НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Мая Казанджиева, Община Бургас: Общината работи по редица проекти, свързани с хората с увреждания

Мая Казанджиева, Община Бургас: Общината работи по редица проекти, свързани с хората с увреждания

10 Август 2018 | 18:35 | Агенция "Фокус"
Бургас. Община Бургас работи по редица проекти, свързани с хората с увреждания. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Мая Казанджиева, директор на дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Бургас
„В момента осъществяваме устойчивостта на един голям и независим проект „Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход“. Той продължава до края на тази календарна година. По този проект осъществяваме комбинирани здравни и социални услуги, консултации със социален работник, ползване на транспорт и психолог“, каза още Казанджиева.
По думите й това са т. нар. услуги в домашна среда или „Личен асистент“, като в момента се ползва от 121 потребители, а друга програма, по която се работи, е Оперативната програма за храни. „Тя е от Фонд за европейско подпомагане на най-крайно нуждаещите се. Това са операциите за осигуряване на топъл обяд, като голяма част от хората, който ползват тази услуга са именно хора с увреждания. Колегите от „Европейски политики“ работят и по един проект, който е по Оперативна програма „Региони в растеж“ – това е т. нар. регионална социална инфраструктура“, допълни Казанджиева. По програмата се изграждат 5 нови социални услуги, които са насочени предимно към деца с увреждания. От 1 септември ще да започне и работа по проект за изграждане на нов център за подкрепа на лица с увреждания и техните семейства, в това число - и с тежки множествени увреждания.
Веселина НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мая Казанджиева, Община Бургас: 8 314 са лицата и 1 281 - децата с увреждания на територията на Бургас

Мая Казанджиева, Община Бургас: 8 314 са лицата и 1 281 - децата с увреждания на територията на Бургас

10 Август 2018 | 14:03 | Агенция "Фокус"
Бургас. 8 314 са лицата и 1 281 - децата с увреждания на територията на Бургас. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Мая Казанджиева, директор на дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Бургас. По думите й данните са извлечени от областната Стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас, тъй като към момента няма много точен регистър за хората с увреждания в страната.
„Община Бургас полага много професионална грижа и истинска загриженост за хората с увреждания. На административно ниво във фронт-офиса на Община Бургас е изградена достъпна среда – гишетата са леснодостъпни, информационната система също е направена така, че да обслужва хора с различни увреждания. Имаме обучени служители, които преминаха през обучения, за да могат да разговарят с хора с намален слух. Имаме и практиката в определени дни служителите ни да консултират хората в неравностойно положение“, каза още Казанджиева. Тя допълни, че към Общинско предприятие „Транспорт“ се издават и специални карти за паркиране в „Синя зона“ и „Зелена зона“ за хора с увреждания.
Веселина НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тереза Мей. Ангела Меркел. 11 декември 2018 година
Тереза Мей. Ангела Меркел. 11 декември 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.