоизточникът на конфликта е в парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов адресираше президента Радев абсолютно безсмислено, може би раздразнен от тежката загуба на ГЕРБ на президентските избори. Това е проява на недобър тон, категоричен беше председателят на партия АБВ.
Според него обаче, този конфликт не е причина да не се назначава главен секретар на МВР.
„Причината да няма главен секретар са скандалите в управляващия формат, назначението на главен секретар на МВР е натоварено с политика, а това е обидно за системата. Това е част от демотивацията на служителите”, посочи още Румен Петков.
Функциите на главния секретар не може и не бива да бъдат подменяни от министъра на вътрешните работи, категоричен беше още той. По думите му това става проблем на голямата коалиция. „Министерския съвет не разглежда този въпрос, а това според мен означава, че на поста главен секретар се гледа като на политическо назначение”, каза още Румен Петков.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Главният секретар на МВР все още не е определен

Министър Младен Маринов: Главният секретар на МВР все още не е определен

19 Октомври 2018 | 13:07 | Агенция "Фокус"
София. Главният секретар на МВР все още не е определен. Зам.-главният секретар изпълнява задълженията. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос определен ли е вече главният секретар на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Когато стигнем до решение, тогава ще спазя процедурата“, посочи той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Към настоящия момент няма окончателно решение за главен секретар на МВР

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Към настоящия момент няма окончателно решение за главен секретар на МВР

16 Октомври 2018 | 13:05 | Агенция "Фокус"
Смолян. Към настоящия момент няма още окончателно решение за главен секретар на МВР. Това заяви пред журналисти при посещението си в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. „Това е от компетентността и правомощията на министъра на вътрешните работи и на премиера на страната, разбира се след приключване на цялостна съгласувателна процедура с президента на страната Румен Радев, както беше направено в предишния случай, когато Младен Маринов беше предложен от Министерски съвет, респективно и от министъра на вътрешните работи за главен секретар на МВР и след съгласувателната процедура и проверките, което е направил допълнително и Румен Радев, той издаде указ за назначаването на Младен Маринов за главен секретар“, поясни Цветанов. Той допълни, че, в момента Законът дава много и ясни определения, когато няма издаден указ за назначаването на главен секретар на МВР, тази функция може да бъде възложена на заместник-главния секретар. „Смятам, че по никакъв начин няма да се наруши работата и естеството и функционалните задължения на Министерството“, коментира още Цветан Цветанов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Вицепремиерът Красимир Каракачанов: Има няколко предложения за главен секретар на МВР , които се обсъждат

Вицепремиерът Красимир Каракачанов: Има няколко предложения за главен секретар на МВР , които се обсъждат

15 Октомври 2018 | 12:59 | Агенция "Фокус"
София. Има няколко предложения за главен секретар на МВР, които се обсъждат. Това каза пред журналисти вицепремиерът и минситър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с избора на нов главен секретар на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Аз няма да влизам в обсъждането на една или друга кандидатура, защото не е редно аз да ги обсъждам публично тези неща. Когато професионалното ръководство на МВР уточни или взаимно уточним кандидатурите, те ще бъдат обявени и след това съгласувани с президента с цел издаване на указа от негова страна“, коментира Каракачанов.
Каракачанов обясни, Цветан Цветанов и Валери Симеонов, както и самият той, са имали ангажименти и затова Коалиционният съвет не се се провел. По думите му предишния път са уточнили някои законодателни действия в двете парламентарни групи и срещата днес не е била спешна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Волен Сидеров: "Атака" има кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър

Волен Сидеров: "Атака" има кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър

