НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Продължава издирването на Радослав Колев, избягал от Централния софийски затвор на 3 април

Продължава издирването на Радослав Колев, избягал от Централния софийски затвор на 3 април

6 Юни 2018 | 17:54 | Агенция "Фокус"
София. Продължава издирването на Радослав Колев, рецидивист, осъден с лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство е напуснал Централния софийски затвор на 3 април т.г. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Хората, които разполагат с информация, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от Централния софийски затвор

Продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от Централния софийски затвор

9 Април 2018 | 09:58 | Агенция "Фокус"
София. Седми ден продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от Централния софийски затвор след въоръжено нападение над надзирателите на 3 април. Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили. Двамата са обявени и за международно издирване. По случая работи специално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, а резултатите от нейната работа, трябва да станат ясни на 12 април, веднага след празниците. В петък от МВР разпространиха актуални снимки от затвора на двамата бегълци. В полицията са получени стотици сигнали за това, че Пелов и Колев са видяни на различни места в страната.
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и след проверка на място, министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев. Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието. Утре правосъдният министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Затворник е нападнал надзирател в Централния софийски затвор, продължава издирването на двамата бегълци (ОБЗОР)

Затворник е нападнал надзирател в Централния софийски затвор, продължава издирването на двамата бегълци (ОБЗОР)

7 Април 2018 | 02:45 | Агенция "Фокус"
София. Надзирател от Централния софийски затвор е бил нападнат от затворник. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта по време на вътрешно конвоиране на затворника до болницата на затвора. Надзирателят е със счупен нос и аркада на лицето. Той е прегледан в болнично заведение и освободен за домашно лечение. Лицето, което го е нападнало, незабавно е неутрализирано. На място е извикана оперативна група и е образувано досъдебно производство. Уведомен е наблюдаващият прокурор и ресорният заместник-министър на правосъдието Николай Проданов. Предприети са действия спрямо овладяване на агресивното поведение на лишения от свобода. Служителят в затвора няма фрактури и е освободен за домашно лечение. Назначена е проверка за изясняване на създалата се ситуация. По-късно министърът на правосъдието Цецка Цачева свика национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, което ще се проведе на 10 април 2018 г. от 13.00 часа в Министерството на правосъдието. На него ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък.
Междувременно продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от Централния софийски затвор след въоръжено нападение над надзирателите на 3 април. От тогава МВР е проверило над 100 сигнала, свързани с бегълците. Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да следят за съмнителни автомобили. Двамата са обявени и за международно издирване. По случая работи специално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, а резултатите от нейната работа, трябва да станат ясни на 12 април, веднага след празниците. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и след проверка на място, министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев. Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.