НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Видин: Бедственото положение в село Иново е отменено

Видин: Бедственото положение в село Иново е отменено

19 Март 2018 | 11:58 | Агенция "Фокус"
Видин. От 16:00 ч. на 18 март 2018 година, със заповед на кмета на Община Видин е отменено бедственото положение за част от територията на Общината - кметство Иново и землището му, поради отпадане на обстоятелствата, послужили като основание за обявяването и изтекъл срок. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.
Заповедта е сведена до знанието на всички длъжностни лица и членове на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия на територията на Общината.
Бедственото положение бе въведено във връзка с провеждането на аварийно-възстановителни работи за ограничаване на последствията от скъсана дига в района на село Иново, вследствие на усложнена хидрометеорологична обстановка.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спешни аварийно-възстановителни дейности са изпълнени на компрометирания участък на дигата до моста при село Иново

Спешни аварийно-възстановителни дейности са изпълнени на компрометирания участък на дигата до моста при село Иново

13 Март 2018 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Видин. Спешни аварийно-възстановителни дейности – насипване на земни маси, бяха изпълнени на компрометирания участък на дигата до моста при село Иново, област Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. По този начин предприетите действия дават основание в достатъчна степен за защита от повторно заливане на земеделски земи. Няма опасност за инфраструктурата в района на селото.
Вчера заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева извършиха инспекция в района.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Видин: С около 30 м се е увеличил разливът на река Делейнска при с. Иново

Видин: С около 30 м се е увеличил разливът на река Делейнска при с. Иново

13 Март 2018 | 10:27 | Агенция "Фокус"
Видин. По отношение на река Делейнска при с. Иново не се наблюдава съществена промяна, има леко покачване на нивото на реката с около 4 см., увеличаване на разлива с около 30 м и разширяване на пробива с около 1 м, което не представлява заплаха за населеното място. (Разстоянието от разлива до края на разораната нива преди пътя е над 400 м.). Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин. Нивото на водата в старото корито на р. Тополовец до с. Градец се е повишило незначително и не представлява опасност за къщите и стопанските сгради в близост до коритото на реката.
Главния канал за прием на скатни води до с. Буковец е без промяна за последните 24 часа. Обстановката е нормализирана. Нивото на водата в корекцията на р. Свети Петър до с. Рупци е понижено до нормални граници и не създава опасност за близките дворове и постройки. Нивото на реките Видбол и Войнишка в гр. Дунавци е нормално и не създава опасност за населеното място. Скатните и подпочвени води в най-високата част на кв. "Гурково" са довели до наводняване на мазета на 5 къщи. Предприети са действия за отводняване, но към момента отводняването е неефективно. Високите подпочвени води в кв. "Нов път" създават частични проблеми като наводняват някои улици и по-ниски дворове. Предприемат се действия при необходимост за изпомпване на водата от службите на ПБЗН.
В населените места няма прекъсване на електро- и водоподаването. Към момента няма подадени нови сигнали, свързани с покачване нивото на реките на територията на общината.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Москва отбелязаха 190-та годишнина от установяването на руско-гръцките дипломатически отношения. 20 септември 2018 г.
В Москва отбелязаха 190-та годишнина от установяването на руско-гръцките диплома...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.