11 Октомври 2018 | 12:32 | Агенция "Фокус"
София. "Атака" има кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в отговор на въпрос дали „Атака“ има кандидат за главен секретар на МВР и възможно ли е това да е Светлозар Лазаров, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„За да се случи това, трябва да има съгласието на партия ГЕРБ преди всичко и на коалиционните партньори. Ако те смятат, че „Атака“ не трябва да води МВР, питайте ги, нека да го кажат. Каракачанов, Симеонов, г-н Борисов и Цветанов да кажат приемат ли идеята „Атака“ да оглави това министерство?“, заяви още Сидеров. Той уточни, че от години партията му има идея, че службите трябва да насочат погледа си към битовата престъпност, към корупцията и към това, което тормози българските граждани всеки ден. По отношение на Светлозар Лазаров, Сидеров заяви, че той е пълнолетен и има контакти с медиите и могат да му задават въпроси. „Благодаря за изключителния интерес. Никога досега медиите не са се интересували от националния координатор на партия „Атака“. Това е голямо ласкателство. Няма интрига, г-н Лазаров е човек с много сериозни качества“, заяви още Сидеров и уточни, че функцията му като национален координатор не е основното му амплоа в живота.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Волен Сидеров, „Атака“: На коалиционен съвет в понеделник ще поставя темата за реформите и реорганизацията в МВР

Волен Сидеров, „Атака“: На коалиционен съвет в понеделник ще поставя темата за реформите и реорганизацията в МВР

11 Октомври 2018 | 12:11 | Агенция "Фокус"
София. На коалиционен съвет в понеделник ще поставя темата за реформите и реорганизацията в МВР. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров във връзка със среща на депутати от партията му с премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Темата беше по-скоро не толкова оставката на вътрешния министър. Не знам дали въобще е станало дума за него, колкото отношението в коалицията и как тя ще продължи“, каза Сидеров. На въпрос дали има нещо извънредно, Сидеров обясни, че не е новина, че се появяват проблеми. „Те се решават чрез диалог и разговор. В случая моите колеги са потърсили срещи с Борисов за няколко въпроса, които са свързани и със законодателство и с отношения между патриоти и ГЕРБ, както и отношенията в патриотичната коалиция“, каза той.
Попитан дали има сблъсък между него и вицепремиера Валери Симеонов, Сидеров заяви, че никога не си е крил критиките към него. „Нашите отношения с него са абсолютно открити. Не знам те дали се харесват или не, но са открити. За мен е по-важното това, отколкото всичко да е скрито покрито, а всъщност да има проблеми“, заяви още Сидеров. На въпрос дали "Атака" продължава да иска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, отговори, че този въпрос си стои. „Тук за мен темата е реорганизацията на МВР, реформите, които трябва там да се направят. В тази връзка и моите колеги са търсили среща с Борисов. Аз също ще поставя това нещо на коалиционен съвет, който най-вероятно ще бъде следващия понеделник, защото това е тема за всички. Тук не става дума за избора на един или друг човек, а за работата на МВР“, допълни лидерът на „Атака“.
Във връзка с нападението над съпругата му, Сидеров коментира, че адвокатът му започва действия срещу суданския гражданин, който нападна жена му. Той уточни, че до момента му е отговорено, че човекът, нападнал жена му не е опасен. „Бил участвал като статист и подобни неща. Продължавам да смятам, че той не трябваше да бъде освобождаван така бързо. Към него нямаше повдигнато обвинение. Той е без всякаква мярка за неотклонение. Не се знае къде е“, заяви още Сидеров.
Деница КИТАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Волен Сидеров, Атака: С началника на НСО обсъдихме нападението над моята съпруга, но за момента семейството ми няма нужда от охрана

Волен Сидеров, Атака: С началника на НСО обсъдихме нападението над моята съпруга, но за момента семейството ми няма нужда от охрана

11 Октомври 2018 | 12:00 | Агенция "Фокус"
София. С началника на НСО обсъдихме нападението над моята съпруга, но за момента семейството ми няма нужда от охрана. Това каза пред журналисти лидерът на Атака и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров след срещата си с началника на НСО ген. Данчо Дяков за случая с нападението на суданския гражданин над неговата съпруга Деница Сидерова, предаде репортер на Агенция „Фокус“ . Сидеров обясни, че ген.-майор Данчо Дяков се е интересувал от това какво се е случило и дали има ли нужда да осигурява охрана за него и семейството ми. „Обсъдихме случая. Аз казах, че за момента няма“, каза Сидеров и уточни, че са се разбрали да поддържат връзка и началникът на НСО да му даде допълнителна информация, за да преценят добре дали има нужда от постоянна охрана.
На въпрос дали се чувства застрашен Сидеров заяви, че има ситуации, в които без да се чувстваш застрашен, има заплаха за семейството ти. „Аз съм имал предложение за охрана и друг пъти, може би преди две години и половина. Тогавашният шеф на НСО и шефът на ДАНС дойдоха при мен с извадки от интернет, където бяха посочени политически лидери от различни страни, включително и аз и имаше заплахи за тях от ислямисти. Тогава отказах охрана, защото на подобен тип ислямисти едва ли ще им попречи придружаване на НСО до 18.00 часа“, каза Сидеров и уточни, че ислямистите не излизат в почивка.
Деница КИТАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Началникът на НСО ген.-майор Данчо Дяков проведе среща с лидера на Атака Волен Сидеров в парламента

