НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Близо 50 жители на труднодостъпни планински села и махали получиха хранителни продукти в рамките на благотворителна кампания на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“

Велико Търново: Близо 50 жители на труднодостъпни планински села и махали получиха хранителни продукти в рамките на благотворителна кампания на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“

17 Октомври 2018 | 15:25 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Близо 50 жители на труднодостъпни планински села и махали получиха хранителни продукти в рамките на благотворителна кампания на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от сдружението. Във втория ден от инициативата по повод Световния ден за борба с глада, сборен пункт бе село Въглевци. Кметските наместници на Въглевци и Габровци помогнаха с транспортирането на възрастни хора от труднодостъпните махали, за да могат да измерят безплатно своето кръвно налягане и захар. За втора година партньор в акцията е великотърновския филиал на Варненския медицински университет. На срещата присъстваха и представители на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Хранителните продукти са осигурени от сдружението, местни фирми и Съюза на пивоварите в България. Вчера център на благотворителната акция бе село Балван. На място присъстваха над 50 жители на селото и околните населени места.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Над 50 души са измерили безплатно кръвното си налягане и захар в село Балван в рамките на благотворителна кампания на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“

Велико Търново: Над 50 души са измерили безплатно кръвното си налягане и захар в село Балван в рамките на благотворителна кампания на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“

16 Октомври 2018 | 15:43 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Над 50 човека измериха безплатно кръвното си налягане и захар във великотърновското село Балван, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от местната администрация. Инициативата е дело на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ в партньорство с Община Велико Търново и великотърновския филиал на Варненския медицински университет. В рамките на благотворителната кампания възрастните жители на великотърновските села получиха и пакети с хранителни продукти по повод Световния ден за борба с глада.
На срещите в клуба на пенсионера и инвалида в селото присъстваха Росица Димитрова и Диляна Вачкова от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Кметските наместници на селата Велчево и Ветринци ще разпространят хранителните продукти на жителите на двете села, които не са имали възможност да присъстват. Те са подсигурени от сдружението, местни фирми и Съюза на пивоварите в България. На следващия ден акцията ще продължи в село Въглевци, като кметския наместник ще се погрижи да осигури с транспорт присъствието на жители от съседните махали. Приблизителния брой на всички подпомогнати с хранителни продукти ще бъде около 200 души.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Доброволци от БМЧК раздадоха безплатен обяд на десетки нуждаещи се в центъра на града

Велико Търново: Доброволци от БМЧК раздадоха безплатен обяд на десетки нуждаещи се в центъра на града

16 Октомври 2018 | 14:27 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Доброволци от българския младежки червен кръст във Велико Търново раздадоха безплатен обяд на десетки нуждаещи в центъра старата столица. Поводът е Световния ден за борба с глада, който се отбелязва днес. Инициативата е насочена към социално слаби граждани. Десет доброволци от младежката структура бяха на място и се погрижиха всеки спрял се пред оформения павилион да получи кутия зрял боб и филия хляб. За Радио „Фокус“ – Велико Търново Дея Колева, която е временно изпълняващ длъжността областен координатор на БМЧК разказа, че акцията се провежда за поредна година с помощта на домашния социален патронаж в Дебелец.
„Целта е да накараме хората да се замислят и да бъдат благодарни за това, че всеки ден имат храна на масата си и, че има хора, които нямат тази възможност. Гражданите на Велико Търново имат възможността да получат кутийка с боб и филия хляб по символичен начин. Яхнията стига за 100 човека. Отделно от това, миналата седмица нашите доброволци събираха храна в два супермаркета в града, тя ще бъде раздадена под формата на пакети с храна на още 20 социално слаби лица“, обясни младия доброволец.
Тя поясни, че потребителите на Социалната трапезария в града също са получили храна. Ориз с маслини и макарони са осигурени за още 75 лица, които ще бъдат нахранени.
„Там има хора по списък, които получават храна, ние бяхме там и видяхме какво изпитват всеки ден, получавайки тази храна, защото както казах, не всеки има възможност да седне на масата със семейството си и да се нахрани“, каза още Дея Колева.
Следващата акция на младите хора ще е по Коледа, в която отново в супермаркети доброволци ще събират лакомства, с които ще зарадват деца в различни домове и институции.
Мария НЕДЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Безплатен обяд раздават в центъра на града по повод Световния ден за борба с глада

Велико Търново: Безплатен обяд раздават в центъра на града по повод Световния ден за борба с глада

16 Октомври 2018 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Безплатен обяд раздават в центъра на Велико Търново. Поводът е Световния ден за борба с глада. Инициативата е насочена към социално слаби лица и хора в несъстоятелност. Организира се от Регионалната структура на БЧК и се провежда за втора поредна година, съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Зорница Стоянова, отговорник по младежката дейност на БЧК. Доброволците ще застанат пред Съдебната палата точно в 12.00 часа. Те са подготвили 100 порции със зрял боб и ще останат в центъра на града докато раздадат цялата храна. Освен това те ще осигурят и 75 порции от ориз с маслини, както и макарони за потребителите на Социалната трапезария в града. Акцията в центъра на старата столица ще продължи до около 14.00 часа или до раздаване на всичко приготвено.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Дарителско сдружение  „Св. Иван Рилски“ организира благотворителна акция по повод Световния ден за борба с глада

Велико Търново: Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ организира благотворителна акция по повод Световния ден за борба с глада

16 Октомври 2018 | 09:21 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ организира благотворителна акция по повод Световния ден за борба с глада. Инициативата ще се проведе в клубовете на пенсионера и инвалида в селата Балван и Въглевци, в партньорство с Община Велико Търново, и във филиала на Медицински университет - Варна във Велико Търново. Председателят на сдружението Благовеста Факирова съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че по време на кампанията местните жители ще получат пакети с хранителни продукти. За втора поредна година студенти от специалността Медицинска сестра във филиала на Варненския медицински университет ще мерят безплатно кръвно налягане и кръвна захар на всеки, който желае, от двете села и съседните населени места.
Хранителните продукти са осигурени от дарителското сдружение, местни фирми и Съюза на пивоварите в България. По време на кампанията жителите на селата ще се срещнат с ръководството на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.