НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Евгени Крусев, зам.- кмет на София: От началото на годината са заменени над 100 опасни стълба за улично осветление

Евгени Крусев, зам.- кмет на София: От началото на годината са заменени над 100 опасни стълба за улично осветление

19 Юли 2018 | 12:54 | Агенция "Фокус"
София. От началото на годината са заменени над 100 опасни стълба за улично осветление. Това каза зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, който провери ремонта на уличното осветление на бул. „Симеоновско шосе“ от участъка на ул. „Г.М Димитров“ до ул. „21 век“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Крусев в момента се извършва подновяване на осветлението на бул. „Симеоновско шосе“, но не се заменя изцяло с ново.“ Заменят се само стълбовете там, където има ударени вследствие на катастрофи или опасни такива“, каза той. Крусев заяви, че до момента са сменени около 1000 стълба, като целта е за 2018 г. да се спестят 290-300 хил. МВтч електроенергия. По думите му това реално позволява около 70 хил. лв. годишна икономия, която ще бъде насочена в изграждане на улично осветление там, където няма такова.
„В момента активно се работи по бул.„Симеоновско шосе“ и бул.„Христофор Колумб“, където се изгражда ново осветление“, коментира Крусев. Той посочи още, че се извършва дейност и по обществено значими пространства като квартални градинки, районни около училища и поликлиники. По думите му най-големият обект за годината е подмяната на осветлението на надлеза на ж.к „Надежда“, където ремонт не се е правил от изграждането на надлеза. „Процентът на осветляване ще се подобри с над 35%, ще бъдат сменени 27 стълба, които в годините са били повреждани в следствие на ПТП. Очаква се проектът да бъде завършен до края на летния сезон. Опитваме се да достигнем до цялостен ефект на районите, в които работим“, каза още той. Зам-кметът Евгени Крусев уточни, че в момента е подменено осветлението в ж.к „Красна поляна“ и предстои това да се случи и на бул. „Константин Величков“.
„Общо 8 млн. лв. влагаме в подмяна и изграждане на улично осветление като в това число влиза само изграждане и модернизиране. Още 5 млн. се дават за абонамент на фирмите, които поддържат обектите. За електроенергия се отделят около 7,7 хил. лв. Общо около 20 млн. струва уличното осветление на София за 2018 г.“, посочи той. По думите му за момента ремонтът се движи относително в график, но поради честите валежи за затруднява работата на открито.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Париж на
Протест в Париж на "жълтите жилетки". 15 декември 2018

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.