НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 20 милиона лв. ще бъдат отделени за цялостна рехабилитация на четири улици в центъра на столицата

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 20 милиона лв. ще бъдат отделени за цялостна рехабилитация на четири улици в центъра на столицата

10 Май 2018 | 10:53 | Агенция "Фокус"
София. 20 милиона лв. ще бъдат отделени за цялостна рехабилитация на четири улици в центъра на София. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ столичният зам.-кмет по направление „Транспорт“ Евгени Крусев. По думите му вече са стартирали ремонтните дейности по ул. „Граф Игнатиев“, като те ще обхванат настилката, осветлението, релсовия път, с цел промяна на цялостния облик на централната градска част.
„Ул. „Граф Игнатиев“ е част от цялостния проект за рехабилитация на Зона 2 в центъра на града, която включва и ул. „Солунска“, ул. „6-ти септември“ и ул. „Цар Иван Шишман“. Срокът за изпълнение е 300 дни, като важи за всички изброени улици. Тази година се реализират ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Солунска“, а за догодина остават улица „6-ти септември“ и „ ул. Цар Иван Шишман“, каза Евгени Крусев и добави, че вече е спряно движението на трамваите по ул. „Граф Игнатиев“, като е разкрита автобусна спирка на ул. „Гурко“, която е и най-близо до ремонтния участък.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Започва ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“

София: Започва ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“

7 Май 2018 | 12:32 | Агенция "Фокус"
София. От днес започва ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата, като най-късно до средата на ноември се очаква улицата да бъде цялостно реконструирана. Подменени ще бъдат канализацията, трамвайните релси и настилката. Идеята е движението на автомобили да бъде трайно преустановено и така улицата да стане пешеходна зона, по която ще се движи единствено градски транспорт.
От Столична община съобщиха, че от днес е изцяло спряно движението на трамваите, които преминават по ул. „Граф Игнатиев“. Вместо тях се разкрива временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут - Зоопарка, ул. „Сребърна“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Джеймс Баучър“, наляво по ул. „Свети Наум“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, по ул. „Алабин“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Ал. Стамболийски“, наляво през площад „Св. Неделя“, надясно през пл. „Независимост“, по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута си до Зоопарка.
Трамвайна линия 18 ще се закрие, но за сметка на това номер 4 ще бъде с увеличен брой коли. Трамвайните линии 10 и 12 ще се обединят. При реконструкцията на кръстовището ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Г.С. Раковски“ тролейбусна линия 9 ще се движи двупосочно по бул. „Васил Левски“.
В началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че проектът за реконструкция е на стойност 24 млн. лева, 18 млн. лева от които са по ОП „Региони в растеж“. В него е включено обновяване на ул. „Граф Игнатиев“ с прилежащите ѝ пл. „Джузепе Гарибалди“, пл. „П.Р.Славейков“ и градинката около църквата „Св. Седмочисленици“; на ул. „Солунска (в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Витоша“); на ул. „6-ти септември“ (в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Аксаков“); на ул. „Цар Шишман“ (в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до пл. „Народно събрание“). В градинката около храма ще бъде подменена настилката и ще се обновят зелените площи. Ще бъде запазен паметникът на пл. „Джузепе Гарибалди“, ще се изградят места за сядане и фонтан. На пл. „П. Р. Славейков“ ще се запази скулптурата на баща и син Славейкови. На книжния пазар ще бъдат монтирани конструкции и ще се промени осветлението. Ще бъде премахнат зеленчуковият пазар пред „Св. Седмочисленици“. Фонтанът на пл. „Славейков“, който в момента не работи, ще бъде реконструиран и запазен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Въвежда се временна организация на движението във връзка с ремонт на ул. "Граф Игнатиев"

София: Въвежда се временна организация на движението във връзка с ремонт на ул. "Граф Игнатиев"

