НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-министър Малина Крумова: С подкрепата на JASPERS постигнахме високи резултати и научихме много

Зам.-министър Малина Крумова: С подкрепата на JASPERS постигнахме високи резултати и научихме много

15 Юни 2018 | 18:43 | Агенция "Фокус"
София. С подкрепата на JASPERS страната ни постигна високи резултати и получи ценен опит и умения, благодарение на които имаме подобрение при изготвянето и реализирането на проектите в енергийния, транспортен и воден отрасъл. С възможностите, които ни предоставят европейските фондове след 2020 г. трябва да достигнем максимално близо до гражданите, а инвестициите и политиките, които правим, да водят до конкретни резултати. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова на годишната среща на заинтересованите страни на програма JASPERS – „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018“, на която страната ни е домакин за втори път. Тя се провежда в град София с участието на Нормундс Попенс – заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро – директор на JASPERS и др. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Крумова отбеляза, че новите предизвикателства, пред които са изправени страните от ЕС, изискват гъвкава политика. „Всички региони са различни, затова трябва да разпознаем техните нужди и да насочим проектите така, че да отговарят на новите предизвикателства, включително и на климатичните промени“, каза регионалният заместник-министър.
Тя коментира, че за постигане на по-големи резултати с по-малко средства фокусът трябва да бъде поставен върху обвързването на политиката с инвестициите и поставянето на правилната институционална рамка. „Инициативата JASPERS трябва да продължи не само да помага на страните, но и да работи с тях за постигането на синергия в инвестициите“, отбеляза още Крумова и допълни, че е необходимо да се фокусираме върху локалните нужди и какво е необходимо на местно ниво.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни по JASPERS

Заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни по JASPERS

13 Юни 2018 | 17:43 | Агенция "Фокус"
София. Заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни на програма JASPERS - „JASPERS STAKEHOLDERS 2018“, съобщиха от пресцентъра на министерството. Тя ще се проведе на 14 и 15 юни в хотел „Хилтън“. На нея ще бъдат отчетени напредъкът и приносът на JASPERS като структура на Европейската инвестиционна банка за реализация на големи инфраструктурни проекти, финансирани от фондовете на ЕС.
От 13.00 часа на 14 юни заместник-министър Деница Николова ще открие Годишната среща. В петък, 15 юни, когато ще се разисква програмният период на ЕК след 2020 г., участие във форума ще вземе заместник-министър Малина Крумова.
Инициативата има за цел да подпомага градовете и регионите при усвояването на европейските средства чрез проектите с най-голямо финансиране, за да се ускори усвояването на средствата, предназначени за постигане на по-голямо сближаване в Европа. JASPERS предоставя и консултации на властите за стратегическото планиране в широк кръг от сектори в помощ в подготовката на проекти, както и за подобряване на капацитета на администрациите.
Участие в срещата се очаква да вземат Вазил Худак – вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, Нормундс Попенс – заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро – директор на JASPERS и др.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Чрез JASPERS през 2017 г. е подкрепена реализацията на 29 проекта

Чрез JASPERS през 2017 г. е подкрепена реализацията на 29 проекта

4 Април 2018 | 11:17 | Агенция "Фокус"
София. През 2017 г. по линия на инициативата за Съвместна помощ за подготовката на проекти за Европейските региони JASPERS са подкрепени общо 29 проекта. Те са от секторите „Транспорт“ (железопътен, пътен и интегриран градски транспорт), „Околна среда“, „Енергетика“ и „Здравна инфраструктура“. Министерският съвет одобри днес отчет за изпълнение на мерките от Плана за действие в периода 2014-2020 г. на JASPERS. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
JASPERS подкрепя усилията на страната ни в постигането на ефективно управление на средствата от фондовете на Европейския съюз чрез интервенции, насочени към повишаване качеството на подготвяната документация за изпълнение на проектите и за засилване на институционалния капацитет на структурите, отговорни за управление на политиките в съответните сектори. Техническата помощ, предоставяна по линия на инициативата, е безвъзмездна за страната ни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тачи. Вучич. 15 август 2018 г.
Тачи. Вучич. 15 август 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.