НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна:  Нови окачени тавани ще бъдат поставени в детска градина „Мир “ във Варна за сметка на фирмата, изпълнител на обекта

Варна: Нови окачени тавани ще бъдат поставени в детска градина „Мир “ във Варна за сметка на фирмата, изпълнител на обекта

14 Юни 2018 | 15:49 | Агенция "Фокус"
Варна Нови окачени тавани ще бъдат поставени в детска градина „Мир “ във Варна за сметка на фирмата, изпълнител на обекта. Това каза пред медии Мартин Станев, управител на фирмата, работила по обновяването на централна сграда на детска градина „Мир“, в която парче мазилка падна от тавана, като при инцидента леко пострадаха три деца, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Мартин Станев обясни, че в късния следобед вчера са получили информация от детското заведение, че в една от стаите се е отчупило парче мазилка от тавана. „Реагирахме веднага. На място установихме, че става въпрос за парче около 30-40 сантиметра, което се е отчупило от тавана на втория етаж“, добави Мартин Станев. По думите му обектът е завършен и издаден преди две години, като залата е била обитаема и до този момент не са констатирани проблеми или други инциденти. Над стаята, в която се е отчупила мазилката, има още два етажа. Мартин Станев посочи, че при строителните дейности са спазени всички изисквания и не може да се говори за некачествено изпълнение. Според него вероятната причина за отчупване на парчето е слягане на сградата. „В момента в детската градина се правят окачени тавани, които са на конструкция, за да се гарантира, че няма да има подобни инциденти. Това ни се случва за първи път, не е от некачествени материали. Правим обследване на сградата“, каза Мартин Станев. Той добави, че по сградата е изпълнена по проект, в който е било заложено използването на гипсова мазилка. „Сградата е в гаранция и правим ремонт за наша сметка“, подчерта Мартин Станев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Елена Стефанова, директор на детска градина „Мир“ – Варна: Пострадалите при инцидента деца са с леки охлузвания по лицето и ръцете

Елена Стефанова, директор на детска градина „Мир“ – Варна: Пострадалите при инцидента деца са с леки охлузвания по лицето и ръцете

14 Юни 2018 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Варна. Пострадалите при инцидента в детска градина „Мир“ във Варна деца са с леки охлузвания по главата, ръцете и краката. Това заяви пред медии директорът на детското заведение Елена Стефанова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. „Директор съм на детската градина от 26 години, а от 37 години работя в системата. През всички тези години съм носила отговорност за децата и до момента в детската градина не сме имали такъв инцидент“, заяви Елена Стефанова. Тя разказа, че около 15.45 часа вчера присъстващите в канцеларията на детското заведение са чули силен трясък като падане на гардероб, след което заедно с лекарката и медицинската сестра са слезли на втория етаж, където се е случил инцидентът.
„Децата бяха уплашени. Видяхме, че е паднала част от мазилката на тавана. Веднага децата бяха измити и обгрижени. Лекарката и сестрата почистиха охлузванията на ръчичката на едното момиченце, момченцето имаше охлузвания по нослето, а другото момиченце нямаше видими следи от падналата от тавана мазилка, но обясни, че я боли главичката“, добави Елена Стефанова. По време на инцидента в стаята е имало 18 деца, като с тях са били учителката и лелята. Инцидентът е станал в момент, когато учителката е чела приказка на децата, тя самата също се е изплашила. „Съпричастни сме към родителите и към децата и правим всичко възможно да предотвратим подобни инциденти, нямаше никакви индикации за подобен случай. В момента детската градина работи, но сградата, в която се случи инцидента, е затворена. Децата са настанени във филиала“, добави Елена Стефанова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Парче мазилка е паднало в една от стаите в детска градина „Мир“, три деца са леко пострадали

Варна: Парче мазилка е паднало в една от стаите в детска градина „Мир“, три деца са леко пострадали

14 Юни 2018 | 14:20 | Агенция "Фокус"
Варна. Парче мазилка е паднало в една от стаите в детска градина „Мир“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Инцидентът е станал в следобедните часове на вчерашния ден в стая на втория етаж на детското заведение. Три от децата, които са били в стаята, са леко пострадали. Те са на възраст 5-6 години и веднага след инцидента са били прегледани от медицинската сестра, оказана им е помощ. Децата са с леки охлузвания по лицето и ръцете. Останалите деца от групата, които са били в стаята, са изведени от детската градина и днес са преместени в други сгради. Пострадалите деца днес също са били заведени от родителите си на занятия. В залата в момента се извършват ремонтни дейности.
Обновената централна сграда на детска градина "Мир" беше открита след основен ремонт през май миналата година. След реконструкцията на стойност 1 047 000 лв. в сградата се обучават две групи с общо 60 деца.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.