НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: В града се провежда обществено обсъждане за дейността на „Синята зона“ и „паяка“

Пазарджик: В града се провежда обществено обсъждане за дейността на „Синята зона“ и „паяка“

14 Юни 2018 | 13:13 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. При слаб граждански интерес преминава обществено обсъждане за дейността на „Синята зона“ и „паяка“ в Пазарджик, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. На срещата, която се провежда в пленарната зала на Общински съвет, присъстват общински съветница, представители на бюджетно мероприятие „Паркинги и охрана“ към община Пазарджик и журналисти. В началото на общественото обсъждане бяха представени проектопредложения за допълнение на Наредбата за организацията и дейността по принудителното преместване и принудителното задържане на моторни превозни средства. Директорът на БМ „Паркинги и охрана“ Георги Шекерджиев съобщи, че паркоместата за хора с увреждания се увеличават от 101 на 142 броя.
Общинските съветница Чавдар Чавдаров и Атанас Шопов зададоха актуално питане относно това законно ли се събират таксите за паркиране в участъците „Синя зона“, след като тези места не са одобрени с решение на Общинския съвет, а са обособени с Заповед на кмета Тодор Попов. Те подчертаха, че към днешна дата законно е събирането на такси за паркиране и репатриране на МПС единствено от общинските паркинги при Минералната баня и на ул. „Иван Вазов“, който са одобрени от Общинския съвет. Останалите участъци „Синя зона“ на улиците ”Черноризец Храбър”, ”Алеко Константинов”, “Каймак Чалан”, ”Булаир”, ”Гео Милев”, ул. ”Беласица”, “Климент Охридски” , „Георги Машев” и ”Сан Стефано” са обособени като такива еднолично от кмета на Пазарджик, без да има влязло в сила Решение на ОбС. От БМ „Паркинги и охрана“ отговориха, че при подписването на договора за услугата „Синя зона“ и дейността на градския паяк с новата фирма-изпълнител се е действало при заварено положение, затова участъците са преобразувани в такива за платено паркиране. Обсъждането продължава.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.