Началникът на НСО ген.-майор Данчо Дяков проведе среща с лидера на Атака Волен Сидеров в парламента

11 Октомври 2018 | 11:20 | Агенция "Фокус"
София. Началникът на НСО ген.-майор Данчо Дяков проведе среща с лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус“. В момента в стаята на ПГ на „Обединени патриоти“ народните представители провеждат среща с йерусалимския патриарх.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Волен Сидеров, „Обединени патриоти“: МВР е прогнила и корумпирана система

Волен Сидеров, „Обединени патриоти“: МВР е прогнила и корумпирана система

8 Октомври 2018 | 21:12 | Агенция "Фокус"
София. МВР е прогнила и корумпирана система. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ Волен Сидеров, председател на ПГ на „Обединени патриоти“. Според него истинската корупция е в изпълнителната власт, а не в парламента. „В Министерския съвет, в министерствата, в агенциите – хората там не са избрани пряко от народа, с бюлетини. Те движат лостовете на властта. Аз ходя пеша по улиците и хората ми говорят пряко. Не префучавам със синята лампа като Борисов, Симеонов, Цветанов, Томислав Дончев, Каракачанов и т.н.", посочи председателят на ПГ на "Обединени патриоти". "Съветвам господата, които са в реалната изпълнителна власт, да слязат от лимузините със сините лампи, да се разходят и да чуят, какво ще им кажат хората – живият народ на България“, коментира Волен Сидеров. Той посочи, че няма намерение да напуска коалицията, но ще продължи да задава въпроси към изпълнителната власт. Сидеров определи Светлозар Лазаров като съвестен и отговорен човек, способен да се справи с необходимостта от реформи в системата на МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Софийски районен съд: Остро се противопоставяме на използването на квалификации по отношение на съдии в медиите

Софийски районен съд: Остро се противопоставяме на използването на квалификации по отношение на съдии в медиите

8 Октомври 2018 | 16:42 | Агенция "Фокус"
София. На 6 октомври между 19.15 часа и 20.30 часа в Софийски районен съд е разгледано административно-наказателно дело по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ) с докладчик съдия Николай Василев. По делото е постановено съдебно решение, с което твърденият нарушител е оправдан, тъй като не са налице данни за действия, попадащи в обхвата на чл. 1, ал. 2 УБДХ. Решението е влязло в сила веднага. Това се посочва в декларация на административното ръководство на Софийски районен съд. На 6, 7 и 8 октомври телевизия „Алфа ТВ“ е излъчила материал, в който с големи букви на екран, съдържащ изображение на съдията, е изписано „Корумпираният съдия от Софийски районен съд Николай Василев пусна на свобода престъпника от Судан“. С многократното излъчване на този материал по недопустим начин се засяга не само лично човешко достойнство и добро професионално име на нашия колега, но и независимостта на съдебната власт и доверието на обществото в нея. Ето защо отново остро се противопоставяме на използването на подобни квалификации по отношение на съдии и обръщаме внимание на отговорността, която медиите носят за информиране на гражданското общество и спазване на професионалните етични стандарти.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Корнелия Нинова, БСП: Само преди няколко дни Патриотите гласуваха новия вътрешен министър, а от вчера оспорват този избор

Корнелия Нинова, БСП: Само преди няколко дни Патриотите гласуваха новия вътрешен министър, а от вчера оспорват този избор

