НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Деян Дянков, омбудсман на „Топлофикация – София“: Допълнителен отчет могат да поискат клиентите, които не са осигурили достъп до уредите за отчитане на потреблението на определените дати

Деян Дянков, омбудсман на „Топлофикация – София“: Допълнителен отчет могат да поискат клиентите, които не са осигурили достъп до уредите за отчитане на потреблението на определените дати

16 Август 2018 | 12:15 | Агенция "Фокус"
София. Допълнителен отчет могат да поискат клиентите на „Топлофикация – София“, които не са осигурили достъп до уредите за отчитане на потреблението на определените дати. Това каза в предаването „Добър ден“ на Радио „Фокус“ омбудсманът на дружеството Деян Дянков и уточни, че това може да стане до края на месец август. По негови думи допълнителният отчет позволява на потребителите да получат реалното потребление за отоплителния сезон, а не да им се начислява максималното такова, като това означава, че ще бъдат изготвени нови изравнителни сметки за цялата етажна собственост и ще се променят сумите, които са или за доплащане, или за получаване на цялата етажна собственост.
Дянков посъветва клиентите какво трябва направят ако не са съгласни със сметката, която са получили: „Ако не сме съгласни със сметката, която сме получили, ние трябва да се обърнем към фирмата за дялово разпределение в нашата етажна собственост. Това са лицата, които са засекли уредите, те носят отговорност за данните, които са подадени към „Топлофикация-София“ и нашата претенция може да бъде насочена към тях. Единствено към „Топлофикация-София“ претенцията може да бъде, ако има някое плащане, което не е отразено правилно през отчетния период, извършено от нас. Но всеки сам може да си провери какво е платил, като във всяка една бележка или касов фиш е описана фактурата, към която е отнесено плащането и ако тогава някой има някакви съмнения, че неговото плащане не е коректно отразено, трябва да се обърне към „Топлофикация-София“, коментира Деян Дянков. Той каза още, че реално отчетеното потребление от предходния отоплителен сезон определя прогнозата сметка за следващия и добави, че гражданите могат да очакват изравнителните си сметки до края на месец август.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.