НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Емил Караниколов: В Стара Загора ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони

Министър Емил Караниколов: В Стара Загора ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони

23 Февруари 2018 | 15:21 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална зона в Стара Загора. Заедно с местната власт работим ръка за ръка и съм сигурен, че тук ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони в страната. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при подписването на Меморандум за сътрудничество между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката. Министър Караниколов посочи, че след обявяването на днешното подписване на Меморандума, инвеститор от автомобилния бранш е изапратил своето запитване към НКИЗ, заявявайки своя сериозен интерес към Зоната.
Меморандумът за сътрудничество бе подписан от изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тодоров благодари на министър Караниколов, че е предприел инициативата да помогне за изграждането на Индустриална зона, като по този начин ще се привлекат свежи инвестиции в града. „Това е първият министър, който реално обърна внимание на Стара Загора, за да може градът да разгърне своя икономически потенциал, допълни той.
Икономическият министър подчерта, че на базата на подписания меморандум, НКИЗ ЕАД и община Стара Загора ще могат да реализират „ад хок“ проект за индустриална зона при наличие на конкретен инвеститор за терена, свързан с неговото бързо развитие, както и с изграждане на необходимата инфраструктура за целите на проекта на конкретния инвеститор. Стана ясно още, че Община Стара Загора предлага на НКИЗ за индустриални цели един основен терен от 100 дка плюс още 15 дка допълнителна площ, като теренът се намира в кв. „Зора“.
Министър Караниколов изтъкна, че с подписания Меморандум НКИЗ разширява портфолиото си от терени, които да предлага на потенциалните инвеститорите. По думите му целта е да бъдат създадени условия за интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за постигане на информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в посока изграждане и управление на индустриални паркове и привличане на инвестиции.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.