НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Десетки двойки сключват граждански брак в града заради символиката на  датата 18.08.2018 г.

Варна: Десетки двойки сключват граждански брак в града заради символиката на датата 18.08.2018 г.

18 Август 2018 | 11:45 | Агенция "Фокус"
Варна. Десетки двойки сключват граждански брак във Варна през днешния ден – 18.08.2018 година. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Ритуалната зала във Варна. 18 август е най-желаната дата за сключване на бракове във Варна тази година заради символиката на осмиците. През днешния ден ще работят две ритуални зали, тъй като желаещите за сключване на граждански брак са много – над 30 двойки. Организирани са и изнесени ритуали.
По данни на Ритуалната зала през миналата година най-желаната дата за сключване на граждански брак е била 7 юли. При смесените бракове най-често миналата година е имало представители от Украйна, Русия, Беларус, Франция, Англия, Ирландия, Германия, Македония, Турция, Румъния, Сърбия, а от по-екзотичните страни – Перу, Филипините, Колумбия и Мексико. През 2017 година броят на сключените бракове е 1 400. Очакванията са тази година те да бъдат повече.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Над 30 двойки ще си кажат „Да“ навръх 18.08.2018 година в града

Варна: Над 30 двойки ще си кажат „Да“ навръх 18.08.2018 година в града

20 Юни 2018 | 21:18 | Агенция "Фокус"
Варна. Рекорден брой от 31 двойки са избрали да сключат брак във Варна на огледалната дата 18.08.2018 година. За деня ще бъдат отворени две зали за младоженците. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Янна Иванова, която е организатор на венчавки в Ритуалната зала в града. По думите й предпочитанията на младоженците са ориентирани към фолклорния ритуал, тъй като представлява част от традиционната българска сватба в по-осъвременен вариант, но много млади хора се ориентират и към класическия вариант с изпълнения флейта, цигулка и синтезатор. Според Янна Иванова за тази година осмиците влизат в сила точно в най-натоварения със сватбени тържества сезон – лятото, тъй като има съвпадение на тези числа на определени дати. „Осмицата е символ на безкрайността и може би затова двойките избират да се оженят точно тогава“, каза Янна Иванова. По думите й другата дата, за която също има много записвания е 8 август. Към този момент са подадени 14 заявки, но броят им постоянно расте. Организаторката на венчавки добави, че по време на кралската сватба във Великобритания през май и във Варна е имало много бракове. „Дали под влияние на кралската сватба или са харесали тази дата, но имаше интерес“, добави Янна Иванова.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.