НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кольо Милев, БСП: „Визия за България“ е отворен документ, в който ще допълваме всички полезни за страната предложения

Кольо Милев, БСП: „Визия за България“ е отворен документ, в който ще допълваме всички полезни за страната предложения

26 Септември 2018 | 17:55 | Агенция "Фокус"
Варна. „Визия за България“ е с дълъг срок на действие. Тя е отворен документ, в който ще допълваме всички полезни за страната предложения. Тя се отнася за доходите и за икономиката, здравеопазването, образованието, за демографската криза“ Това каза на среща със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Кольо Милев, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП. Милев добави, че в момента има дълбока криза на кадри в страната. По думите му армията ни има сериозни проблеми. „Трябва да се увеличи заплащането на военнослужещите. Осезаемо се чувства дефицит на кадри там“, добави той. „Ние ще разработим регионални визии за цялата страна. Ще има и за морската ни столица, както и за Бургас“, каза още Милев.
„Националната сигурност не е само вътрешната сигурност. Тя има по-широко измерение. Тя е социална, икономическа, етно-религиозна.“ Това каза народният представител Славчо Велков. По думите му все повече се налага мнението за нуждата да се разработи за всеки регион и визия за неговото развитие.
Според народния представител Никола Динков е необходимо да се обърне сериозно внимание на всички региони в страната. „В тези региони, които не са доразвити, трябва да се наблегне на транспортната инфраструктура. Общинските центрове трябва да бъдат добре свързани с областните. Това ще доведе до добро придвижване на работниците и служителите“, каза той.
На срещата присъства и народният представител Димитър Стоянов. По думите му „Визия за България“ може да даде нов старт за страната.
Присъстващите от Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса попитаха- защо управляващите не приемат предложението на левицата за преизчисление на всички пенсии. Те настояха за увеличаване на часовете по военно обучение във военните училища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП продължава обсъждане на „Визия за България” с гражданите на областите Добрич и Варна

БСП продължава обсъждане на „Визия за България” с гражданите на областите Добрич и Варна

26 Септември 2018 | 16:18 | Агенция "Фокус"
Варна. Народните представители от ПГ на „БСП за България” продължават общественото обсъждане на „Визия за България” с гражданите на областите Добрич и Варна на 27 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.
От 14.00 ч, в град Варна, в Зала 5 на Фестивалния конгресен център депутатите от ПГ на „БСП за България” проф. Анелия Клисарова, проф. Румен Гечев и Ирена Анастасова ще се срещнат с представители на академичните среди.
В 17.00 ч, в град Варна, проф. Анелия Клисарова и доц. Георги Йорданов ще се срещнат с представители на медицинските среди, пациентски организации, Фармацевтичния и Зъболекарския съюз за модела на управление на системата на здравеопазването в Зала 2 , х-л "Черно море".
От 17.30 ч. народните представители от ПГ на „БСП за България” проф. Румен Гечев, Михаил Христов, Теодора Халачева и Димитър Георгиев ще се срещнат с гражданите на Аксаково в Културно – информационния център. В същия час, в село Ветрино, среща ще се състои между депутатите Станислав Владимиров, Георги Стоилов, Николай Бошкилов, Александър Паунов и Георги Андреев и хората от населеното място в местния клуб на пенсионера. Надя Клисурска, Радослав Стойчев, Илиян Тимчев и Валентин Ламбев ще се срещнат с хората от Вълчи дол в центъра на града от 17.00 ч.
В 19.00 ч., в град Суворово Донка Симеонова, Петър Витанов, Иван Генов и Тодор Байчев ще се срещнат с хората от града в Зала 1 на Общината.
От 18 .00ч, в Огледална зала "Нели Божкова" в град Добрич проф. Иво Христов, Георги Търновалийски и Нона Йотова ще се срещнат с обществеността на града.
Красимир Янков и Иван Ченчев ще се срещнат в 17.00 ч с гражданите от град Генерал Тошево в залата на общината. В 18 ч. депутатите Пенчо Милков, Николай Иванов и Валентина Найденова ще се срещнат с хората от с. Кардам в клуба на пенсионера. Таско Ерменков, Даниел Йорданов и Николай Пенев ще се срещнат с хората от с. Победа в 14.00 ч. в залата на местното читалище. В 16.00 ч. Йордан Младенов, Кристина Сидорова и Никола Динков ще се срещнат с хората от с. Плачидол в залата на читалището. Иван Димов Иванов и Чавдар Велинов ще се срещнат с хората на с. Паскалево в залата на читалището в 18.30 ч.
Жельо Бойчев, Румен Георгиев и Иван Ибришимов ще се срещнат с жителите на град Каварна от 17.30 ч. в кино „Петър Слабаков”.
В 14 .00 ч,в град Крушари народният представител Цветан Топчиев и Явор Божанков ще се срещнат с хората в клуба на БСП.
В 17.30 Таско Ерменков, Даниел Йорданов, Цветан Топчиев, Николай Пенев и Явор Божанков ще се срещнат с обществеността на град Тервел в залата на общината.
В 17.00 ч, в град Балчик депутатите Ирена Атанасова, Пенчо Милков, Любомир Бонев и Стефан Бурджев ще се срещнат с обществеността в сградата на мелницата - последния етаж.
В град Шабла, депутатите Кольо Милев, Васил Антонов и Димитър Стоянов ще се срещнат с обществеността в 18.00 ч. в клуба на БСП.
В 18.30 ч. ще бъде открит нов клуб на БСП, в град Варна, район Владислав Варненчик.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Морският бранш във Варна към депутатите от „БСП за България“: Нужна е морска стратегия на страната