7 Май 2018 | 08:14 | Агенция "Фокус"
София. Въвежда се временна организация на движението във връзка с ремонт на ул. "Граф Игнатиев". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. До 9 юни 2018 г. се въвеждат следните промени в организацията на движение:
Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва:
- по южната половина от пътното платно на ул. „Алабин”, в участъка от бул. „Витоша” до ул. „Граф Игнатиев”. Движението на ППС ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Витоша” в същия участък.
- по ул. „Граф Игнатиев” в участъка от ул. „Алабин” до пл. „Джузепе Гарибалди“ и от ул. „Солунска” до ул. „Георги Раковски”;
- по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Ангел Кънчев” до ул. „Граф Игнатиев“;
- по ул. „Княз Александър I” в участъка от ул. „Стефан Караджа” до ул. „Граф Игнатиев“;
- по ул. „Солунска” в участъка от бул. „Витоша” до ул. „Христо Белчев“ и от ул. „Христо Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев”.
При изпълнение на строителните дейности ще се осигури пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.
Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по следните улици:
- по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Христо Белчев“ до ул. „Цар Асен I“, като посоката на движение е към ул. „Христо Белчев“;
- по ул. „Д-р Георги Вълкович” с посока на движение към ул. „Ангел Кънчев”;
Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:
- по ул. „Княз Александър I” от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Стефан Караджа“;
- по ул. „Солунска“ от бул. „Витоша“ до ул. „Ангел Кънчев“;
- по ул. „Иван Денкоглу“ от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Граф Игнатиев“;
- по бул. „Александър Стамболийски“ между бул. „Христо Ботев“ и ул. „Братя Миладинови“ - 2бр. паркоместа отдясно в посока бул. „Витоша“, в зоната на новата временна автобусна спирка.
До 24.00 часа на 1 октомври 2018 г. се закрива движението на трамвайни линии № 10, 12 и 18 в участъка по ул. „Граф Игнатиев“ в участъка от бул. „Витоша“ до пл. „Журналист“ за № 12 и 18 и до Метростанция „Витоша“ (кв. "Хладилника") за №10.
Временно се закриват двупосочни трамвайни спирки - „пл. Гарибалди“, „пл. Славейков“, „бул. Васил Левски“, „УАСГ“, „пл. Журналист“ и „ул. Вишнева“.
Маршрутите на трамвайна линия №10 и трамвайна линия №12 се обединяват като временна трамвайна линия № 10 – От жк. "Западен парк" по маршрута си до бул. „Витоша“, наляво по булеварда, по бул. „Княгиня Мария Луиза“, през подлез „Надежда“, бул. „Рожен“, надясно по ул. „Илиянско шосе“, по маршрута на трамвайна линия №12 до кв. "Илиянци" - двупосочно.
Трамвайна линия №18 се закрива.
Разкрива се временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут - Зоопарка, ул. „Сребърна“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Джеймс Баучър“, наляво по ул. „Свети Наум“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, по ул. „Алабин“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Ал. Стамболийски“, наляво през площад „Св. Неделя“, надясно през пл. „Независимост“, по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута си до Зоопарка.
Автобусите от линия № А-ТМ10 ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута.
Разкриват се и четири временни спирки:
- Спирка с код: 6466 – „Сатиричен театър“ се организира на ул. „Ген. Гурко“ на 25 м след ул. „Г. С. Раковски“ в посока Съдебна палата;
- Спирка с код: 6467 – „Съдебна палата“ се организира на ул. „Алабин“ на 50 м след бул. „Витоша“ в посока пл. „Македония“;
- Спирка с код: 6401 – „пл. Възраждане“ се организира на бул. „Ал. Стамболийски“ на 55 м след бул. „Христо Ботев“ в посока пл. „Св. Неделя“;
- Спирка с код: 6402 – „пл. Св. Неделя“ се организира на бул. „Ал. Стамболийски“ на 5 м преди бул. „Витоша“ в посока площад „Св. Неделя“;
Спирка с код: 2601 – „ул. Ген. Гурко“ за автобусни линии №№ 84 и 184 и от маршрута на № А-ТМ10, да се организира като двойна спирка с втори спирков знак.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.