НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: От днес се приемат заявления от граждани и фирми за абонаменти в „Синята зона“ на града

Варна: От днес се приемат заявления от граждани и фирми за абонаменти в „Синята зона“ на града

26 Юни 2018 | 15:15 | Агенция "Фокус"
Варна. От днес гражданите с адресна регистрация в центъра на Варна и юридическите лица могат да подават заявления за разрешителни за паркиране в „Синя зона“, която ще стартира скоро. Това съобщи управителят на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ във Варна Младен Иванов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Иванов добави, че живущите в обхвата на зоната, фирмите и търговците ще могат да подават документи онлайн на сайта www.varnaparking. и на място в офисите на предприятието. Заплащането на абонаментите ще става по три начина – чрез мобилното приложение, с банкова карта или в брой на каса на Easy Pay. „Аз призовавам гражданите да подават документи онлайн. Всичко става изключително бързо и лесно, не е нужно да се чакат опашки. Не е нужно да притежават електронен подпис“, каза още Младен Иванов. Според него в заявленията се попълват само три имена, ЕГН и телефонен номер, като всичко е съобразено с регламента за обработване на лични данни. Документи могат да се подават и на място в центъра за административно обслужване на предприятието на ул. „Александър Рачински“ № 29. Там се носят документите за сверка, като се попълват постоянен адрес, като се прилагат нотариален акт или друг оригинален документ заедно с големия талон на моторното превозно средство. „След подаването на заявлението имаме ангажимент да отговорим до 15 дни“, обясни още управителят на „Паркинги и синя зона“. „Живущите в центъра ще могат да подават заявления за разрешително за паркиране в една от четирите подзони, на които е разделена „Синята зона“ в зависимост от това къде попада улицата им. Подобно на това за граждани ще е заявлението за търговци", каза още Младен Иванов. Според него обаче за служебен ангажимент процедурата е по-сложна и затова кандидатите ще подават на място документи в управлението на предприятието на ул. „Цар Симеон 1“ № 26 в отдел „Служебен абонамент“. Комисия ще разглежда желанията и ще се за сключване на договор за ползване на паркоместа. Младен Иванов уточни, че има разлика между служебен абонамент и разрешение за паркиране в подзона. При второто паркирането е разрешено за период до три часа в рамките на работното време на зоната, но не гарантира паркомясто.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: В рамките на два дни ще бъде затворена ул. „Македония“ поради ремонт и полагане на маркировка във връзка с въвеждането на „Синя зона“

Варна: В рамките на два дни ще бъде затворена ул. „Македония“ поради ремонт и полагане на маркировка във връзка с въвеждането на „Синя зона“

26 Юни 2018 | 09:21 | Агенция "Фокус"
Варна. Във връзка с въвеждането на „Синя зона“ във Варна днес и утре (27 юни) ще се извършва полагане на хоризонтална маркировка на ул. „Македония“ от бул. „Княз Борис I” до бул. „8-ми Приморски полк“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Варна. За времето от 7.00 часа до 19.30 часа спирането на моторно-превозни средства в района ще бъде забранено. От фирма „Общински паркинги и синя зона“ призовават гражданите да преместят автомобилите си. Трафикът във Варна е натоварен, като най-натоварени остават главните артерии „Цар Освободител“, „Сливница“, „Владислав Варненчик“. Продължава и ремонтът на бул. „Васил Левски. Във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция и рехабилитация на канализационна мрежа в селищно образувание Ален мак за движение е затворена главната улица през к.к. Ален Мак, в участъка от хотел „Детелина“ до отбивката за ВСУ – кръстовище с ул. „Янко Славчев“. Временна организация на движението е въведена и поради ремонтните дейности на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“. Остава затворено едното платно за движение по бул. „Народни будители“, в посока център-Аспарухово, от ул. „Чонгора“ до кръстовището с ул. „Мара Тасева“. Въведено е изменение по направленията от и към центъра на Аспарухово и движението ще се осъществява двупосочно в едното платно. Улица „Мара Тасева“ все още е затворена, като движението е пренасочено по бул. „Народни будители“, който ще бъде отворен след строителството на кръгово кръстовище.
Милена СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.