НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Столична община предприема засилени мерки за сигурност и организация на движението по повод предстоящата среща на върха между ЕС и Западни Балкани в София (ОБЗОР)

Столична община предприема засилени мерки за сигурност и организация на движението по повод предстоящата среща на върха между ЕС и Западни Балкани в София (ОБЗОР)

15 Май 2018 | 21:05 | Агенция "Фокус"
София. От Столична Община апелират гражданите на столицата да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден. Това стана ясно на представяне на организацията за движение за провеждане на събития, свързани с българското председателство на 16 и 17 май в сградата на „Столична Община“. Заместник-кметът на София по транспорт Евгени Крусев предупреди, че срещата която ще се проведе като част от българското Европредседателство е на високо ниво и налага ограничения в движението и паркирането. Организацията за движението ще започне от днес – 15 май. Около хотел „Маринела“ от днес е забранено паркирането и престоя на превозни средства. Това се касае за бул. „Джеймс Баучер“, ул. „Червена Стена“ и ул. „Петър Станчев“. Там ограничението ще важи до 20.00 часа на 17 май. Друг участък, в който ще се ограничи движението е участъка по бул. „Околовръстен път“ в отсечката между бул. „България“ и Националния исторически музей – там ще се забрани престоят и паркирането. Това се дължи на близостта до резиденция „Бояна“, където ще се проведат редица срещи. Забраната там ще важи от 8.00 до 20.00 часа на 16 май. Следващата локация, която ще бъде с ограничен престой и паркиране са улиците около „София Тех парк“. Ограничението там ще е в сила от 8.00 до 23.00 часа на 16 май по ул. „Йордан Венедиков“ и локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, както и на самия вход на „София Тех парк“ откъм зала Арена Армеец. Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. „Витоша“. От 8.00 часа на 16 до 20.00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел „Балкан“ ще бъдат ограничени – ще бъде забранен престоят и паркирането по улица „Аксаков“; ул. „Ген. Гурко“, както и улиците около хотел „Хилтън“. Ще има ограничения, които са свързани с престоят и паркирането около храм паметника „Александър Невски“ – на ул. „Оборище“, бул. „Васил Левски“; ул. „Шипка“; ул. „Кракра“. Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител също ще бъде затворен за времето на срещата на върха. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард „Витоша“, който в отсечката между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Пенчо Славейков“ ще бъде затворен за движение.
Началникът на „Охранителна полиция“ на СДВР Борислав Муеров каза, че целият ресурс на „Столична дирекция“, дирекция „Жандармерия“ и „Главна дирекция“ ще бъде ангажиран покрай събитията на 16 и 17 май в София. Той предупреди, че при тази среща на високо ниво, която ще се проведе на 16 и 17 май нещата с организацията на движението и сигурносттаще са малко по различни, тъй като концентрацията по пристигане и заминаване на делегациите е в един доста кратък период от време. Той допълни, че колкото и гъвкаво да работят службите, ангажирани с организирането на движението и подсигуряването на безопасността, ще има известно затруднение в движението. Муертов апелира към всички граждани да проявят разбиране за този дискомфорт и да намерят алтернативен вариант на придвижване. Охраната по обезпечаване на трасетата, както и в хотелите, където ще бъдат отседнали делегациите ще бъде денонощна като периметъра на хотелите не е толкова голям и няма да затрудни придвижването на свободно движещи се граждани. След проведени и срещи с ръководствата на хотелите „Маринела“, „Хилтън“ и „Балкан“, стана ясно, че там няма да бъдат допускани външни лица по време на присъствие на делегациите, освен персонала на самите хотели. „Ще има доста голямо полицейско присъствие на всички уязвими места, но това не трябва да притеснява гражданите“, заяви Борислав Муертов. Свободното придвижване на гражданите няма да се затруднява в случай, в който делегациите вече са на място и започнат работа.
Зам.-кметът на София Евгени Крусев допълни, че се очаква движението на 17 май по бул. „Цариградско шосе“ да бъде затруднено, тъй като там се предвижда протест на автомобилните превозвачи. Протестът, който ще съвпадне със събитията покрай срещата на върха ще се случи на булеварда, между 7-ми и 4-ти км. В дясната лента на „Цариградско шосе“ ще бъдат паркирани ТИР-ове, които ще престоят там през целия ден. Те ще бъдат паркирани по начин, по който да не възпрепятстват Градския транспорт. От 4-ти км. до разклона за алея „Яворов“ ще бъдат паркирани междуградски автобуси в знак на протест, които също ще бъдат в десните ленти на движение и отново оставяйки спирките на Градския транспорт и изходите към локалните платна свободни. Въпреки това, от Столична Община очакват движението да е изключително затруднено. Крусев предупреди за възможни сериозни задръствания и закъснения на хората, които са с лични автомобили. Той допълни, че е направена организация с диспечерите на Центъра за градска мобилност, така че когато се натрупат закъснения на превозните средства на градския транспорт имат готов план за действие, по който закъсненията да бъдат наваксвани. Камионите, които ще бъдат паркирани на бул. „Цариградско шосе“ имат разрешение да бъдат там до 17.00 часа, когато ще започнат своето изтегляне. Относно срещата между отборите на Левски и ЦСКА от СДВР казаха, че не се очаква голямо присъствие и интерес.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Очакваме на 17 май движението по бул. „Цариградско шосе“ да бъде изключително затруднено заради планираните протести на превозвачите