Морският бранш във Варна към депутатите от „БСП за България“: Нужна е морска стратегия на страната

26 Септември 2018 | 14:05 | Агенция "Фокус"
Варна. Народните представители от ПГ „БСП за България“ Георги Търновалийски, Васил Антонов, Иван Генов, Кольо Милев, Николай Тишев, Славчо Велков и Борислав Гуцанов, председател на градския съвет на БСП – Варна, се срещнаха с Морската камара и Морския клъстер в Клуба на моряка във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП. На срещата експертите бяха запознати с „Визия за България“. От Морската камара и Морският клъстер представиха своите предложения пред депутатите от левицата. Като основен проблем беше изтъкната липсата на морска стратегия в страната.
„От години настояваме за морска стратегия. Няма европейска страна, граничеща с море, която няма такава. Ние сме единствените в Европа, които нямаме стратегия. Страна, която няма морска стратегия, не е морска страна.“ Това заяви капитан Богдан Богданов, председател на Българската морска камара. Като втори проблем беше посочена липсата на гаранционен фонд за корабостроенето в България, който да е гарант пред банките, които подпомагат строежа на морските съдове. Решаването на този въпрос е посочено във „Визия за България“. Експертите в областта се обявиха срещу властовата централизация и апелираха за изместване на морската администрация във Варна, защото там има изключително много и подготвени експерти. Те добавиха още, че много малко кораби плават под български флаг. Проблем има и с изоставените кораби. Беше изтъкнато, че липсват спасителни кораби, а има само катери, които не могат да плават във вълнение над два морски бала, за да се издирват при спасителна операция пострадали в морето. Като причина да се стигне до натрупването на толкова сериозни проблеми бяха изтъкнати несъвършенствата в родното законодателство.
Специалистите изразиха притеснение, че средното и висше образование вече не подготвя експерти - специалисти в областта корабостроенето. В момента се търсят кадри от Турция и Украйна. „Във Варненска област няма нито една паралелка в училищата за заварчици, фрезисти, стругари. Това е абсурдно, защото скоро заводите ще спрат да работят, ако няма кадри“, категорични са те.
Борислав Гуцанов и народнит представители от левицата приеха предложенията им и се ангажираха те да залегнат във „Визия за България“. Депутатите от левицата Георги Търновалийски и Васил Антонов обясниха, че Визията е отворен документ за включване на предложения, които да променят страната ни към по-добро. Констатираха, че липсата на силна индустрия води до обезлюдяване на цели региони в страната. От Морската камара и морския клъстър благодариха на домакина за добрата комуникация и поискаха регулярни срещи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 г.
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 ...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.