НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пламена Заячка, АБВ: Пожелавам на младите хора в България да бъдат активни и да мислят за своето бъдеще и перспектива

Пламена Заячка, АБВ: Пожелавам на младите хора в България да бъдат активни и да мислят за своето бъдеще и перспектива

11 Август 2018 | 13:22 | Агенция "Фокус"
София. Пожелавам на младите хора в България да бъдат активни и да мислят за своето бъдеще и перспектива. Това каза Пламена Заячка, председател на АБВ Младежи – София, в интервю за Агенция „Фокус“ по повод Международния ден на младежта и за дискусията за младите и образованието, която партията ще проведе със Синдиката на българските учители на 12 август.
Според нея независимо дали са в политическа партия или неправителствена структура, младите хора трябва да имат гражданска позиция. „Включването в процесите е вариантът да променим тенденциите. Колкото повече гражданското участие навлиза и е по-широко, толкова повече политиката и политиците, ще се съобразяват с него“, поясни Заячка. Тя изрази убедеността си, че младите хора имат енергия да направят страната ни по-добро място за живеене.
„В структурата на младежката ни организация имаме много млади хора, които са предпочели да се върнат в България, да дадат своя принос. Постоянно приемаме нови членове, учредяваме нови структури и виждаме тази енергия в тях. Това ни обнадеждава и ни дава сили и воля да работим за това повече млади хора да се връщат, а тези , които остават тук да имат равни възможности с европейските“, коментира председателят на АБВ - Младежи за София.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пламена Заячка, АБВ – Младежи: Идеята на дискусията ни със Синдиката на българските учители е да поставим младежката гледна точка на проблемите в образованието

Пламена Заячка, АБВ – Младежи: Идеята на дискусията ни със Синдиката на българските учители е да поставим младежката гледна точка на проблемите в образованието

11 Август 2018 | 12:39 | Агенция "Фокус"
София. Идеята на дискусията ни със Синдиката на българските учители е да поставим младежката гледна точка на проблемите в образованието. Това каза Пламена Заячка, председател на АБВ Младежи – София, в интервю за Агенция „Фокус“ по повод Международния ден на младежта и за дискусията за младите и образованието, която партията ще проведе със Синдиката на българските учители на 12 август.
Тя поясни, че по повод Международния ден на младежта от АБВ – Младежи са решили да поставят поглед в образоването и са направили дискусия съвместно със Синдиката на българските учители. „Тази година решихме да изберем един малко по-различен от младежките политики подход и да засегнем малко по-сериозно проблема за образованието“, каза тя. По думите й е най-добре, когато има политика от младите за младите. „Ние от АБВ- Младежи винаги сме процедирали така и тази година решихме да поставим младежкия поглед в образованието. Така ще може точно на този младежки празник да представим една политика, сериозна гледна точка и перспективи. Опасенията и страховете, които ни предизвикаха са в доклада за националната сигурност на България, в който се констатира, че през юли миналата година са идентифицирани 206 378 ученици на възраст между 5 и 18 години, които са отпаднали от училище или никога не са били записвани“, каза Заячка и посочи, че това е сериозна цифра. Пламена Заячка допълни, че на дискусията ще бъдат обсъдени проблеми, ще се види къде със Синдиката на българките учители могат да работя т заедно в полза на младите хора, за да може да се намалят проблемите в образованието.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Путин и шарпланинската овчарка Паша. 18 януари 2019 г.
Путин и шарпланинската овчарка Паша. 18 януари 2019 г.

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.