НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Галина Стоянова, кмет на Казанлък: Меморандумът е първата стъпка градът да бъде предлаган като бъдеща индустриална зона на инвеститорите, които водят преговори с НКИЗ

Галина Стоянова, кмет на Казанлък: Меморандумът е първата стъпка градът да бъде предлаган като бъдеща индустриална зона на инвеститорите, които водят преговори с НКИЗ

20 Юли 2018 | 14:19 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Меморандумът е първата стъпка Казанлък да бъде предлаган като бъдеща индустриална зона на инвеститорите, които водят преговори с Национална компания „Индустриални зони“, каза кметът Галина Стоянова при подписване на Меморандума за изграждане на Индустриална зона в града. Това предаде кореспондент на Радио „Фокус“. В този смисъл тя поясни, че до момента всичко е частна инициатива: „Индустриалните зони, които се изграждат от Националната компания и Министерство на икономиката са територии със специално предназначение и със съвместни усилия сме длъжни да направим една добра инфраструктура, която да представим на инвеститорите. Тя ще им спести не само икономически и финансов ресурс, но и много врeме, тъй като всеки инвеститор ще ползва една наистина облагородена среда, ще има изградени всички комуникации, достъп и добро място откъм логистика и транспортен достъп до града“.
Галина Стоянова поясни още, че Каканлък се развива в индустриално отношение в посоката, в която е определено мястото за индустриална зона – южната част на града, където вече са настанени много малки производства и се очаква да бъдат привлечени инвеститори със сходни производства, предвид на това, че Казанлък е основно машиностроителен център, но и различни производства, тъй като профила на града като индустриален център трябва да се разширява.
Стоянова изрази надежда стъпките за изграждане на зоната да бъдат също така бързи, както досега.
Славяна ГАЙДАРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“

Стара Загора: Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“

20 Юли 2018 | 12:01 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, предде кореспондент на Радио „Фокус“. В церемонията участваха кметът Галина Стоянова и изпълнителният директор на Компанията Антоанета Барес.
Общинският съвет в Казанлък по време на редовно заседание през месец май даде съгласието си за подписване на Меморандума от страна на Общината. Документът касае оформянето на Индустриална зона в Казанлък. Градът разполага с необходимите площи за това. Той е индустрилен център и отдавна има потенциал за създаването и официализирането на такава индустриална зона, независимо от това, че Казанлък си има своята индустрия и тя е съсредоточена в няколко такива зони на града. Това ще бъдат зони, в които ще се настанят различни инвеститори, с различно производство от това, което има в Казанлък и се е наложило и то няма да бъде конкурентно и застрашаващо родното производство.
Предимствата на този Меморандум са, че Министерство на икономиката ще постави началото на предлагане на Казанлък като място за инвестиции на всички инвеститори, които пристигат в държавата и които търсят възможности да съсредоточат своите производства.
Към момента „Национална компания индустриални зони“ има подписани редица меморандуми за сътрудничество с общини в цялата страна. На съответните места местните власти са идентифицирали терени, подходящи за индустриални цели, които Компанията предлага на потенциални инвеститори, интересуващи се от възможности за инвестиция в региона.
Като цяло, целта е съвместната работа между „Национална компания индустриални зони“ и българските общини до доведе до развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти.
Славяна ГАЙДАРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“ ще подпишат Меморандум за сътрудничество

Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“ ще подпишат Меморандум за сътрудничество

20 Юли 2018 | 08:09 | Агенция "Фокус"
Казанлък. От 11.00 часа в зала 6 в сградата на Община Казанлък ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Община Казанлък. На церемонията ще участват изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на общината Галина Стоянова. Това съобщиха от НКИЗ.
Към момента „Национална компания индустриални зони“ има подписани редица меморандуми за сътрудничество с общини в цялата страна. На съответните места местните власти са идентифицирали терени, подходящи за индустриални цели, които НКИЗ предлага на потенциални инвеститори, интересуващи се от възможности за инвестиция в региона.
Целта е съвместната работа между НКИЗ и българските общини до доведе до развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Париж на
Протест в Париж на "жълтите жилетки". 15 декември 2018

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.