НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Н. В. Цар Симеон II в Пазарджик: Когато се моля си пожелавам за България само хубаво и само добро

Н. В. Цар Симеон II в Пазарджик: Когато се моля си пожелавам за България само хубаво и само добро

17 Април 2018 | 15:33 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Това е тема, която вече доста е била експонирана, каза пред журналисти в Пазарджик Негово Величество Цар Симеон II в отговор на въпрос, свързан международната обстановка и случващото се в Сирия, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Според него, най-важното е преди всичко, нещата да се гледат по един обективен начин, да се съобразяваме с нашите приоритети и ако е възможно да допринесем с нещо да се успокои положението. „Трябва най-вече да се стигне до някакво решение, което не е лесно, защото знаем от колко години тези теми просто стоят отворени“, коментира Н.В. Цар Симеон II. По отношение развитието на нашата страна през последните години той каза, че всеки би искал всичко да върви по-бързо и по-добре. „Като се обърнем назад и погледнем от къде сме тръгнали и какви промени има мисля, че това е нещо сериозно и можем да сме доволни до някъде, но разбира се трябва да положим и необходимите усилия да настигнем и другите страни и най-вече ние да си осигурим нивото, което бихме искали, но това става с труд, не с критики и само с приказки“ каза също Н. В. Цар Симеон II. Той присъства в гимназия „Иван Аксаков“ на символичното преподписване на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, заедно с тогавашния външен министър Соломон Паси. Учениците го поздравиха с песента „Хубава си моя, горо“, която е негова любима българска песен. Царят каза, че мечтата му за България е била да влезе в Европейския съюз и тя се е изпълнила, защото за нейната реализация се е мобилизирала цялата нация. „Когато се моля си пожелавам за България само хубаво и само добро, защото си съм посветил на това“, каза също Н. В. Цар Симеон II.
„Има време до 13 септември“, заяви той в отговор на въпрос за това какви действия ще предприеме по отношение на така наречените царски имоти. Н. В. коментира, че вярва в правосъдието и в европейското законодателство и фактът, че частната собственост е нещо неприкосновено в Европейския съюз. „Аз съм диалогичен човек“, заяви Симеон II. Според него това е тема, която ще бъде проучвана от адвокатите на семейството му. Той присъства в пазарджишката гимназия „Иван Аксаков“ на символично преподписване на договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Освен неговия подпис, под договора бяха положени и подписите на учениците, които заявиха, че подкрепят равноправието, свободата, просперитета, демокрацията. Преди да положи подписа си Симеон II разгледа училищния музей, в който са показани документи от годината на неговото рождение – 1937 година. Тогава нито един ученик не е повтарял класа, а отличници са били почти всички възпитаници на гимназията.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.