НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Валентин Радев: Може да бъде потърсена отговорност за случая в Ботевград и на други нива в МВР, целта е да подобрим работата

Министър Валентин Радев: Може да бъде потърсена отговорност за случая в Ботевград и на други нива в МВР, целта е да подобрим работата

13 Юни 2018 | 15:57 | Агенция "Фокус"
София. Може да бъде потърсена отговорност за случая в Ботевград и на други нива в МВР, целта е да подобрим работата. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти във връзка със случая в Ботевград и престрелката в центъра на града, предаде репортер на Агенция "Фокус". Министър Радев поясни, че МВР сменя ръководството на ОДМВР – София, за да могат новите ръководители да се справят с работата. „Ако не се справят и тях ще ги сменим“, заяви Радев. Попитан дали е имало грешка в професионалното ръководство на МВР и по веригата нагоре, министър Радев отговори: „Със сигурност има грешки. Установените грешки в областната дирекция са с тази реакция от моя страна“, каза Радев. По думите му ще бъде потърсена отговорност на други нива. „Целта е да подобрим работата“, заяви министърът. „Кой по веригата не си е свършил, включително и аз. Виждате, опозицията ми иска оставката. Сигурно са прави, в техните очи това така изглежда. Само внимавам какво ми казват и се опитвам да им разчета мотивите“, поясни Радев. По думите му всеки министър си мисли, че върши правилни неща, но може да не е така. Във връзка с твърденията на заместник-председателя на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, че никой него приема на сериозно като министър, Валентин Радев заяви: „Знам кой съм, знам защо съм там, знам колко съм квалифициран. Не съм човек без биография. Ако той не знае, да ме попита“, допълни министърът.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Възложил съм на професионалното ръководство на МВР да ми предложат ръководотел, който да свърши в ОДМВР – София това, което досега не е свършено

Министър Валентин Радев: Възложил съм на професионалното ръководство на МВР да ми предложат ръководотел, който да свърши в ОДМВР – София това, което досега не е свършено

13 Юни 2018 | 15:41 | Агенция "Фокус"
София. Възложил съм на професионалното ръководство на МВР да ми предложат ръководител, който да свърши в ОДМВР – София това, което досега не е свършено. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти във връзка с престрелката в Ботевград, предаде репортер на Агенция "Фокус". По думите на министър Радев служителите в управлението трябва да се обединят. „Работата в София област е много тежка“, каза той. „Да се оправят. Има и друг такъв район. Сравняваха ми го професионалното ръководство с Бургас, затова пък трябва и по-компетентни хора или такива, които могат да се справят“, заяви Радев. Той поясни, че остава с респект към свършеното от досегашния директор на ОДМВР – София Георги Григоров и към неговия заместник Веселин Георгиев. „Прочетох им лично досиетата. Обикновено тези, които освобождавам аз, ги каня лично на разговор. Искам да видя с очите кого освобождавам“, каза Радев. По думите му, когато има нарушение и неспазвяне, е длъжен да реагира като министър. „Искам да променя нещата, затова го направих“, допълни вътрешният министър.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Решихме да освободим директора на ОДМВР - София и неговия заместник

Министър Валентин Радев: Решихме да освободим директора на ОДМВР - София и неговия заместник

13 Юни 2018 | 15:24 | Агенция "Фокус"
София. Решихме да освободим директора на ОДМВР - София и неговия заместник. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти във връзка с престрелката в Ботевград, предаде репортер на Агенция "Фокус". "В Ботевград направихме на място анализ. Чухме всички, чухме кметовете. Реших, че трябва да освободя ръководството на областната дирекция. Те не се справиха", каза вътрешният министър. "Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област и отговорност за това носят областните дирекции", каза той. По думите му решението на професионалното ръководство на МВР е да освободи ръководството на областната дирекция. Министър Радев поясни, че ръководството се състои от директора на областната дирекция София - област и неговия заместник.
Той заяви, че няма рапорт за пенсиониране от страна на директора на ОДМВР – София Георги Григоров.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Засилваме полицейското присъствие в Ботевград

