НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:33


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Правителството опроверга появилата се информация, че се осъществява тайно транспортиране на мигранти от Европа към България (ОБЗОР)

Правителството опроверга появилата се информация, че се осъществява тайно транспортиране на мигранти от Европа към България (ОБЗОР)

18 Юли 2018 | 20:05 | Агенция "Фокус"
София. Правителството опроверга появилата се информация, че се осъществява тайно транспортиране на мигранти от Европа към България. Министър-председателят Бойко Борисов опроверга и слуховете, че България се е договаряла с германския канцлер Ангела Меркел. „Какви ли неща не чух по тази тема, но не искам да ги коментирам, защото като ги коментирам, почват след това да правят предаване върху тях. И от фалшива новина се транслира по толкова начини, че след това излизат чудовищни новини. Действително си играят със страховете на хората. Ето Испания, Гърция, Италия се договарят, но ние не се месим, това си е тяхна работа“, коментира Борисов. „Нищо не ни е предлагано – нито за пари, нито без пари. Единственото, по което сме работили активно шест месеца, е Дъблинското споразумение точно по тези въпроси – да бъдат решени справедливо за всички“, обясни премиерът. Борисов посочи, че мигрантските центрове в България са запълнени едва на 11%. „И тези мои думи се чуват в цяла Европа. И те ще си кажат: „в момент, в който ние се чудим какво да правим със стотиците хиляди и милиони бежанци, България единствена няма“, коментира той. Министър-председателят посочи, че дори предният ден се е провела операция, по време на която служители на ГД „Гранична полиция“ са заловили каналджии. „Преследваха два джипа с 26 души вътре и ги заловиха. И сега изясняват дали са регистрирани и дали са тръгнали за сръбската граница. Но граничарите, които там работят, десет дни денонощно ги дебнеха и дори в преследването един от джиповете се е обърнал, но няма нито загинали, нито тежко пострадали. Справиха се прекрасно“, коментира Борисов.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посочи, че срещу България се води кампания от фалшиви новини. „Самолети от нито една държава не са кацали на българско военно летище. Транспортиране на нелегални емигранти от Европа тайно към България не се осъществява. А последната фалшива новина прави следната сглобка – овцете и козите в Странджа се избиват, за да може там да се настаняват нелегални емигранти – и това не е така“, каза още Каракачанов.
Цветилена СИМЕОНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Гранични полицаи заловиха каналджии с два джипа и 26 души вътре

Премиерът Бойко Борисов: Гранични полицаи заловиха каналджии с два джипа и 26 души вътре

18 Юли 2018 | 10:43 | Агенция "Фокус"
София. Гранични полицаи заловиха каналджии с два джипа и 26 души вътре. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Преди малко представители на ГД „Гранична полиция“ в операция десет дни дебнеха едни каналджии – два джипа с 26 души вътре ги преследваха и заловиха. И сега изясняват дали са регистрирани и са тръгнали за сръбската граница. Но каналджии, които там работят, десет дни денонощно дебнеха и дори в преследването един от джиповете се е обърнал, но няма нито загинали, нито тежко пострадали. Справиха се прекрасно“, коментира Борисов.
Премиерът посочи, че мигрантските центрове в България са запълнени едва на 11%. „И тез мои думи се чуват в цяла Европа. И те ще си кажат: „в момент, в който ние се чудим какво да правим със стотиците хиляди и милиони бежанци, България единствена няма“, коментира той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: България не се е договаряла с канцлера Ангела Меркел за транспортиране на мигранти

Премиерът Бойко Борисов: България не се е договаряла с канцлера Ангела Меркел за транспортиране на мигранти

18 Юли 2018 | 10:37 | Агенция "Фокус"
София. България не се е договаряла с канцлера Ангела Меркел за транспортиране на мигранти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание във връзка с появила се информация, че се осъществява тайно транспортиране на нелегални емигранти от Европа към България, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Какви ли неща не чух по тази тема, но не искам да ги коментирам, защото като ги коментирам, почват след това да правят предаване върху тях. И от фалшива новина се транслира по толкова начини, че след това излизат чудовищни новини. Действително си играят със страховете на хората. Ето Испания, Гърция, Италия се договарят, но ние не се месим, това си е тяхна работа“, коментира Борисов.
Той посочи, че България не се е договаряла с канцлера Ангела Меркел. „Нито ни е предлагано – нито за пари, нито без пари. Единственото, по което сме работили активно шест месеца, е Дъблинското споразумение точно по тези въпроси – да бъдат решени справедливо за всички“, обясни премиерът.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.