НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ТАСС: Секцията за автомобили на новия кримски мост вече е отворена за движение

ТАСС: Секцията за автомобили на новия кримски мост вече е отворена за движение

16 Май 2018 | 07:31 | Агенция "Фокус"
Крим. Автомагистралната секция на новия мост свързващ Крим и Русия отвори за движение в ранната част на сряда, 16 май, предаде кореспондент на ТАСС.
Първите автомобили, които навлязоха по новия мост в 5:30 московско време, бяха управлявани от местните жители, включително журналисти, обществени лидери и ветерани.
Шофьорите бяха информирани, че нямат право да спират по време на цялото пътуване и че скоростта на техните превозни средства не трябва да превишава 90 км/ч.
Магистралната секция се очакваше да бъде открита през декември, но беше завършена шест месеца по-рано. Руският президент Владимир Путин взе участие в откриващата церемония във вторник, управлявайки водещото превозно средство на строителния конвой.
Към момента само превозни средства с маса до 3.5 тона ще бъдат допускани да преминават по моста. Пасажерски автобуси, превозващи туристи до Крим през туристическия сезон, ще бъдат изключени от тези забрани, но шофьорите на камиони ще трябва да използват фериботната линия до октомври.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Петро Порошенко смята откриването на Кримския мост за нарушение на международното право

ТАСС: Петро Порошенко смята откриването на Кримския мост за нарушение на международното право

15 Май 2018 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко смята, че построяването на Кримския мост свидетелства за пренебрежението на Русия към международното право, предава ТАСС.
В специално заявление, публикувано във вторник по случай откриването на автомобилното движение на моста, Порошенко напомни, че Киев вече се е обърнал към Арбитражния трибунал на службата на ООН по морското право с ходатайство за защита на суверенните интереси на страната. „Украйна и в бъдеще последователно ще защитава своите позиции“, отбеляза държавният глава.
Той също изрази съжаление, че в построяването на моста са участвали представители на европейския бизнес.
ТАСС припомня, че във вторник президентът на Русия Владимир Путин даде начало на работата на автомобилната част на Кримския мост, преминавайки по него зад волана на „КамАЗ“ начело на колона строителна техника.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Владимир Путин откри Кримския мост на КамАЗ

ТАСС: Владимир Путин откри Кримския мост на КамАЗ

15 Май 2018 | 15:59 | Агенция "Фокус"
Керч. Президентът на Русия Владимир Путин откри автомобилната част на Кримския мост, като го премина по цялата му дължина, тръгвайки от Таманския п-ов, зад волана на камион „КамАЗ“, а зад него следваше колона от строителна техника, предава ТАСС.
В състава на колоната бяха 35 самосвали, кранове, циментовози, цистерни и друга техника, използвана при строителството на моста.
На другия край на 19-километровия мост, в Крим, Путин взе участие в митинга-концерт по случай откриването на съоръжението. Пред строителите, инженерите и работниците ще излязат звездите на руската естрада – Лариса Долина, Дмитрий Билан, Валерия, Пелагея, Зара, Олег Глазманов, Григорий Лепс и др.
На концерта руският президент заяви, че смята деня на откриването на Кримския мост за исторически. „Чудото стана!“ – възкликна Путин.
„Искрено ви поздравявам с този забележителен, празничен и в пълния смисъл на думата – исторически ден! Исторически, защото в различни исторически епохи, дори по царско време, хората са мечтали да построят този мост, след това към идеята се връщат през 30-те години на миналия век, през 40-е, 50-е и ето, най-накрая, благодарение на вашия труд и талант този проект, това чудо, бе завършено“, обърна се руският държавен глава към строителите.
Движението на леки автомобили и граждански транспорт от двете страни ще бъде пуснато в сряда, 16 май.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Владимир Путин открива автомобилната част на Кримския мост

ТАСС: Владимир Путин открива автомобилната част на Кримския мост

15 Май 2018 | 14:48 | Агенция "Фокус"
Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин участва в церемония по откриването на автомобилната част на Кримския мост, предава TACC, като уточнява, че движението от двете страни на моста ще бъде пуснато в сряда, 16 май.
Автомобилното движение по моста над Керченския пролив ще бъде пуснато шест месеца преди крайния срок за въвеждане в експлоатация на съоръжението. Максималната скорост за движение по него ще бъде 90км/ч, а спирането на него – забранено.
Мостът на Керченския пролив, който ще съедини Крим с Краснодарския край, е най-дългият в страната – дължината му е 19 километра.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Пускат автомобилното движение по Кримския мост на 16 май

РИА Новости: Пускат автомобилното движение по Кримския мост на 16 май

14 Май 2018 | 19:59 | Агенция "Фокус"
Москва. Автомобилното движение по моста над Керченския пролив ще бъде пуснато на 16 май, съобщават от информационния център на „Кримския мост“, предава РИА Новости.
„Това е с половин година по-рано от предвиденото в договора ( декември 2018 година). Първи по моста ще преминат местните жители – кримчани и кубанци“, отбелязва се в съобщението до медиите.
Ще бъдат открити по две платна във всяка посока за преминаване на леки транспортни средства и пътнически автобуси, обяснява руската агенция.
„Максимално разрешената скорост е 90 км/ч. Спирането на моста е забранено“, се казва още в обявлението.
На церемонията по пускането на движението по автомобилната част на моста на 15 май ще присъства и президентът на Русия Владимир Путин.
Мостът на Керченския пролив, който ще съедини Крим с Краснодарския край, е най-дългият в страната – дължината му е 19 километра.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френският министър на икономиката Брюно льо Мер иска ЕС да защити европейските компании в Иран. 20 май 2018 г.
Френският министър на икономиката Брюно льо Мер иска ЕС да защити европейските к...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.