8 Октомври 2018 | 14:57 | Агенция "Фокус"
София. Само преди няколко дни Патриотите гласуваха новия вътрешен министър, а от вчера оспорват този избор. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Във връзка с подозренията на ДПС, че БСП се сближава с Патриотите, Нинова отговори: „Чух онзи ден някои от патриотичните лидери, кой беше – мисля Волен Сидеров, категорично да отхвърля вота на недоверие за здравеопазване. Не виждам никакво сближаване в това“, каза Нинова. По думите ѝ Патриотите категорично са били на страната на правителството при предишните вотове на недоверие. „Само преди няколко дни гласуваха за новия министър на вътрешните работи, от вчера оспорват и този избор“, каза Нинова и посочи, че този разпад при тях си е техен проблем. „Ние си имаме програма“, каза още Нинова и посочи, че БСП е последователна. „Какво правят другите партии, как се карат управляващите си е тяхна работа. Всеки ден те довнасят аргументи, че тази коалиция е изчерпана, че тя се състои само в междуличностни битки и е време да си отидат“, заяви още Нинова. Във връзка думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че партията му има самочувствието да предложи алтернатива на управлението, лидерът на БСП коментира: „Всяка партия -парламентарна и извънпарламентарна такава, има своите права, възможност да излезе с алтернатива на това управление и в това няма нищо лошо“, каза Нинова.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лидерът на АТАКА изпрати писма до вътрешния министър и председателя на ДАНС във връзка със случая на проявена агресия спрямо съпругата му от страна на судански гражданин

Лидерът на АТАКА изпрати писма до вътрешния министър и председателя на ДАНС във връзка със случая на проявена агресия спрямо съпругата му от страна на судански гражданин

8 Октомври 2018 | 13:00 | Агенция "Фокус"
София. Лидерът на АТАКА Волен Сидеров изпрати писма до министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев във връзка със случая на проявена агресия спрямо съпругата му от страна на судански гражданин. Това съобщиха от пресцентъра на партия АТАКА. Сидеров е отправил само един въпрос до председателя на ДАНС, в който пита следното: „Какво установихте за лицето Мажди Мозамил Ахмед Гандур, судански гражданин, който на 5.10.2018 г. е нападна и преследва съпругата ми Деница Сидерова в продължение на 15 мин. на оживения столичен булевард „Симеоновско шосе”? Какви са данните ви относно получаването на постоянно пребиваване на лицето Мажди Гандур в България, какви са икономическите, бизнес и военни връзки на Мажди Гандур с лица и организации от Ислямския свят? Къде и кога се е снимал тежко въоръжен и какви функции е изпълнявал? (Напомням, че снимките му и диалогът с агресивни коментари, който води в профила си в социалните мрежи, е предоставен от мен на ваши служители).”
Въпросите към вътрешния министър са 7, в които е включен и този към председателя на ДАНС. Останалите въпроси са: „Какви процесуални действия бяха извършени след неговия опит да причини телесни повреди или да отнеме живота на съпругата ми Деница Сидерова? Кой прокурор е извършил процесуалните действия и какъв е резултатът от тях? Защо продължителното преследване на автомобила на съпругата ми Деница Сидерова, придружено с множество опасни за цялото движение засичания на колата ѝ, не бяха отразени в официалното съобщение на МВР по случая? За това преследване и засичания на автомобила свидетелстваха Деница Сидерова и нейната спътничка в колата Петя Иванова още вечерта на случилото се. Повдигнато ли е обвинение и какво на лицето Мажди Гандур? Защо на 6.10.2018 г. задържаният Мажди Гандур беше изведен през таен изход от 4-то РПУ? Къде се намира в момента и има ли мярка за неотклонение?”.
Сидеров настоява да получи отговор на въпросите си в най-кратък срок - до началото на парламентарната седмица.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Вицепремиерът Валери Симеонов: Не трябва да притискаме  ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца

Вицепремиерът Валери Симеонов: Не трябва да притискаме ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца