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Очакваме на 17 май движението по бул. „Цариградско шосе“ да бъде изключително затруднено заради планираните протести на превозвачите

15 Май 2018 | 10:52 | Агенция "Фокус"
София. Очакваме на 17 май движението по бул. „Цариградско шосе“ да бъде изключително затруднено заради планираните протести на превозвачите. Това каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев по време на представяне на организацията за движение за провеждане на събития, свързани с Българското европредседателство на 16 и 17 май, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Протестът, който ще съвпадне със събитията покрай Срещата на върха, ще се случи на бул. „Царидградско шосе“, между 4-ти и 7-ми км. В дясната лента на булеварда ще бъдат паркирани ТИР-ове, които съответно ще престоят там през целия ден. Те ще бъдат паркирани по начин, по който да не възпрепятстват градския транспорт. От 4-ти км до разклона за „Алея Яворов“ ще бъдат паркирани междуградски автобуси, които също ще бъдат в десните ленти на движение, отново оставяйки спирките на градския транспорт и изходите към локалните платна свободни“, допълни Крусев. „Въпреки това, очакваме движението да е изключително затруднено. Възможни са сериозни задръствания и закъснения на хората, които са с лични автомобили. Направена е организация с диспечерите на Центъра за градска мобилност, така че когато се натрупат закъснения на превозните средства на градския транспорт, имат готов план за действие, по който закъсненията да бъдат наваксвани. Камионите, които ще бъдат паркирани на бул. „Цариградско шосе“ имат разрешение да бъдат там до 17.00 часа, когато ще започнат своето изтегляне. Очакваме затруднения по булевардите, които ще бъдат използвани за обходни трасета. Който може - нека използва градския транспорт“, каза още зам.-кметът.
Цветелин ДИМИТРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден

15 Май 2018 | 10:37 | Агенция "Фокус"
София. Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден. Това каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев по време на представяне на организацията за движение за провеждане на събитията, свързани с българското председателство на 16 и 17 май, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Срещата която ще се проведе като част от Българското европредседателство е на високо ниво и налага ограничения в движението и паркирането. Организацията за движение ще започне от днес. Първото нещо, което е организирано, е около хотел „Маринела“. Там от днес е забранено паркирането и престоят на превозни средства по бул. „Джеймс Баучер“, ул. „Червена Стена“ и ул. „Петър Станчев“. Там ограничението ще важи до 20.00 часа на 17 май. Следващия участък, в който ще се ограничи паркирането е участък по ул. „Околовръстен път“ в отсечката между бул. „България“ и Националния исторически музей – там ще се забрани престоят и паркирането. Това е заради близостта до резиденция „Бояна“ и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8.00 до 20.00 часа на 16 май“, каза още Крусев.
„Следващата локация, която ще бъде с ограничени престой и паркиране, са улиците около „София Тех парк“. Ограничението ще е в сила от 8.00 до 23.00 часа на 16 май по ул. „Йордан Венедиков“ и локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, както и входа на София Тех парк откъм зала „Арена Армеец“. Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. „Витоша“. От 8.00 часа на 16 до 20.00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел „Балкан“, ще бъдат ограничени. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица „Аксаков“, ул. „Ген. Гурко“, както и тези около хотел „Хилтън“, допълни зам.-кметът на София.
„Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник „Св. Александър Невски“ – ул. „Оборище“, бул. „Васил Левски“; ул. „Шипка“; ул. „Кракра“. Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард „Витоша“, който в отсечката между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Пенчо Славейков“ ще бъде затворен за движение. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано. Единствените ограничения са за престоя и паркирането и за движение само по бул. „Витоша“, допълни той.
Цветелин ДИМИТРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столична община ще представи организацията на движение в София във връзка с предстоящите събития, свързани с българското Европредседателство

Столична община ще представи организацията на движение в София във връзка с предстоящите събития, свързани с българското Европредседателство

15 Май 2018 | 07:54 | Агенция "Фокус"
София. От 10.00 часа заместник-кметът на София по транспорт - Евгени Крусев, директорът на дирекция „Сигурност“ на Столична община - Кристина Лазарова, началник отдел „Пътна полиция“ – Тенчо Тенев, началник „Охранителна полиция“ на СДВР – Борислав Муеров ще представят организацията на движение за провеждане на събития, които са свързани с българското председателство на 16 и 17 май 2018г. Това съобщиха от пресцентъра на Столична Община.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.