НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Представят проект “Изграждане на ефективна социална инфраструктура за предоставяне на 7 нови социални услуги в Община Пловдив“

Представят проект “Изграждане на ефективна социална инфраструктура за предоставяне на 7 нови социални услуги в Община Пловдив“

14 Август 2018 | 07:42 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ще се проведе начална пресконференция по проект “Изграждане на ефективна социална инфраструктура за предоставяне на 7 нови социални услуги в Община Пловдив“, по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от пресцентъра на Общината. Събитието ще се състои от 10.00 часа. На него ще бъдат представени целите, очакваните резултати и целевите групи. Ще бъде отразен достигнатият етап от подготовката на същинското му изпълнение. В период от две години (29.01.2018г. – 29.01.2020г.), в седем обекта на интервенция по проекта, чрез извършване на строително-монтажни дейности и доставка на оборудване, ще бъдат създадени необходимите условия за изграждането на нови 7 социални услуги на територията на Община Пловдив. Това са 2 центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания; преходно жилище за деца от 15-18 г.; наблюдавано жилище за младежи от 18-21 г.; Център за обществена подкрепа за деца и семейства, с възможност за спешен прием; Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства; Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, в съответствие с Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда и Картата на резидентните услуги.
Чрез изпълнението на комплекса от предвидените дейности ще се осигури изпълнението на основната цел на настоящия проект – успешно продължаване на процеса на деинституционалзация на територията на Община Пловдив, чрез замяна на институционалния модел на грижа с грижа в семейството или в близка до семейната среда.
Проектът се реализира от Община Пловдив. Продължителността му е 24 месеца. Безвъзмездната финансова помощ е 2 391 600,00 лв. с ДДС.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.