8 Октомври 2018 | 08:23 | Агенция "Фокус"
София. Не трябва да притискаме ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в „Сутрешен блок“ па БНТ. Във връзка с липсата на главен секретар и убийство на журналист в Русе, Симеонов коментира: „МВР си има своите специалисти, професионалисти на всички нива, които са свързани с пряка дейност по изпълнение на разпоредбите и законите от министерството, така че дали има главен секретар, или не една две седмици не мисля, че е фатално“, коментира още Симеонов. На въпрос дали Волен Сидеров иска главният секретар да е на партия „Атака" и това да бъде Светлозар Лазаров, вицепремиерът обясни, че той още носи сериозни негативи от случая с Лясковец. Симеонов уточни, че цялата операция е била под негово ръководство и в нея е загинал един командос. „Когато се вземат кадрови решения, те се взимат на база на коалиционното споразумение между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“, а това споразумение повелява и разпорежда всички кадрови промени да бъдат извършени само след обсъждане с партньорите“, коментира Симеонов. По думите му по правило е редно да е на ГЕРБ, защото досега тази позиция е заемана от кадър на партията. На въпрос дали ще има коалиция между Волен Сидеров и Николай Бареков, Симеонов заяви: „Не виждам никакъв трус в това, че една от партиите има намерение да участва в следващите избори в друга коалиция и в друго съдружие. Ние в нашето споразумение сме се подписали под ангажименти с работата на 44-тото НС, а не за бъдещи коалиции“, коментира вицепремиерът. По отношение на днешното заседание на голямата коалиция, Симеонов уточни, че това се прави регулярно. „Ще се обсъждат текущи въпроси. Вероятно ще бъде коментиран и въпросът за главен секретар на МВР. Вероятно бъдещият пореден несъстоятелен вот на недоверие ще бъде обсъждан“, каза Симеонов и уточни, че колегите му ще бъдат информирани за ефективното правителствено посещение в Украйна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пътният инцидент с участието на судански гражданин стана повод за искане на оставката на министъра на вътрешните работи (ОБЗОР)

Пътният инцидент с участието на судански гражданин стана повод за искане на оставката на министъра на вътрешните работи (ОБЗОР)

8 Октомври 2018 | 06:04 | Агенция "Фокус"
София. Пътният инцидент с участието на судански гражданин и съпругата на лидера на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров – Деница Сидерова, стана повод за искане на оставката на министъра на вътрешните работи. В телевизионно интервю Сидеров заяви, че МВР лъже по случая и поиска Младен Маринов да бъде махнат веднага.
Случаят бе коментиран и от министъра на вътрешните работи, който заяви, че по отношение на катастрофата е установено, че суданският гражданин е управлявал автомобила със свидетелство за управление, което не важи за България. По думите му именно затова е съставен акт по Закона за движение по пътищата, а автомобилът е бил дерегистриран и спрян от движение. Министър Маринов коментира, че разбира реакцията на лидера ПП „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, но заяви, че не бива да се прекрачва законът в нито един случай. Министърът на вътрешните работи посочи, че проблемът с оставките на министри винаги е отворен, а той самият носи оставката в джоба си, така че, когато му бъде поискана, да бъде готов да я даде, ако се отчетат грешки в работата на МВР.
Агенция „Фокус“ припомня: В петък, около 20.00 часа е настъпило пътнотранспортно произшествие между два джипа в района на столичния кв. „Витоша“. Шофьор на единия от автомобилите бе жената на Волен Сидеров – Деница Сидерова, а на другия - 40-годишен судански гражданин, който по-късно бе задържан за агресивно поведение на пътя. По първоначални данни при разминаването между двата автомобила са били засегнати страничните огледала на двете превозни средства. След инцидента, суданският гражданин е започнал да обижда водача на другия автомобил. Наблизо патрулиращ полицейски автомобил е забелязал случващото се и веднага се е отзовал на мястото, за да прекрати агресивното поведение на суданския гражданин. Той е бил отведен в Столично районно управление, а по случая беше образувана преписка за хулиганство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пътният инцидент с участието на судански гражданин стана повод за искане на оставката на министъра на вътрешните работи (ОБЗОР)

Пътният инцидент с участието на судански гражданин стана повод за искане на оставката на министъра на вътрешните работи (ОБЗОР)

