НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Близо 6 млн. лв. са отделени през 2018 г. за основни ремонти и оборудване в общински болници и бивши поликлиники в града

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Близо 6 млн. лв. са отделени през 2018 г. за основни ремонти и оборудване в общински болници и бивши поликлиники в града

12 Октомври 2018 | 14:12 | Агенция "Фокус"
София. Близо 6 млн. лв. са отделени през 2018 г. за основни ремонти и оборудване в общински болници и бивши поликлиники в града. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на 11 Диагностично-консултативен център на ул. Цар Симеон 145 в район „Възраждане“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Фандъкова посочи, че от миналата година Столична община насочва инвестиции към Диагностично-консултативните центрове в София, като тези средства са част от приходите от продажбата на Общинска банка, които са били насочени към здравеопазването, образованието, инфраструктурата и зелената система. „ДКЦ-тата в София бяха оставени дълги години без инвестиции. Миналата година направихме първата такава в район Люлин. Идеята е да продължим. Самите центрове ги подкрепяме да кандидатстват по различни програми,“ каза тя.
„В сградата на ДКЦ 11 е направено саниране и основен ремонт на покрив. Очакваме освен по-добрия вид, който привлича повече хора, да има и спестявания от отопление при зимата“, посочи тя. Йорданка Фандъкова каза, че този Диагностично-консултативен център се управлява добре и е финансово стабилен. „Той даже успява част от приходите си да инвестира в нова апаратура. Възстановени са дейностите на специализираните кабинети“, обясни още столичният кмет.
Фандъкова изтъкна още, че предстои саниране на Общинска АГ болница „Шейново“. Фандъкова обясни, че конкурсът е приключил, за това се очаква да започнат ремонтни дейности, като инвестицията там е близо 180 хил. лв. „Това ще доведе до енергийна ефективност и до спестяване на средства, които да бъдат инвестирани в болниците“, посочи тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.