НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Вече шест години Куклен театър „Весел“ реализира проект за съботни спектакли за семейна публика

Велико Търново: Вече шест години Куклен театър „Весел“ реализира проект за съботни спектакли за семейна публика

13 Март 2018 | 21:51 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Вече шест години Куклен театър „Весел“ реализира проект за съботни спектакли за семейна публика с подкрепата на Община Велико Търново. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново създателят на театъра Веселин Василев. Той добави, че през месец април се навършват шест години от стартирането на спектаклите на сцената на читалище „Искра“. Василев отбеляза, че освен великотърновска публика, представленията събират и зрители от Горна Оряховица, Павликени, Дряново и дори от Свищов. Той подчерта, че проектът продължава. На 24 март ще бъде представен спектакълът „Принцесата и граховото зърно“ от репертоара на Куклен театър „Весел“, а в навечерието на Деня на хумора и шегата зрителите ще могат да гледат „Хитър Петър“. През месец април предстоят гостувания на Държавен куклен театър – Габрово със спектакъла „Принцесите и Змеят“ и на Драматично куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен със спектакъл по Даналд Бисет. „Също така предстоят гостувания и на Държавен куклен театър – Русе, Пловдивския театър, Бургаския театър – наши редовни гости, с които си сътрудничим прекрасно“, каза още Веселин Василев. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър „Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
Надежда КРЪСТЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: С богат културен афиш Куклен театър „Весел“ ще отбележи 20 години от създаването си

Велико Търново: С богат културен афиш Куклен театър „Весел“ ще отбележи 20 години от създаването си

13 Март 2018 | 17:56 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. С богат културен афиш Куклен театър „Весел“ във Велико Търново ще отбележи 20 години от създаването си. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново създателят на театъра Веселин Василев. През целият месец март на сцената на читалище „Искра“ ще бъдат представяни заглавия от репертоара на великотърновския куклен театър. Акцентът ще бъде поставен на 17 март, от 11.00 часа, когато театъра ще отбележи рождения си ден със спектакъла „Честит Рожден ден! 20 години Театър Весел…” .
„Този спектакъл е замислен като една среща с голяма част от героите на Куклен театър „Весел“, които са се родили на неговата сцена. Ще започнем с любимото на много поколения зрители „Пингвинче Фраки“, което е вече на 20 година. Това е първият ни спектакъл. Освен това ще има откъси от спектаклите „Лудориите на малък Сечко“, „Коледни сънища“, „Храбрият оловен войник“. Телефон 112 .. позвъни“, както и от „Празник по никое време“ и „Не се предавай“. Така че публиката ще се забавлява. Подготвили сме изненади и за порасналите момчета и момичета. Както знаете наши зрители са не само малките деца, а и техните родители – майки и татковци, баби и дядовци. Така че ще има за всички изненади“, посочи Веселин Василев. Празничният спектакъл е със свободен вход за всички любители на кукленото театрално изкуство.
Юбилейният афиш на Куклен театър „Весел“ е започна още на 10 март с постановката „Цветна приказка“. По думите на Василев представлението е преминало с голям успех. на 24 март от 11.00 часа ще бъде представено е класическото заглавие „Принцесата и граховото зърно” , а на 31 март „Хитър Петър”.
Първата премиера на театър „Весел“ е през 1998 година. Тогава големият български куклен режисьор и театрал Марина Гочева подарява на своите търновски колеги текста на спектакъла „Пингвинчето Фраки“.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на върха между лидерите на Северна и Южна Корея. 18 септември 2018 г.
Среща на върха между лидерите на Северна и Южна Корея. 18 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.