7 Октомври 2018 | 21:16 | Агенция "Фокус"
София. Пътният инцидент с участието на судански гражданин и съпругата на лидера на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров – Деница Сидерова, стана повод за искане на оставката на министъра на вътрешните работи. В телевизионно интервю Сидеров заяви, че МВР лъже по случая и поиска Младен Маринов да бъде махнат веднага.
Случаят бе коментиран и от министъра на вътрешните работи, който заяви, че по отношение на катастрофата е установено, че суданският гражданин е управлявал автомобила със свидетелство за управление, което не важи за България. По думите му именно затова е съставен акт по Закона за движение по пътищата, а автомобилът е бил дерегистриран и спрян от движение. Министър Маринов коментира, че разбира реакцията на лидера ПП „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, но заяви, че не бива да се прекрачва законът в нито един случай. Министърът на вътрешните работи посочи, че проблемът с оставките на министри винаги е отворен, а той самият носи оставката в джоба си, така че, когато му бъде поискана, да бъде готов да я даде, ако се отчетат грешки в работата на МВР.
Агенция „Фокус“ припомня: В петък, около 20.00 часа е настъпило пътнотранспортно произшествие между два джипа в района на столичния кв. „Витоша“. Шофьор на единия от автомобилите бе жената на Волен Сидеров – Деница Сидерова, а на другия - 40-годишен судански гражданин, който по-късно бе задържан за агресивно поведение на пътя. По първоначални данни при разминаването между двата автомобила са били засегнати страничните огледала на двете превозни средства. След инцидента, суданският гражданин е започнал да обижда водача на другия автомобил. Наблизо патрулиращ полицейски автомобил е забелязал случващото се и веднага се е отзовал на мястото, за да прекрати агресивното поведение на суданския гражданин. Той е бил отведен в Столично районно управление, а по случая беше образувана преписка за хулиганство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Оставката ми е в джоба и съм готов да я дам, ако сме сгрешили

Министър Младен Маринов: Оставката ми е в джоба и съм готов да я дам, ако сме сгрешили

7 Октомври 2018 | 17:37 | Агенция "Фокус"
София. Оставката ми е в джоба и съм готов да я дам, ако сме сгрешили. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Попитан как ще коментира пътния инцидент, при който беше засегната жената на Волен Сидеров, Маринов отговори: „По отношение на ПТП-то е установено, че суданският гражданин е управлявал автомобила със свидетелство за управление, което не важи в България. За това му е съставен акт и автомобилът е дерегистриран и спрян от движение“. Той посочи, че проблемът с оставките на министри винаги е отворен. „Оставката ми е в джоба, така че когато ми бъде поискана, съм готов да я дам, ако сме сгрешили. Разбирам реакцията на г-н Сидеров, защото е засегнат човек от неговото семейство, но не бива да прекрачваме закона в нито един случай“, коментира Маринов.
Във връзка с критиките на премиера и главния прокурор по отношение на „Икономическа полиция“, министърът отговори, че ги приема. „Главният прокурор е човекът, който има най-пълно наблюдение както върху дейността на полицията, така и на прокуратурата. И проблеми в едната води до проблем с целия процес по разследване на престъпната дейност. Така че аз ще направя анализ и ще предприема съответните мерки. Винаги съм изхождал от това дали човек е професионалист или не и всеки, който не отговаря на очакванията на бързина и качество на работа, ще отпада“, коментира Маринов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Судански гражданин бе задържан за агресивно поведение на пътя (ОБЗОР)

Судански гражданин бе задържан за агресивно поведение на пътя (ОБЗОР)

7 Октомври 2018 | 05:02 | Агенция "Фокус"
София. Судански гражданин бе задържан за агресивно поведение на пътя. В петък около 20.00 часа е настъпило леко пътнотранспортно произшествие между два джипа в района на столичния кв. „Витоша“. По първоначални данни при разминаването са били засегнати страничните огледала на превозните средства. След инцидента, за който не е подаван сигнал на единия телефонен номер 112, водачът на единия джип е започнал да обижда жената, управлявала другия автомобил. Тя е успяла да се оттегли, но в района на бул. „Г. М. Димитров“ е била застигната от мъжа, който я е принудил да спре, излязъл е от джипа си и е проявил словесна агресия към нея.
Наблизо патрулиращ полицейски екип е забелязал случващото се и веднага се е отзовал на място, за да прекрати агресивното поведение на шофьора - 40-годишен судански гражданин. Мъжът е бил отведен в Столично районно управление, а по случая е образувана преписка за хулиганство. На суданския гражданин е съставен и акт за нарушение по Закона за движение по пътищата. Той не е представил валидно за територията на България свидетелство за управление на моторно превозно средство. Автомобилът е бил дерегистриран и регистрационните табели са свалени. Направени са проби за употреба на алкохол и упойващи вещества на водачите. И при двамата те са били отрицателни.
Малко по-късно стана ясно, че жената, участвала в пътния инцидент, е съпругата на лидера на ПП „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров – Деница Сидерова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Судански гражданин бе задържан за агресивно поведение на пътя (ОБЗОР)

