НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Гл. инспектор Славчо Ангелов: Ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с деца е целта на Акцията „Децата тръгват на училище”

Гл. инспектор Славчо Ангелов: Ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с деца е целта на Акцията „Децата тръгват на училище”

14 Септември 2018 | 17:15 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с деца преди, в началото и по време на учебната 2018/2019 година е целта на акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”. Това каза по време на брифинг във връзка с традиционната Акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” гл. инспектор Славчо Ангелов от ОДМВР - Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. Планираните организационни мероприятия за провеждане на акцията са до 31 октомври. „Акцията се стартира с обявяване на седмицата от 24 септември до края на този месец, като това ще бъде седмица на превенция на детската пътна безопасност. 29 септември ще бъде обявен за Ден на превенцията. „Във връзка със седмицата на детската пътна безопасност служителите на "Пътна полиция" извършват огледи в районите на детските учебни заведения, като се наблюдава за сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазни огради на детските градини и училищата, както и пешеходните ограждения - парапетите, които канализират пешеходните потоци и не позволяват пресичане на пешеходните платна на нерегламентирани места“, каза още Ангелов.
В периода на учебната година ще се осигури полицейско присъствие и ще се осигурява контрол в районите на училищата с превантивен ефект, преди началото и в края на учебните занятия. При необходимост движението ще се контролира ръчно и ще осигурява безопасно пресичане на децата и придружаващите ги родители. Служителите на "Пътна полиция", съвместно с РИО и училищните ръководства ще създадат организация за запознаване по подходящ начин на родителите и педагозите от рисковете за ПТП с деца. „Ще се отправят към тях и практически препоръки, а вниманието ще се насочва към рисковите пешеходни преходи, спирките, кръстовищата и участъците за обществен превоз. При патрулиране полицейските служители задължително ще реагират при забелязване на неправилно и рисково движение на децата по улиците, като ги извеждат от пътното платно и им дават указания за правилно поведение. Задължително ще се подпомага безопасното пресичане на деца и възрастни хора и извън училищните райони, както и по улиците с интензивно движение. Ще бъдат изготвени графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност на униформените служители пред децата.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. инспектор Славчо Ангелов, ОДМВР - Благоевград: От началото на месец септември на територията на областта са регистрирани 15 тежки пътнотранспортни произшествия

Гл. инспектор Славчо Ангелов, ОДМВР - Благоевград: От началото на месец септември на територията на областта са регистрирани 15 тежки пътнотранспортни произшествия

14 Септември 2018 | 15:23 | Агенция "Фокус"
Благоевград. От началото на месец септември до настоящия момент са регистрирани 15 тежки пътнотранспортни произшествия на територията на Благоевградска област. Това каза по време на брифинг във връзка с традиционната „Акция на полицията: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” гл. инспектор Славчо Ангелов от ОДМВР - Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. От 1 януари 2018 година до 31 август 2018 година на територията на областта е регистрирана устойчива тенденция на тежките катастрофи, както и на общите пътни инциденти. Допуснати са 694 произшествия, като от тях 194 са тежки. 15 са убитите през отчетения период, но се наблюдава намаление с 5 души, сравнено с този период на миналата година, а 244 са ранените. „През самата 2018 година е отбелязан чувствителен спад на пътно транспортния травматизъм. Тревожен обаче е стартът на есенно- зимния сезон“, каза още Ангелов.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.