Министър Валентин Радев: Засилваме полицейското присъствие в Ботевград

13 Юни 2018 | 14:52 | Агенция "Фокус"
София. Засилваме полицейското присъствие в Ботевград и няма да вземаме сили от там. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Пламен Нунев във връзка с работното му посещение в Ботевград и с хода на проверката по повод инцидента с престрелка в центъра на града, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му има 40 места недокомплект в районното управление. Относно случая с престрелката в града, при която загинаха Владимир Пелов и Марио Панчев, Радев заяви поясни, че МВР няма да може да приеме втори път подобни пропуски. Министърът изрази надежда издирваното лице Радослав Колев да бъде намерено. Министър Радев поясни, че са набелязани мерки в районното управление, сред които засилване на полицейското присъствие.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Първи рапорт за пенсиониране в МВР заради случая „Пелов“

Първи рапорт за пенсиониране в МВР заради случая „Пелов“

13 Юни 2018 | 13:17 | Агенция "Фокус"
София. Директорът на Областната дирекция на МВР – София – комисар Георги Григоров е подал рапорт за пенсиониране, предаде БНР.
Официално мотивите не се посочват, но се предполага, че решението на Григоров да напусне системата е свързано със случая на избягалия затворник Владимир Пелов, който беше застрелян при престрелка в Ботевград. Именно на ОДМВР – София е и Районното полицейско управление в Ботевград, което понесе критики за несправяне със случая.
Вчера Георги Григоров призна, че Марио Панчев, който уби Владимир Пелов, но после също почина от раните си от престрелката, е сигнализирал в полицията, че се чувства застрашен след бягството на Пелов от затвора.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Предприемаме допълнителни мерки, за да дадем повече сигурност на гражданите на Ботевград

Министър Валентин Радев: Предприемаме допълнителни мерки, за да дадем повече сигурност на гражданите на Ботевград

12 Юни 2018 | 17:22 | Агенция "Фокус"
Ботевград. Министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски проведоха днес работна среща със състава на РУ - Ботевград и с кметовете на общината. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Те се запознаха от близо с изпълнението на задачите на полицейското управление, с проблемите, както и с редица въпроси, свързани със сигурността на района и поставени от местната власт.
РУ - Ботевград работи в намален състав, след големите съкращения, извършени през 2015 г. - този проблем посочиха и професионалистите и кметовете на общината, поясни на брифинг след срещата вътрешния министър. Той уточни, че е в Ботевград не заради случая Пелов, а защото още преди това е получавал сигнали за района. Веднага вземаме няколко мерки, конкретизира министър Радев. Първата от тях е, че ще оставне засиленото полицейско присъствие до нормализиране на обстановката. На второ място се договорихме да се провеждат такива срещи всеки месец, за да се отчитаме какво правим за сигурността на гражданите и за да чуем местната власт дали работим в правилната посока и какво още можем да направим. На трето място – няма да командироваме полицаи от РУ - Ботевград по морето по време на летния сезон, както и по повод на други възникнали събития. Вътрешният министър допълни, че продължава цялостният анализ по случая с Пелов. Той посочи, че е доволен от работата на Районното полицейско управление, а дали ще има промени – това ще стане ясно от анализа на професионалното ръководство. Министър Радев е уверил състава, че се полагат всички усилия за оптимизиране на условията на работа, за подобряване на перспективността и възможностите за кариерно израстване на служителите така, че те да са мотивирани при изпълнение на задълженията си.
Вътрешният министър коментира и искания вот на недоверие - Вслушвам се в критиките, не се притеснявам, защото знам какво правим в министерството. Министърът допълни, че този който го е назначил може да поиска и неговата оставка.
По думите на гл. комисар Терзийски до настоящия момент не може да се говори за сериозни грешки при проведеното издирване на Пелов и Колев. Той посочи, че продължава анализът на извършената полицейска работа по случая, на базата на който ще бъдат направени съответните изводи и набелязани мерки за подобряване на цялостната полицейска дейност.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев ще посети Ботевград

Министър Валентин Радев ще посети Ботевград

12 Юни 2018 | 07:20 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще бъде на посещение в Ботевград, където ще проведе среща със състава на районното управление и кметове от общината. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. След срещите, около 15.30 се очаква брифинг за медиите пред районното управление на МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.