Судански гражданин бе задържан за агресивно поведение на пътя (ОБЗОР)

6 Октомври 2018 | 21:25 | Агенция "Фокус"
София. Судански гражданин бе задържан за агресивно поведение на пътя. В петък около 20.00 часа е настъпило леко пътнотранспортно произшествие между два джипа в района на столичния кв. „Витоша“. По първоначални данни при разминаването са били засегнати страничните огледала на превозните средства. След инцидента, за който не е подаван сигнал на единия телефонен номер 112, водачът на единия джип е започнал да обижда жената, управлявала другия автомобил. Тя е успяла да се оттегли, но в района на бул. „Г. М. Димитров“ е била застигната от мъжа, който я е принудил да спре, излязъл е от джипа си и е проявил словесна агресия към нея.
Наблизо патрулиращ полицейски екип е забелязал случващото се и веднага се е отзовал на място, за да прекрати агресивното поведение на шофьора - 40-годишен судански гражданин. Мъжът е бил отведен в Столично районно управление, а по случая е образувана преписка за хулиганство. На суданския гражданин е съставен и акт за нарушение по Закона за движение по пътищата. Той не е представил валидно за територията на България свидетелство за управление на моторно превозно средство. Автомобилът е бил дерегистриран и регистрационните табели са свалени. Направени са проби за употреба на алкохол и упойващи вещества на водачите. И при двамата те са били отрицателни.
Малко по-късно стана ясно, че жената, участвала в пътния инцидент, е съпругата на лидера на ПП „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров – Деница Сидерова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: На суданския гражданин, участвал в пътен инцидент в кв. "Витоша" е съставен акт за нарушение по Закона за движение по пътищата

МВР: На суданския гражданин, участвал в пътен инцидент в кв. "Витоша" е съставен акт за нарушение по Закона за движение по пътищата

6 Октомври 2018 | 18:19 | Агенция "Фокус"
София. На суданския гражданин е съставен акт за нарушение по Закона за движение по пътищата след инцидента в кв. "Витоша" от снощи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В допълнение на съобщението за пътен инцидент, станал около 20.00 часа на 5 октомври в района на кв. "Витоша", от СДВР информират, че на единия от шофьорите (судански гражданин) е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Той не е представил валидно за територията на България свидетелство за управление на моторно превозно средство, автомобилът е дерегистриран и регистрационните табели са свалени. Направени са проби за употреба на алкохол и упойващи вещества на водачите. И при двамата пробите са отрицателни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: 40-годишен судански гражданин е задържан за агресивно поведение на пътя

МВР: 40-годишен судански гражданин е задържан за агресивно поведение на пътя

6 Октомври 2018 | 15:05 | Агенция "Фокус"
София. Около 20.00 часа снощи е настъпило леко пътнотранспортно произшествие между два джипа в района на столичния кв. „Витоша“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни при разминаването били засегнати страничните огледала на превозните средства. След инцидента, за който не е подаван сигнал на единия телефонен номер 112, водачът на единия джип започнал да обижда жената, управлявала другия автомобил. Жената успяла да се оттегли. В района на бул. „Г. М. Димитров“ тя била застигната от мъжа, който я принудил да спре, излязъл от джипа си и проявил словесна агресия към нея.
Наблизо патрулиращ полицейски екип забелязал случващото се и веднага се отзовал на място за да прекрати агресивното поведение на шофьора - 40-годишен судански гражданин. Мъжът е отведен в Столично районно управление, а по случая е образувана преписка за хулиганство.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.