НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Заместник-министър Деница Николова разговаря с вицепремиера на Република Узбекистан Нодир Отажонов

Заместник-министър Деница Николова разговаря с вицепремиера на Република Узбекистан Нодир Отажонов

11 Юли 2018 | 19:38 | Агенция "Фокус"
София. Можем да намерим подходящите сектори и правилната бизнес ориентация между нашата страна и Република Узбекистан, които да допринесат за увеличаване на стокообмена между двете държави, от една страна, и от друга – до нарастване на двустранните инвестиции. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова на среща с вицепремиера на Република Узбекистан Нодир Отажонов, съобщиха от пресцентъра на министерството. Двамата разговарях днес в рамките на работна визита на узбекска делегация.
В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Узбекистан и перспективите за насърчаване на двустранните бизнес интереси.
„Трябва да търсим подходящи съвместни проекти, които в кратки срокове да осъществим. Затова е важно още в рамките на следващата година да организираме заседание на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, чийто съпредседател от българска страна е министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Фокус на заседанието трябва да бъде привличането на правилните двустранни партньори, със съответните ведомства, които да начертаят план за действие за период от една година и да набележат конкретни по-дългосрочни цели“, обясни Деница Николова.
Тя подчерта, че добри възможности за успешно сътрудничество между България и Узбекистан има в областта на строителния сектор и производството на строителни материали.
„Отворени сме да търсим нови инженерни решения и нови технологии, които да бъдат внедрявани в България и да се реализират чрез проектите, които изпълняваме на национално и регионално ниво“, обясни още заместник-регионалният министър.
Тя изрази готовност Министерството на регионалното развитие и благоустройството да направи всички възможни стъпки за постигане на реални резултати и за стимулиране развитието на двустранните отношения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Турски поток. 19 ноември 2018 г.
Турски поток. 19 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.