НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:17


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: За шест години Община Казанлък е изискала неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители на обществени поръчки в размер на 193 809 лв.

Стара Загора: За шест години Община Казанлък е изискала неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители на обществени поръчки в размер на 193 809 лв.

26 Септември 2018 | 17:23 | Агенция "Фокус"
Казанлък. За периода от 1 януари 2012 година до 20 септември 2018 година Община Казанлък се е възползвала от правото си да изиска неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители на обществени поръчки, които са в размер на 193 809 лв. Това каза кметът на Казанлък Галина Стоянова по време на редовно заседание на Общинския съвет, в отговорна въпроси на общински съветници за контрола упражняван от Общинска администрация върху фирмите изпълнителки, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Стоянова поясни, че при констатиране на дефекти след приключване на договорите, в рамките на гаранционните срокове, фирмите отстраняват дефектите за своя сметка, което не води до налагане на глоби и санкции. Кметът на Казанлък поясни още, че пет години е гаранционният срок за новополаганата асфалтова настилка.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Галина Стоянова: Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с нормативните изисквания

Кметът Галина Стоянова: Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с нормативните изисквания

26 Септември 2018 | 15:34 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с изискванията на Наредба 2 като местоположение, материал за изработка, цвят, размери и отстояния. Това каза кметът Галина Стоянова по време на днешното заседание на Общинския съвет в Казанлък, в отговор на въпроси касаещи маркировката в общината, поставено от общински съветници, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Стоянова поясни, че констатациите са направени в резултат на извършена проверка от Районна прокуратура – Казанлък през месец юни по искане на главния прокурор за всички общини.
Кметът на Казанлък поясни още, че от месец май Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата периодически възстановява хоризонталната напречна маркировка, в това число и около училищата. Преди началото на учебната година комисия от Пътна полиция е извършила проверка около учебните заведения за състоянието на пътната маркировка и констатациите са, че маркировката отговаря на изискванията по Наредба 2. „Постоянно действащата комисия по безопасност на движението разглежда всеки един сигнал за изграждане на нови пешеходни пътеки и премахване на такива. Чл. 23, ал.3 от Наредба 2 препоръчва разстоянието между пешеходните пътеки да бъде 250 метра, но съгласно ал.2 и ал.4 същото може да бъде и по – малко в зависимост от натовареността на пешеходния пътникопоток и моторните средства.“, заяви тя.
Галина Стоянова каза, че знаковото стопанство се поддържа от Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Същто полага хоризонтална и напречна маркировка с машина с необходимото качество, а материалите, които се използват отговарят на изискванията по БДС. В повечето случаи светлоотразителният слой губи качеството си поради замърсяване. Монтират се светещи пътни знаци със слънчви колектори указващи наличието на пешеходни пътеки по най – натоварените участъци и около училищата.
Дейностите по поставянето и възстановяването на липсващата и износена маркировка на пешеходните пътеки в града се осъществява от Общинското предприятие. Всички промени в организацията на движение се разглеждат от постоянно действащата комисия по безопасност на движение.
Постоянно действаща комисия в Община Казанлък определя мястото на пешеходните пътеки, като този процес се съгласува с органите на „Пътна полиция“.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 г.
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 ...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.