НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Голям ресторант ще бъде изграден в новата пешеходна зона в квартал „Капана”

Пловдив: Голям ресторант ще бъде изграден в новата пешеходна зона в квартал „Капана”

12 Март 2018 | 17:00 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Голям ресторант ще бъде изграден в новата пешеходна зона в квартал „Капана” в Пловдив. Това съобщи на пресконференция кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Общината ще освободи сградата на ул. „Йоаким Груев” 13, където сега се намира Военният отдел”, каза кметът на Пловдив и уточни, че ще бъде преместен в сегашното седалище на Общинския инспекторат, който пък отива в Полиграфията, на мястото на бившото кметство на район „Източен”. Така освободената сграда ще бъде дадена на търг за 10 години за ресторант, за да се развие и тази част на „Капана”.
„Предвижда се ремонтните дейности на сградата да бъдат признати за сметка на наема. Подкрепяме развитието на зоната”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Очаква се това предложение да бъде внесено на сесията на Общинския съвет още на 29 март.
Общината започва работа и по култовото място в „Капана”, наречено „Ядрото”. “Идеята ни е през месец май да приключим ремонта на сцената на открито, на която ще бъдат поставени и тенти”, каза Тотев. След това ще се стартира общинска програма, според която всеки петък и събота, от 21 до 22 часа там ще има жива музика и това да продължи до края на месец октомври. „Общината има договори с редица изпълнители и това ще бъде атракция на открито, а и подготовка за Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година”, добави Иван Тотев.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Глобата за паркиране на ул. „Йоаким Груев” в кв. „Капана” се увеличава на 50 лева

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Глобата за паркиране на ул. „Йоаким Груев” в кв. „Капана” се увеличава на 50 лева

12 Март 2018 | 16:42 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Глобата за паркиране на ул. „Йоаким Груев” в кв. „Капана” в Пловдив се увеличава на 50 лева. Това съобщи на пресконференция кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Заради големия проблем с паркирането в квартала през последните два дни поставихме знак за пешеходна зона на тази улица”, каза кметът на Пловдив и поясни, че по този начин глобата с фиш от 30 лв. става на 50 лв. Затова от Общината предупреждават тези, които паркират там, че глобите вече са по-високи. В петък и събота в квартала ще има дежурни служители на „Общинска полиция” и „Общинска охрана”, които да съблюдават за паркирането.
В кв. „Капана” е започнало и обновяването на указателните табели. Ще бъдат поставени нови табели с наименованието на улиците - така, както това беше направено и в Стария град.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Блокът, в който ще се намира новата „Галерия 2019”, ще бъде саниран по ОП “Региони в растеж“

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Блокът, в който ще се намира новата „Галерия 2019”, ще бъде саниран по ОП “Региони в растеж“

12 Март 2018 | 16:22 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Блокът, в който ще се намира новата „Галерия 2019 ” - бившият Детмаг, ще бъде саниран по ОП ”Региони в растеж”. Това съобщи на пресконференция кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Блокът, в който се намира галерията, ще бъде включен към първите пет блока, предвидени за саниране, като шести. „Три от блоковете са останали от предишната програма, четвъртият е на бул. „Васил Априлов, а петият - на бул. ”България”, посочи кметът на Пловдив и заяви, че идеята е да стане добра цялостната визия на блока, в който ще бъде разположена модерната галерия.
Цветана ТОНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Започва реконструкция на „Рогошко шосе“

Кметът на Пловдив Иван Тотев: Започва реконструкция на „Рогошко шосе“

12 Март 2018 | 16:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Започва реконструкция на „Рогошко шосе“ в Пловдив. Това съобщи на пресконференция кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Общината стартира 11 позиции за проектиране, като една от тях е за „Рогошко шосе”, каза кметът на Пловдив. Той поясни, че обхватът на проекта е от Моста на Адата до края на границата на землището на Пловдив. „Подходът там е студено проектиране и изграждане на велоалеи, осветление, въобще - пълно ремонтиране и реконструкция на пътя”, добави Иван Тотев и уточни, че до момента пътят е не е проектиран за толкова тежко натоварване. „Откакто, обаче, в онази зона влязоха компаниите с тировете, за няколко години стана трагедия. В момента не може просто да го преасфалтираме, защото пътят ще се разбие за 6 месеца отново“, посочи Тотев. „Срокът за проектиране е около три месеца, след това ЗОП, но със сигурност през 2019 година ще се строи „Рогошко шосе”, заяви кметът на Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Сигурно е, че ще се намерят пари за железопътна естакада по булевардите „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Сигурно е, че ще се намерят пари за железопътна естакада по булевардите „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“

12 Март 2018 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Пловдив. На 100% е сигурно, че ще се намерят пари за железопътна естакада – ново съоръжение за елиминиране на пътните пресичания по булевардите „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. „В петък имахме среща в Пловдив с генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски”, каза Тотев и поясни, че той е дал уверенията, че ще се намерят пари за повдигането на жп линията, която минава през града, както и за изпълнението на проекта. Според Тотев това ще реши огромен градски въпрос. „Чакаме да влязат в сила ПУП-овете и през 2019 година може да се възлага проекта, а в края на годината и да започне да се копае“, поясни Тотев.
Изграждането на жп участъка Пловдив – Филипово е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив. Основни акценти от междугарието Пловдив - Филипово са изграждане на жп естакада и нов железопътен мост над река Марица. Настоящият идеен проект е разработен с изграждане на долно строене за двойна линия и горно строене за еднопътна линия. Проектът предвижда освен железопътна естакада – съоръжение за елиминиране на пътните пресичания по булевардите „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“ да бъдат изградени и нови съоръжения – мостове, надлези (пътни и пешеходни), 3 двупътни жп надлеза на мястото на стари еднопътни съоръжения, двупътен жп мост над река Марица, 2 пешеходни подлеза. Ще има и шумозаглушителни огради по протежение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване, а индустриалните зони са предвидени предпазни огради. Допълнително се предвижда и използването на материали за горното строене на железния път, намаляващи максимално нивата на шум и вибрации при движение на подвижен състав. Стойността на проекта е около 225 милиона лева.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Неформална среща на върха на ЕС в Залцбург. 19 септември 2018 г.
Неформална среща на върха на ЕС в Залцбург. 19 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.